Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Πάντου, η τεμπέλα μητέραΉταν δύο αδελφάκια κάποτε, αγόρι το ένα, κορίτσι το άλλο, κι ήταν καλά κι εργατικά και φιλόπονα παιδιά.


Είχαν όμως μιά μητέρα ακαμάτα και τεμπέλα, μια γυναίκα που όλη την ημέρα την περνούσε..........γαβγίζοντας.


Κουρασμένοι από τις λογομαχίες τις πολλές, το αγόρι έλαβε την απόφαση να ανάψει μια φωτιά, κι έφτασε ο καπνός της ίσαμε τον ουρανό.


Κι ακολουθώντας τον καπνό τα δύο αδερφάκια πέταξαν ψηλά, καθισμένα σε ένα μικρό παπαγάλο, για να το σκάσουν πιά από την μάνα την καβγατζού και την τεμπέλα.


Το καταλαβαίνει όμως αυτή και σβήνει αμέσως τη φωτιά, κι έτσι αναγκάστηκαν τα παιδιά να γυρίσουν στο σπίτι.


Ωστόσο, τα δύο παιδιά δεν λησμόνησαν ποτέ την ιδέα τής φυγής, και περίμεναν για τη μέρα που η μάνα τους θα είχε πιά ξεχάσει το περιστατικό και δεν θα πρόσεχε πολύ.


Έτσι κι έγινε, και ξανάναψαν τη φωτιά και ξανάφυγαν για τα σύννεφα.


Λένε ότι η μάνα τα πήρε στο κατόπι, και πως όταν έφτασαν στις θύρες τού ουρανού, τα παιδιά την μάλωσαν πικρά: « Γιατί μας πήρες στο κατόπι;;; Γιατί ήρθες ίσαμε εδώ;;;»


Εκεί υπήρχε ένα κιβώτιο που ήταν φυλαγένες οι προμήθειες των άστρων. Έκανε να το ανοίξει η μάνα και τα αναποδογύρισε όλα, τα έκανε άνω-κάτω, κι εξόργισε ακόμα τα δύο παιδιά.


«Άν ήρθες εδώ για καυγάδες, καλύτερα να γυρίσεις πάλι στον κάτω κόσμο.»
Και με τα λόγια αυτά την έσπρωξαν και τής έριξαν ένα κομμάτι σύννεφο στο στήθος. Και το στήθος τής μάνας χωρίστηκε στα δύο από το χτύπημα, και γι’ αυτό από τότε οι γυναίκες έχουν δύο στήθη.


«Εσύ θέλεις να τρως χωρίς να δουλεύεις και γι’ αυτό θα γίνεις η Παντού το μάνκο, κι όλο φρούτα θα κλέβεις από άλλους!»


Κι έτσι, αφού διώχτηκε από τα ουράνια η γυναίκα και γύρισε στη γη, μεταμορφώθηκε κι έγινε ένα ζώο, το μάνκο, που μοιάζει με σκυλί και ζεί στο δάσος και σκαρφαλώνει στα δέντρα και κλέβει μπανάνες και παπάγιες και φρούτα κάθε λογής.


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα