Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Take a tour

Αποτέλεσμα εικόνας για debate ΚΛΙΝΤΟΝ
Ειδα λιγο το debate- βοηθεια μας- προχθες. Πιο Αμερικανια πεθαινεις. Η μαχη των ηλιθιων κανονικα. Απο τη μια ενας κοινος βλακας και απο την αλλη το ζομπι που ειχε μεχρι και ακουστικο στο αυτι να της λενε τι να απαντησει. Sorry αλλα αμα εχεις προβλημα βαρυκοιας α) το ΔΗΛΩΝΕΙΣ απο πριν και εχεις τις αναλογες ενεργειες π.χ ενα autocue μπροστα σου β) ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙΣ. Απο τη στιγμη που γινεται προσπαθεια να ΚΡΥΨΕΙΣ κατι, αυτο το κατι ειναι τουλαχιστον υποπτο στη καλυτερη η προιον απατης στη χειροτερη. Αλλιως δεν εχεις λογο να το κρυβεις. Ακομη και αισθητικος να ειναι ο λογος παλι ΑΠΑΤΗ κανεις μιας και δειχνεις αλλη εικονα απο αυτη που εχεις στη πραγματικοτητα. Επειδη μιλαμε για τον επομενο προεδρο των ΗΠΑ και οχι το πρωινο της μεγαλομπουμπουκας-Μενεγακη αυτα μετρανε και μαλιστα πολυ. Φυσικα και δεν ειναι καμμια ντροπη το οποιοδηποτε προβλημα εχει ο καθε ανθρωπος, ενας απο τους καλυτερους προεδρους τον ΗΠΑ ηταν σε αναπηρικο καροτσακι και οποιος πιστευει- μνημονευει-χλευαζει κατι τετοιο δειχνει ποσο χαμηλο iq εχει και μονο.
Το debate ηταν αλλα γι αλλα. Σε Αμερικανους μιλανε βεβαια- not the quickest of cats- αρα η κουβεντα ειχε το αναλογο επιπεδο. Που φυσικα το βοηθα και το επιπεδο των υποψηφιων μιας και πιστευα οτι δυσκολα μετα το Reagan και τον Bush απο τη μια, με τον Dukakis και τον …Αλ Γκορ απο την αλλη, θα βρισκωταν τοσο χαμηλου επιπεδου διμυμο για τη διεκδικηση της προεδριας. Ο ενας ειναι απλα ενας Καρατζαφερης: εχει κανει (και αυτος) καλλιστεια, κατασκευαστικες και απο μαγαζια μεχρι σαμπανιες. Αλλες φορες πετυχημενα αλλες (αρκετες) αποτυχημενα. Που απο τη μια κοροιδευει μια κοπελλα αποκαλωντας την οικιακη βοηθο (απο ποτε ειναι ντροπη να δουλευεις?) επειδη ειναι λατινα και απο την αλλη δεν εχει κανενα προβλημα να παντρευεται οτι πρωην ανατολικο μπλοκ του κατσει- αυτες ειναι οκ προφανως μιας και τον αγαπησαν για τα ΛΕΦΤΑ του αισθηματα και την ομορφια του, ειδικα με το κομοδινι μαλλι δε παιζεται ο Clooney..
Η αλλη εχει ενα ματι που γυαλιζει και ειναι φανερα ψυχασθενης. Χωρις φυσικα να ειμαι γιατρος, το βλεμμα και μονο μου δειχνει οτι η γυναικα δε παει καλα. Καθολου. Οταν δε το ανοιξει Η ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ευκολα συναγωνιζεται τον αλλον που λεει καθε μερα οτι του κατεβει του λολοστεφανη. Οπως ευκολα διακρινεις και τη ΕΜΜΟΝΗ- απο την εποχη του κερατου του Μπιλαρου- που δε λεει να περασει αν δε πατησω το κοκκινο κουμπακι..

Απο τη στιγμη που βλεπεις απο τη μια τον καβαλημενο και απο την αλλη τη τρελλαρα να μη μπορουν να παρουν ξεκαθαρα μια διαφορα καταλαβαινεις ποσο low ειναι το επιπεδο. Ειπαμε: Αμερικλανοι. Ενς λαος-χωρα πανισχυρος, αριστος σε παρα πολλα πραγματα (εμποριο-διακυβερνηση-υποδομες κλπ) αλλα απο την αλλη ισως ο πιο χαζος λαος του πλανητη. Σιγουρα ο πιο κιτς.
Αυτα βλεπει απο τη μια ο Βρεττανος και κανει πλακα στην ΕΕ, δηλαδη στους Φριτς, και απο την αλλη ο Βλαδιμηρος που εχει ξεφυγει τελειως ΚΑΙ οικονομικα.
Φτανει η ωρα των εκλογων στη Γερμανια αλλα το κακο ειναι οτι εφτασε και η ωρα της Deutsche Bank. Μια ωρα που ξεκινησα να γραφω εδω και 2,5 ετη με το οικονομικο θαυμα της Γερμανιας εδω αλλα και πριν περιπου 9 μηνες εδω για την ιδια τη τραπεζα.
Εχει ξεκινησει εδω και αρκετο καιρο (1,5-2 ετη) ενας πολεμος μεταξυ Αμερικανων και Γερμανων- ευγενικα το λεμε Ε.Ε. Το πρωτο θυμα ηταν η VW στην Αμερικη. Η ευρωπη απαντησε με τα προστιμα στη Apple (14 ΔΙΣ) στη Google και επεκτεινεται σε αλλες αμερικανικες οπως η Starbucks και η MC Donald’s. Οι Αμερικανοι τα βαζουν με ΟΛΗ την γερμανικη αυτοβιομηχανια (εχουν πιασει και την Audi ΚΑΙ την Porsche ΚΑΙ την BMW) στο κοσκινο μιας και αυτοι ειναι οι κυριοι αξονες εμποριου της Γερμανιας στα States. Με τη Deutsche να ειναι σε τεχνητη αναπνοη απο το γερμανικο κρατος που κανει τα στραβα ματια σε ενα μαγαζι που ειναι ισως χειροτερο απο τη Lehman το 2007-08.
Το διλλημα ειναι το εξης. Αν η Μερκελ θελει να κρατησει εν ζωη το καταστημα πρεπει να κανει το αδιανοητο: να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ οι φορολογουμενοι (bail in) Γερμανοι το σωσιμο της τραπεζας- και ειναι πολλα τα λεφτα Αρη. Οπως μας εχει δειξει η ιστορια οι Γερμανοι ξερουν μια χαρα να κουνανε το δαχτυλο στους υπολοιπους και ειναι επισης μια χαρα οσο δεν τους ζητας να πληρωσουν οι ιδιοι. Οταν το κανεις τρωνε μεγαλο ζορι. 2 Π.Π, και ΤΡΕΙΣ επισημες χρεωκοπιες στα 100 χρονια σε μεγεθος. Με μια αρνηση πληρωμων το 1990 με την ΑΘΕΤΗΣΗ της Συμφωνίας του Λονδίνου του 1953.
Απο τη αλλη αν παει η τραπεζα alla-Greca τοτε επισης θα κλαψει κοσμος και μαλιστα πολυ: Μόνο σε παράγωγα προϊόντα (derivatives) η συνολική αξία της θέσης της σήμερα ανέρχεται σε €55 τρισ.!!! Σημειωτέον, το ΑΕΠ της Γερμανίας είναι €2,7 τρισ. και όλης της Ευρώπης €14 τρις. Η μετοχη της ειναι 55% κατω απο την αρχη του ετους και η εκθεση της σε εταιρειες ΜΕΣΑ στη Γερμανια τεραστια, το BBC μιλαει για δεκαδες χιλιαδες απολυσεις και διψηφιο αριθμο ΔΙΣ μονο για τη περιπτωση του VW Group.
Στα δικα μας νεα, οι καθαριστριες κανουν παλι λεει διαδηλωση στο υπουργειο (why? που ελεγε και ο καρμοιρης), ο Κυριακος αφηνει τον Αλιεξη να ονειρευται αναπτυξη και φουμαρο, φτιαχνωντας του τη διαφορα. Απο απλη διψηφια θα τον βγαλει αυτοδυναμο οπως το παει ο ΤΣΥΡΙΖΑ με ολες τις στελεχαρες τυπου Φιλη-Παπα-Τσακαλωτο να δινουν ρεσιταλ βλακειας καθημερινα. Ο Μητσοτακης απλα καθεται, η διαφορα ανεβαινει καθε μηνα ενω ο Αλιεξης σχιζει με ενα νομο και ενα αρθρο καθε μερα ολα αυτα που ειχε υποσχεθει, περνωντας ολα τα μετρα και στρωνωντας το χαλι για τον επομενο. Αυτα παθανεις αμα εισαι – εκτος απο αμορφωτος- ΒΛΑΚΑΣ.
Ολα τα λεφτα το χθεσινο με το Αλιεξη να χτυπιεται σα τρελλος για το ποσο καλη κανει τη δημοσια παιδια ο αποφοιτος γενικου λυκειου και τον Κυριακο απλα να του απαντα ηρεμα με χαμογελο: γιατι στελνεις τοτε τα παιδια σου σε ιδιωτικο και δε τα πας σε δημοσιο?
Να τρολλαρεις Αριστερους μπουφους: αξια ανεκτιμητη.
Η αλλιως, τι παθαινει ενας αποφοιτος Λυκειου Περιστεριου εκ μεταγραφης Βουλγαριας αμα παει να τη ‘πει’ σε ενα αποφοιτο του Harvard..
Το Καμμενο (κυριολεκτικα) βλεπει το νουμερακι κατω απο το 2% και πηρε σβαρνα το παπαδαριο μπας και τη γλυτωσει αλλα δεν το βλεπω. Τουλαχιστον εχει- εστω τη μικρη- νοημοσυνη να καταλαβει οτι αμα τα βαλεις με το πιο παλιο καταστημα του πλανητη θα πας ακλαφτος: ΟΥΤΕ ΠΑΠΠΑΣ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα