Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΥ



ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΥ

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: τροφη, εντυπωσεις, τοξινες, επιλογη, μετατροπη ή χωνεψη εντυπωσεων, πεπρωμενο, αυτεπιγνωση, μη ταυτιση, εγρηγορση, αυτοπαρατηρηση, καλλιεργεια θετικων σκεψεων και συναισθηματων, αφυπνιση, αυτοπραγματωση.

~~~~

Οπως το σωμα τρεφεται απο τις φυσικες τροφες, ετσι και ο νους τρεφεται απο τις εντυπωσεις που δεχεται απο τις πεντε αισθησεις αλλα και τις σκεψεις και τα συναισθηματα που τρεφουμε σε σχεση με αυτες.

Οπως η ποιοτητα της υγειας του σωματος εξαρταται απο την ποιοτητα της τροφης αλλα και τον τροπο που την τρωμε, το ιδιο και η υγεια και η αρμονια του νου εξαρταται απο την ποιοτητα των εντυπωσεων που προσλαμβανει αλλα και τον τροπο που τις προσλαμβανει.

Οπως η σωστη θρεψη δεν εξαρταται μονο απο την ποιοτητα της τροφης αλλα και την σωστη πεψη της τροφης, ετσι και η σωστη θρεψη του νου εξαρταται οχι μονο απο την ποιοτητα των εντυπωσεων αλλα και την σωστη πεψη τους.

Τα κυρια οργανα για την σωστη πεψη των τροφων ειναι το στομαχι και το εντερο ενω για τις εντυπωσεις το Μπουντι (ανωτερος νους, ευφυϊα, διανοια) και η συνειδηση μας.

Οταν τα οργανα πεψης ειναι υγιη και απορροφουν τις θρεπτικες ουσιες επαρκως τοτε μπορουμε να εχουμε καλη υγεια.
Οταν το Μπουντι και η συνειδηση μας ειναι αφυπνισμενα τοτε οι εντυπωσεις χωνευονται σωστα και δεν αφηνουν καταλοιπα ή τοξινες στην μορφη αρνητικων συναισθηματων, αρεσκειας-απαρεσκειας, λανθασμενων αντιληψεων, πεποιθησεων, προσκολλησης και ταυτισης.

Τα δεσμα του ανθρωπου στην υλη, η μιζερια και η δυστυχια του προερχονται απο τις λαθος εντυπωσεις που επιτρεπει να μπαινουν στο νου του και την αδυναμια του να τις χωνεψει.

Οταν ειμαστε σε κατασταση ταυτισης και ασυνειδησιας ακομη και οι ουδετερες και οι θετικες εντυπωσεις μπορει να γινουν αιτιες για τη σκλαβια μας μεσα απο την αρεσκεια, την επιθυμια και την προσκολληση που αναπτυσουμε γι αυτες.

Να ειστε περισσοτερο πρσεκτικοι τι επιτρεπετε να μπαινει στον νου σας απο αυτο που πηγαινει στο στομαχι σας, διοτι απο αυτο εξαρταται η υγεια, η ισορροπια, η αρμονια, η ειρηνη και η ευτυχια σας.
Επιπλεον αυτο που μπαινει στο νου και αποθηκευεται στο υποσυνειδητο ειναι το υλικο που θα δημιουργησει το μελλον σας ειτε εχετε συνειδηση απο αυτο ειτε οχι.

Μαθετε να μετατρεπετε τις εντυπωσεις με τη σωστη σταση και τη σωστη ψυχολογικη και συνειδησιακη κατασταση. Σε κατασταση ταυτισης δημιουργουνται νοητικες και συναισθηματικες τοξινες που αποθηκευονται στο υποσυνειδητο και ειναι υπευθυνες για την δυσειτουργια του νου αλλα και του πονου και της δυστυχιας.

Μαθετε να ζειτε συνειδητα και προς τα μεσα και προς τα εξω. Προς τα εξω: επιλεξτε συνειδητα τις εντυπωσεις με τις οποιες θελετε να εχετε σχεση και να τρεφεστε και μαθετε να χωνευτε τις εντυπωσεις για να μην αφηνουν τοξινες. Προς τα μεσα: μαθετε να ειστε συνειδητοι απο αυτα που ερχονται στην επιφανεια του νου απο το υποσυνειδητο σε μορφη σκεψεων, εικονων, αναμνησεων, συναισθηματων και γινετε ικανοι να μετατρεπετε και να χωνευετε αυτες τις αποθηκευμενες απο το παρελθον  εντυπωσεις οπως και αυτες που ερχονται απο εξω.

Επιπλεον επιλεξτε συνειδητα τις σκεψεις και τα συναισθηματα που θα καλλιεργειτε και θα αναπτυσετε στο νου σας, διοτι αυτα θα σας μετατρεψουν σε αυτο που θελετε να γινετε.

Ο χαρακτηρας μας,  η ευτυχια μας, και το πεπρωμενο μας εξαρτωνται αμεσα απο το τι σκεψεις και συναισθηματα που καλλιεργουμε και αναπτυσουμε συνειδητα ή ασυνειδητα μεσα μας.

Αν θελετε να γινετε κυριοι του πεπρωμενου σας και της ευτυχιας τοτε μαθετε και γινετε ικανοι να χρησιμοποιειτε το νου σας συνειδητα.

Η καλη λειτουργια του νου αλλα κυριως η αφυπνιση του δεν εξαρταται μονο απο τις εντυπωσεις που προσλαμβανουμαι αλλα  απο την επαφη του νου με την πηγη του, την συνειδητοτητα.

Επομενως εκτος απο την καταλληλη επιλογη  εντυπωσεων (σαττβικες) και την μετατροπη τους, ειναι εκ των ων ουκ ανευ να ερχομαστε σε συνειδητη επαφη με το κεντρο της υπαρξης μας μεσω του διαλογισμου και να διατηρουμε αυτη την επαφη σε ολες  μας τις δραστηριοτητες, εξωτερικες και νοητικες.

Η αυτεπιγνωση (επιγνωση της Υπαρξης μας) η εγρηγορση, η μη ταυτιση, η αυτοπαρατηρηση απο στιγμη σε στιγμη, ο ελεγχος του νου και των αισθησεων, η διακριση και η αποσπαση ειναι η βαση καθε προσπαθειας για εσωτερικη μεταμορφωση, πνευματικη αναπτυξη, αφυπνιση και τελικα της Αυτοπραγματωσης.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα