Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Είναι στο χέρι σου να νιώθεις πάντα καλά!




Είναι στο χέρι μας να νιώθουμε καλά; Ναι, είναι! Αποφασίστε να αισθανθείτε καλά και αυτό θα συμβεί! Ας δούμε δέκα εύκολους τρόπους που ο καθένας από εμάς μπορεί να ακολουθήσει και να αλλάξει θετικά τη στάση ζωής του.
1) Νούμερο ένα μυστικό: Αισιοδοξία.
Το ιδανικό είναι να είστε «φύσει και θέσει» αισιόδοξοι. Αυτό σας εξασφαλίζει μια ζωή γεμάτη χαρά, ανεξαρτήτως καταστάσεων, γιατί είστε μέσα σας πλήρεις. Αν όμως δεν είναι στη φύση σας, και πάλι μπορείτε να οπλίσετε τον εαυτό σας με αισιοδοξία.
Όπως λένε οι Μόντι Πάιθονς «να βλέπετε πάντα τη θετική πλευρά της ζωής».Άλλωστε δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τον κόσμο υποκειμενικά, ανάλογα με το δικό του φίλτρο. Είναι στο χέρι σας λοιπόν αν θα έχετε θετικό ή αρνητικό φίλτρο. Αναλογικά, θα λέγαμε ότι το φίλτρο της αντίληψης, που όλοι εξ ορισμού έχουμε, είναι σαν να φοράμε μονίμως στο πρόσωπο μας ένα πέπλο, που μέσω αυτού βλέπουμε τον κόσμο. Εσείς λοιπόν τι θα διαλέγατε; Ένα λευκό πέπλο σαν αυτό που φοράνε οι νύφες, ή ένα μαύρο σαν αυτό που φοράνε οι χήρες;
2) Αδερφάκι του πρώτου: Χαμόγελο
Το χαμόγελο σας ομορφαίνει, γλυκαίνει το πρόσωπό σας και σας κάνει αυτομάτως να νιώθετε καλύτερα. Είναι αδύνατο να χαμογελάει κάποιος και την ίδια στιγμή να νιώθει χάλια. Είναι αλήθεια, δοκιμάστε το. Είναι τόσο αδύνατο, όσο είναι και ότι δεν μπορεί κανείς να γλύψει τον αγκώνα του.

3) Να κρατάτε το σώμα σας ευθυτενές
Ένα πολύ απλό κόλπο για να νιώθετε καλύτερα είναι να κρατάτε το σώμα σας στητό και σε ευθεία, σαν λαμπάδα, είτε περπατάτε, είτε κάθεστε. Το καμαρωτό περπάτημα και στήσιμο χαρίζει στους άντρες λεβεντιά και στις γυναίκες χάρη. Ακόμα και αν νιώθετε χάλια, μην αφήσετε το σώμα σας να σας προδώσει καμπουριάζοντας. «Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κρατούν το σώμα τους στητό, οι δυστυχισμένοι προχωρούν σκυφτοί».
Τι μπορείτε να κάνετε; Πάρτε βαθιά ανάσα, σηκώστε ψηλά τα χέρια και κατεβάστε τα ρίχνοντας πίσω τους ώμους. Αυτό αυτόματα θα ισιώσει το σώμα σας και θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα. Και μην ξεχνάτε: το γνωστό σύμβολο της ομορφιάς, ο Κουασιμόδος, ήταν καμπούρης!!!
4) Να ελέγχετε τις σκέψεις σας
Τα συναισθήματα δημιουργούνται από τις σκέψεις. Άρα κάθε συναίσθημα που νιώθετε, οφείλεται στη σκέψη που έχετε εκείνη τη στιγμή στο μυαλό σας.Είναι αδύνατον να νιώσετε ζήλια αν δεν κάνετε σκέψεις ζήλιας. Είναι αδύνατον να νιώσετε άγχος, αν δεν κάνετε αρνητικές σκέψεις του τύπου «Θα αποτύχω», «Θα χάσω τη δουλειά μου», «Δεν θα προλάβω την προθεσμία». Και αυτό είναι αλήθεια!! Τσεκάρετέ το! Κάθε φορά που νιώθετε ένα αρνητικό συναίσθημα, ελέγξτε τις σκέψεις που έχετε στο μυαλό σας. Αντικαταστήστε αμέσως κάθε αρνητική σκέψη με μια θετική. Κρατήστε σταθερά τις θετικές σκέψεις μέσα σας και θα δείτε άμεσα τη διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο.
Εξασκηθείτε σε αυτή την τεχνική και σιγά-σιγά θα σας γίνει βίωμα και θα σκέφτεστε μονίμως θετικά. Είναι σαν την οδήγηση. Όταν μαθαίνεις, σκέφτεσαι προσεκτικά κάθε κίνηση, προτού την κάνεις. Μετά όμως από πολύ εξάσκηση, κοινώς πολλές ώρες στο τιμόνι, οδηγείς πλέον χωρίς να σκέφτεσαι. Έχει γίνει ασυνείδητη ικανότητα. Έτσι και η θετική σκέψη. Από ασυνείδητη ανικανότητα (Δεν μπορώ, αλλά και δεν γνωρίζω ότι δεν μπορώ), μπορεί να γίνει ασυνείδητη ικανότητα!!!
5) Κάντε ευχάριστα πράγματα
Βγείτε βόλτα στη φύση, μαζευτείτε με φίλους και κάντε πλάκα, διασκεδάστε. Να φροντίζετε κάθε μέρα να κάνετε έστω μια μικρή ασχολία που σας ευχαριστεί. Έχετε υποχρέωση στον εαυτό σας και στους ανθρώπους που αγαπάτε, να βρίσκετε τρόπους  να γεμίζετε τις μπαταρίες σας. Αν μονίμως θυσιάζετε τον εαυτό σας και αυτά που σας ευχαριστούν, λόγω υποχρεώσεων, μην νομίζετε ότι κάνετε καλό σε κανέναν με αυτό τον τρόπο. Ο εαυτός μας είναι σαν μια δεξαμενή ενέργειας, η οποία για να δίνει σε άλλους θα πρέπει και από κάπου να γεμίζει. Θα πρέπει να υπάρχει ροή!Διαφορετικά, αν μόνο δίνει και ποτέ δεν παίρνει, κάποια στιγμή θα στερέψει. Ή για να το πούμε πιο λαϊκά «αν κλατάρει το γαϊδούρι…».

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα