Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Σεξουαλική ζωή και ώρες εργασίας


Οι πολλές ώρες εργασίας μπορούν να βλάπτουν την ποιότητα ζωής και την πνευματική υγεία
Οι πολλές ώρες εργασίας μπορούν να βλάπτουν την ποιότητα ζωής και την πνευματική υγεία. Ακόμη περισσότερο, η φυσική εξάντληση επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή αυτών που εργάζονται υπερβολικά.
Οι εργαζόμενοι που υποχρεώνονται για διάφορους λόγους να αφιερώνουν πολλές ώρες στην εργασία τους, πολύ συχνά δεν μπορούν να απολαμβάνουν και να έχουν πολύτιμο χρόνο για διάφορες δραστηριότητες οι οποίες θα τους επιτρέπουν να έχουν μια ισοζυγισμένη ζωή και να είναι ευτυχισμένοι.
Από έρευνες προέκυψε ότι άτομα που εργάζονται περισσότερο από 48 ώρες την εβδομάδα, επηρεάζονται από υπερκόπωση με αποτέλεσμα να υποφέρει η σεξουαλική τους ζωή.
Οι πολλές ώρες εργασίας υποχρεώνουν τον εργαζόμενο να περνά λιγότερη ώρα με τον ή τη σύντροφο του, να στερείται χρόνου τον οποίο διαφορετικά θα αφιέρωνε για οικογενειακές και κοινωνικές δραστηριότητες με φίλους. Επίσης η κατάσταση αυτή τον υποχρεώνει να δίνει λιγότερο χρόνο για τη σωματική του εξάσκηση.
Η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει και την πνευματική υγεία του εργαζομένου. Λόγω του ότι στερείται δραστηριοτήτων που τον αναζωογονούν πνευματικά και σωματικά, καθίσταται περισσότερο ευάλωτος σε περιόδους δύσκολες ή περιόδους κρίσης που αναπόφευκτα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής του καθενός.
Ακόμη ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ή ανησυχούν για θέματα της εργασίας τους ή της καριέρας τους σε χρόνο που κανονικά θα έπρεπε να αφιερωνόταν για ψυχαγωγία και οικογενειακές ή κοινωνικές δραστηριότητες.
Πολλοί εργαζόμενοι νιώθουν ευερέθιστοι λόγω των πολλών ωρών εργασίας. Άλλοι μπορεί να παθαίνουν και κατάθλιψη ή να υποφέρουν από έντονη αγωνία ή άγχος. Οι πιέσεις στην επαγγελματική ζωή απετέλεσαν για ορισμένους αιτία για απόπειρα αυτοκτονίας.

Η υπερένταση, η κούραση επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική ζωή σε περισσότερο από 50% των εργαζομένων που εργάζονται περισσότερες από 48 ώρες την εβδομάδα.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πολλές από τις καταστάσεις έντασης, διαξιφισμών ή και συγκρούσεων στο χώρο εργασίας μπορεί να έχουν σαν αιτία τις υπερβολικές ώρες εργασίας. Στο σπίτι η κατάσταση αυτή είναι συχνά αιτία για φιλονικία και καβγάδες με τον ή την σύζυγο ή σύντροφο.
Οι σχέσεις του ζευγαριού μπορούν να επιδεινωθούν και σίγουρα αυτό λειτουργεί αρνητικά στη σεξουαλική δραστηριότητα. Η σεξουαλική ορμή τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών μειώνεται κάτω από συνθήκες πολλών ωρών εργασίας και έντασης στο σπίτι.
Οι πολλές ώρες εργασίας και η υπερκόπωση των εργαζομένων δεν έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις για τα ίδια τα άτομα και για την οικογένειά τους, αλλά και για την ίδια τη δουλειά τους.
Οι πιθανότητες λαθών αυξάνονται και οι μέρες απουσίας λόγω ασθένειας πληθαίνουν κάτω από τις συνθήκες αυτές. Ορισμένες έρευνες έδειξαν ότι μέχρι και 30% των εργαζομένων είναι δυνατόν να παρουσιάσουν ψυχολογικά προβλήματα.
Έχει παρατηρηθεί ότι τα προβλήματα αυτού του τύπου παρουσιάζονται συνήθως στους μεσήλικες οι οποίοι είτε συζούν είτε είναι παντρεμένοι.
Βλέπουμε λοιπόν πόσο σοβαρές αρνητικές συνέπειες επιπτώσεις μπορεί να έχει ο υπερβολικός χρόνος που αφιερώνουμε για την εργασία. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για λήψη μέτρων ούτως ώστε να γίνεται μια πιο ισοζυγισμένη κατανομή του χρόνου μεταξύ εργασίας, οικογένειας και ψυχαγωγίας.
Η καλύτερη κατανομή του χρόνου δεν είναι μόνο ευθύνη του εργοδότη αλλά και των ίδιων των εργαζομένων. Αρχικά πρέπει να ανιχνευθεί το πρόβλημα είτε για ένα άτομο ξεχωριστά είτε σε ένα σύνολο εργαζομένων σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Αφού αναγνωρισθεί το πρόβλημα θα πρέπει να βρεθούν τρόποι καλύτερης κατανομής του φόρτου εργασίας και καλύτερης οργάνωσης.
Η βελτίωση της κατάστασης που θα προκύψει για τον κάθε εργαζόμενο θα βοηθήσει τον ίδιο προσωπικά, την εταιρεία ή τον οργανισμό στον οποίο εργάζεται. Παράλληλα θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής της οικογένειας γενικά και των σχέσεων με τα παιδιά όπως επίσης μειώνεται ο κίνδυνος για προβλήματα στις σεξουαλικές σχέσεις και για διαζύγιο.
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να φροντίζουμε για μια καλύτερη, πιο ισοζυγισμένη κατανομή χρόνου μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.
Ενώ η εργασία μας έχει σαν στόχο να βελτιώνει την οικονομική μας άνεση και να ανυψώνει το βιοτικό επίπεδο δεν θα πρέπει παράλληλα να χάνουμε την ικανότητα να απολαμβάνουμε αυτά για τα οποία μοχθούμε.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα