Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ


Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τουλάχιστον ένα πράγμα κοινό. Δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν. Ενώ κανείς ποτέ δεν θα τα ξέρει όλα, εδώ θα βρείτε μερικές δεξιότητες που μπορείτε να προσθέσετε στο ρεπερτόριο σας. Γιατί να μην διδάξετε τον εαυτό σας μια δεξιότητα; Μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να βρείτε ένα καλό βιβίο.
1. Μάθετε να μιλάτε δημόσια. Μέχρι και 75% των ανθρώπων μπορεί να έχουν έναν φόβο να μιλήσουν δημόσια, γνωστό επίσης ως γλωσσοφοβία. Δημόσια ομιλία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι στέκομαι μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο και κάνω μια παρουσίαση. Το να γίνω ειδήμων στο να μιλώ δημόσια βοηθά στο να επικοινωνώ με τους άλλους με μεγαλύτερη σαφήνεια, η οποία μπορεί να μεταφραστεί σε επιτυχία στην εργασία. Οι ανώτεροι στην ιεραρχία εργαζόμενοι μου δηλώνουν ότι οι προαγωγές τους με κάποιον τρόπο συνδέονταν άμεσα με την ικανότητα τους να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Σε προσωπικό επίπεδο, το να αυξήσετε τις δεξιότητες σας στην δημόσια ομιλία μπορεί να ενισχύσει την συνολική αυτοπεποίθηση και άνεση σε κοινωνικές καταστάσεις.
2. Μάθετε να διαχειρίζεστε τα προσωπικά οικονομικά σας. Τα προσωπικά οικονομικά πηγαίνουν πέρα από τα όρια του απλού προϋπολογισμού. Βρίσκονται σε ό,τι κάνουμε, από την αγορά ενός αυτοκινήτου, ή σπιτιού, μέχρι τις αγορές μας στο σούπερ-μάρκετ. Η διαχείριση των χρημάτων είναι μια δια-βίου διαδικασία και όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συμβουλές για να την κάνουμε λίγο καλύτερη.

3. Μάθετε μια ξένη γλώσσα. Αν έχετε πάει ποτέ σε άλλη χώρα και νιώσατε λίγο εκτός τόπου, γνωρίζετε την σημασία της γνώσης μιας άλλης γλώσσας. Η εκμάθηση μας άλλης γλώσσας σας ανοίγει τον κόσμο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Eton, μια νέα γλώσσα έχει την δυνατότητα να ενισχύσει την δύναμη του εγκεφάλου σας, και μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι καθυστερεί την εκδήλωση της άνοιας.
4. Μάθετε να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας. Υπάρχουν 24 ώρες μέσα σε μια μέρα, και στο τέλος της κάθε μιας ποτέ δεν αισθανόμαστε ότι έχουμε φτάσει στον πάτο της λίστας των πραγμάτων που πρέπει να κάνουμε. Η εκμάθηση κάποιων πραγμάτων πάνω στην διαχείριση του χρόνου και η καθοδήγηση για να γίνετε πιο παραγωγικός μπορεί να σας κάνει απλά να νιώθετε σαν να έχετε προσθέσει μερικές επιπλέον ώρες στην ημέρα σας.
5. Μάθετε να διαπραγματεύεστε. Είτε διαπραγματεύεστε την τιμή του νέου σπιτιού σας, μια αύξηση στην δουλειά, ή ποια ταινία θα δείτε με κάποιον άνθρωπο σημαντικό για σας, πρέπει να διαπραγματευόμαστε όλη την ώρα. Αν αισθάνεστε πάντα ότι σε μια διαπραγμάτευση είστε πάντα ο «ριγμένος», γιατί να μην εργαστείτε για να βελτιώσετε αυτές τις δεξιότητες;
Ενώ δεν θα γίνετε επαγγελματίας εν μια νυκτί, οι δεξιότητες αυτές δεν είναι κάτι που θα χρειαστείτε δεκαετίες για να τις μάθετε. Το να αφιερώσετε χρόνο για να διδάξετε μια δεξιότητα στον εαυτό σας θα το πληρωθείτε με οφέλη για ολόκληρη τη ζωή σας.

Salim

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα