Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Χράνι Γιόγκα. Η γιόγκα της διατροφής


Χράνι Γιόγκα. Η γιόγκα της διατροφής 

Εισαγωγή από το ομώνυμο βιβλίο. Εκδόσεις PROSVETA  

Η διδασκαλία του Διδασκάλου Omraam Mikhaël Aïvanhov ήταν προφορική.
Η σύνταξη των έργων του προέρχεται από προφορικές διαλέξεις, στενογραφημένες ή μαγνητοφωνημένες.

Μπονφέν, 25 Σεπτεμβρίου 1954 

Σήμερα θα σας πω λίγα λόγια σχετικά με το θέμα της διατροφής. Ίσως να σκέφτεστε ότι κάτι τέτοιο δεν θα 'ναι ούτε ενδιαφέρον, ούτε σημαντικό, ούτε και χρήσιμο για σας, αφού δεν παύσατε να τρώτε από την πρώτη μέρα που ήρθατε στον κόσμο αυτό. Δεν αμφιβάλλω ότι τρώτε πράγματι από όταν ήρθατε σ' αυτό τον κόσμο, όμως θα σας παρουσιάσω το θέμα της διατροφής από μία άποψη που δεν γνωρίζετε ακόμα κι η οποία, ίσως να σας εκπλήξει.

Το πρωί, το μεσημέρι, το βράδυ, όλος ο κόσμος ασχολείται με τη διατροφή, γιατί είναι υποχρεωμένος να τρώει ώστε να διατηρεί καλή την υγεία του. Όμως κατά τη διάρκεια των γευμάτων, οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να μιλάνε, να χειρονομούν και μάλιστα και να καυγαδίζουν μεταξύ τους και έτσι τελικά να αρρωσταίνουν. Όλοι γνωρίζουν τη σπουδαιότητα της τροφής και γνωρίζουν καλά ότι αν θέλουν να επιζήσουν, πρέπει να 'χουν κάτι για να τρώνε, πράγμα που τους οδηγεί μάλιστα συχνά σε επαναστάσεις αλλά και σε πολέμους. Ταυτόχρονα όμως, δεν γνωρίζουν πώς να τρώνε. Λοιπόν, πώς να καταλάβει κανείς τους ανθρώπους; μόνον οι μύστες, οι οποίοι σταμάτησαν πάνω σ' αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της διατροφής από αρχαιοτάτων χρόνων, γνωρίζουν πώς πρέπει να τη θεωρεί κανείς και σήμερα θα προσπαθήσω να σας κάνω να γνωρίσετε την άποψή τους. 

Υποθέστε ότι, για κάποιους λόγους, στερηθήκατε την τροφή επί σειρά ημερών και ότι έχετε πλέον τόσο πολύ εξαντληθεί και εξασθενήσει ώστε δεν μπορείτε ούτε να περπατήσετε, σχεδόν ούτε καν να κινηθείτε: έχετε τόσο πολύ βυθιστεί στην αδυναμία που κινδυνεύετε πλέον από ώρα σε ώρα ακόμα και να πεθάνετε. Ακόμα κι αν είσθε εξαιρετικό μορφωμένοι, ακόμα κι αν είστε ένας μεγάλος επιστήμων, ακόμα κι αν διαθέτετε υπερφυσικές δυνάμεις, ούτε οι γνώσεις σας, ούτε οι εξουσίες σας δεν αξίζουν τόσο, εκείνη τη στιγμή, όσο ένα κομμ6τι ψωμί ή ένα φρούτο που κάποιος σας φέρνει για να σας αναζωογονήσει. Δεν είναι καταπληκτικό; Δεν βλέπετε ότι αυτή η τροφή είναι ένα μαγικό, εκπληκτικό στοιχείο; μία και μόνη μπουκιά θέτει σε κίνηση μέσα σας τόσες δυνάμεις, τόσα εργοτάξια, που μία ολόκληρη ζωή δεν θα φθάνει για να μπορέσει κανείς να τα απαριθμήσει όλα. 

Κι όμως, εσείς δεν σταματήσατε για να συλλογιστείτε πάνω στο τι στοιχεία μπορεί να περιέχονται μέσα σ' αυτή την τροφή, ούτε δε και πάνω στο γεγονός ότι αυτή η τροφή, υπήρξε πιο δυνατή ακόμα κι από τις σκέψεις σας, τα συναισθήματα σας και τη θέληση σας. 

Αυτή η τροφή στην οποία δεν αποδίδετε παρά μία ενστικτώδη σημασία και όχι μια διανοητική, συνειδητή σπουδαιότητα, είναι αυτή και μόνη αυτή που είναι σε θέση να σας ξαναδώσει τη δύναμη και την υγεία. Χάρη σ' αυτή μπορείτε και πόλι να ενεργήσετε, να μιλήσετε, να αισθανθείτε και να σκεφθείτε. Λαμβάνετε τροφές που δεν γνωρίζουν ούτε μπορούν να γράψουν, να μιλήσουν, να εκφραστούν κι όμως, ακριβώς χάρη σ' αυτές, τι κινητοποιείται μέσα σας! Προφέρετε λόγια, δίνετε διαταγές, γράφετε βιβλία, συνθέτετε συμφωνικά έργα, αποκτάτε τα πάντα, τη δύναμη, τον πλούτο, τη δόξα και όλα αυτά ... χάρη στην τροφή ... 

Ανάμεσα στις εργασίες τους, οι μύστες έδωσαν και μία θέση στις έρευνες πάνω στο θέμα της διατροφής. Ανακάλυψαν ότι η τροφή, που έχει προετοιμαστεί κατ' αρχήν μέσα στα θεϊκά εργαστήρια της Φύσης με μία ανεκδιήγητη Σοφία, περιέχει στοιχεία μαγικά, ικανά όχι μόνον να διατηρούν ή να αποκαθιστούν τη φυσική υγεία αλλά ακόμα και να φέρνουν τις πλέον μεγάλες αποκαλύψεις! Όμως για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι αναγκαίο να γνωρίζει κανείς μέσα σε ποιες συνθήκες και με ποιους τρόπους μπορεί να αποσπάσει από τις τροφές αυτά τα στοιχεία, καθώς και ότι το ποιο αποτελεσματικό για τον σκοπό αυτό μέσον, είναι η σκέψη. 

Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσει κανείς την κακοφωνία. τη δυσαρμονία, τον απαίσιο θόρυβο που στη σημερινή εποχή κάνουν οι άνθρωποι όταν τρώνε μαζί. Κυριολεκτικά κουράζεται κανείς και μόνον με το να παρευρεθεί σ' ένα τέτοιο γεύμα. μόνο τα προϊστορικά ζώα θα μπορούσαν να αισθανθούν καλά σ' ένα τέτοιο περιβάλλον, γιατί θα βρίσκονταν στο στοιχείο τους. Όμως όλοι όσοι αναζητούν την Ειρήνη και την Αρμονία, αισθάνονται κυριολεκτικά εξαντλημένοι, εξουθενωμένο!. μετά από ένα τέτοιο γεύμα, έχει κανείς ανάγκη να πάει να ξαπλώσει ή ακόμα και να κοιμηθεί, γιατί έχει καταληφθεί από υπνηλία, από ένα βαρύ φορτίο και όσοι πρέπει να πάνε να εργαστούν μετά από ένα παρόμοιο γεύμα, το κάνουν χωρίς καμία όρεξη ή ενθουσιασμό. Αλήθεια αυτός που γνώριζε πώς να φάει, πώς να φάει σωστά, παραμένει και μετά το γεύμα διαυγής στο νου και ευδιάθετος. 

Αν τρώει κανείς με μηχανικό τρόπο, ασυνείδητο, κάνοντας απότομες, άτακτες κινήσεις, καταβροχθίζοντας αμάσητα τα τρόφιμα, ενεργοποιώντας μέσα στο κεφάλι και την καρδιά του σκέψεις και συναισθήματα χαοτικά, ίσως και κάνοντας και καυγά με κάποιον που τρώει μαζί του, τότε ο οργανισμός ταράζεται σε όλες του τις λειτουργίες: καμία φυσιολογική λειτουργία δεν εκτυλίσσεται πλαν σωστά, ούτε η αναπνοή, ούτε η κυκλοφορία του αίματος, ούτε η πέψη, ούτε οι εκκρίσεις, ούτε η αποβολή των τοξικών. Χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι αρρωσταίνουν κάθε μέρα έτσι, χωρίς να γνωρίζουν ότι οι πόνοι και τα προβλήματα στην υγεία τους προέρχονται από τον τρόπο με τον οποίο τρώνε. Κοιτάξτε τι συμβαίνει μέσα στις οικογένειες. Πριν από το γεύμα, κανείς δεν έχει να πει τίποτα, ο καθένας είναι στη γωνιά του κάνοντας κάτι δικό του, άλλος διαβάζει, άλλος ακούει ραδιόφωνο, άλλος πλέκει Κ.Ο.Κ .... Όμως, μόλις έρθει η ώρα να καθίσουν στο τραπέζι για να φάνε, όλοι έχουν από μία ιστορία να πουν, ή λογαριασμούς να λύσουν και μιλάνε, μιλάνε, φωνάζουν, τσακώνονται, είναι απίστευτο! μία τέτοια συμπεριφορά είναι υπερβολικά επικίνδυνη για την υγεία, κι αν είναι κανείς αληθινά νοήμων, πρέπει να αποφεύγει συνειδητά την καλλιέργεια τέτοιων καταστάσεων. 

Ας πάρουμε τώρα ένα φρούτο. Χωρίς να σταματήσουμε πάνω στη γεύση, το άρωμα, το χρώμα του ή την αιθερική του ύλη (κάτι που είναι μάλιστα ένα ολόκληρο νέο θέμα) ας θεωρήσουμε αυτό το φρούτο γεμάτο από τις ακτίνες του Ήλιου. Είναι ένα γράμμα γραμμένο από τον Δημιουργό που πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε, να καταλάβουμε. Όλα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα διαβάσουμε αυτό το γράμμα. Αν δεν γνωρίζουμε να το διαβάσουμε, δεν θα ωφεληθούμε απ' αυτό καθόλου. Θα πείτε: .. Ε λοιπόν. πώς πρέπει να τρώει κανείς; 

Τη στιγμή που κάθεται στο τραπέζι, αφού έχει πλύνει τα χέρια του, ένας μύστης, εισέρχεται ψυχολογικά στις καλύτερες δυνατόν συνθήκες για να λάβει τα στοιχεία που έχουν προετοιμαστεί μέσα στα εργαστήρια της Φύσης. Συγκεντρώνεται, συνδέεται με τον Δημιουργό, κάνει μία σύντομη ή μεγάλη προσευχή και είναι μέσα στη σιωπή και την ειρήνη που αρχίζει αυτή τη διαδικασία της πιο Υψηλής Λευκής μαγείας: τη διατροφή. Παίρνει την πρώτη μπουκιά, προσπαθώντας να τη μασήσει τόσο καλά, τόσο πολύ, που σχεδόν να εξαφανιστεί μέσα στο στόμα του χωρίς να προσπαθήσει καν να την καταπιεί. Γιατί η κατάσταση μέσα στην οποία λαμβάνει κανείς την πρώτη μπουκιά είναι εξαιρετικά σημαντική. Πρέπει λοιπόν να προετοιμαστεί για να το κάνει μέσα στις καλύτερες δυνατόν διαθέσεις και συνθήκες, γιατί είναι αυτή η πρώτη μπουκιά που θέτει εσωτερικά σε κίνηση όλους τους τροχούς. Αν αρχίσετε σε μία Αρμονική κατάσταση, όλα τα άλλα κατόπιν τείνουν να εκπληρωθούν αρμονικά. 

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μασάει κανείς καλά την τροφή. Γιατί η καλή μάσηση διευκολύνει πολύ την πέψη, αλλά και για έναν ακόμα λόγο πιο σημαντικό: γιατί το στόμα που είναι το πρώτο που έρχεται σε επαφή με την τροφή, είναι το πιο σημαντικό εργαστήριο σχετικά με τη διατροφή γιατί είναι το πιο πνευματικό. Το στόμα παίζει σ' ένα άλλο επίπεδο ακριβώς το ρόλο ενός αληθινού στομάχου. Απορροφάει τα πιο αιθέρια στοιχεία των τροφών, τις ενέργειες τις πιο λεπτές αλλά και τις πλέον ισχυρές ενώ το στομάχι αναλαμβάνει μετά να δεχθεί και να επεξεργαστεί τα πιο παχιά υλικά των των τροφών. Το στόμα διαθέτει απίστευτα τελειοποιημένες μικρό-συσκευές, τοποθετημένες πάνω και κάτω από τη γλώσσα αλλά και σε άλλα σημεία, που είναι επιφορτισμένες με την ειδική αποστολή να συλλαμβάνουν τα αιθερικά μόρια και στοιχεία της τροφής. Πόσες φορές δεν είχατε αυτή την εμπειρία! Είχατε βρεθεί νηστικοί για αρκετές ώρες, πεινασμένοι, εξασθενημένοι εντελώς, και αρχίσατε να τρώτε ... Από τις πρώτες κι όλα μπουκιές, πριν ακόμα αρχίσει καν η αφομοίωση της τροφής, η πέψη, αισθανθήκατε τη δύναμη, τη ζωτικότητα να επανέρχονται και τις ενέργειες σας να είναι πάλι εκεί. Πώς μπόρεσε να γίνει τόσο γρήγορα αυτό; Είναι γιατί χάρη στο στόμα, ο οργανισμός απορρόφησε απίστευτες ενέργειες. Απορρόφησε τα αιθερικά στοιχεία των τροφών τα οποία πήγαν να τροφοδοτήσουν αμέσως το νευρικό σας σύστημα. Πριν ακόμα το στομάχι λάβει την τροφή, το νευρικό σύστημα τρέφεται Πρέπει να γνωρίζει κανείς να αποσπάει από τις τροφές τις θεϊκές τους ενέργειες και αυτό δεν μπορεί να γίνει πάρα από το στόμα. 

Ένας μύστης γευματίζει με τρόπο που να του επιτρέπει να λάβει από την τροφή τα πιο πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία που θα συμμετάσχουν με τη σειρά τους σαν δομικά υλικά, όχι μόνο του φυσικού του οργανισμού αλλά και του πνευματικού του. Καθώς ο άνθρωπος δεν διαθέτει μόνον ένα συμπαγές φυσικό σώμα, αλλά αρκετά ακόμα πιο αιθέρια σώματα (κι αυτά είναι το αιθερικό, αστρικό, νοητικό, αιτιατό, βουδικό και ατμικό) το θέμα που τίθεται γι' αυτόν είναι πώς να αποκτήσει τη γνώση για να τρέφει και αυτά τα αιθέρια σώματα που συχνά βρίσκονται σε κατάσταση υποσιτισμού εξαιτίας της τεράστιας αμάθειας του. Γνωρίζει περίπου τι τροφή χρειάζεται το φυσικό του σώμα (και λέω «περίπου», γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να τρώνε κρέας, πράγμα πολύ βλαβερό τόσο για τη φυσική όσο και για την ψυχική τους υγεία) αλλά αγνοεί τελείως τους τρόπους και τα στοιχεία για να θρέψει τα άλλα σώματα: το αιθερικό του σώμα (ή ζωτικό), το αστρικό του σώμα (ή συγκινησιακό), το νοητικό του σώμα (έδρα των σκέψεων) Κ.Ο.Κ. 

Σας έλεγα πριν, ότι πρέπει κανείς να μασάει πολύ καλά τις τροφές, όμως η μάσηση αφορά το φυσικό, το υλικό σώμα. Γιο το αιθερικό σώμα, πρέπει να προσθέσετε την αναπνοή. Γνωρίζετε ότι το οξυγόνο, ο αέρας δυναμώνουν τη φλόγα. Έτσι, σε μία αναμμένη εστία φυσάτε για να μεγαλώσουν οι φλόγες. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν αναπνέετε βαθιά τρώγοντας, αυτή η αναπνοή επιτρέπει να γίνει πιο έντονη η καύση. Η πέψη δεν είναι παρά μία καύση, καθώς άλλωστε και η αναπνοή αλλά και η περισυλλογή. Αυτό που διαφέρει απλά από τη μία διαδικασία στην άλλη είναι ο βαθμός αγνότητας της ύλης και η θερμοκρασία. Τρώγοντας λοιπόν, πρέπει κάπου κάπου να σταματάτε για να αναπνεύσετε βαθιά έτσι ώστε αυτή η καύση να επιτρέψει στο αιθερικό σώμα να αποσπάσει από την τροφή πιο αιθέρια μόρια. 

Όταν μιλάω για μόρια και στοιχεία πιο αιθέρια που πρέπει να προσπαθείτε να πάρετε από την τροφή, δεν πρέπει να εκπλήσσεστε. Ένα φρούτο, για παράδειγμα, αποτελείται από ύλη στερεά, από ύλη υγρή, από ύλη αέρια και από ύλη αιθερική. Όλος ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τη στερεή και την υγρή κατάσταση της ύλης. Όμως πολύ λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται με το άρωμα που ήδη είναι μια πιο αιθέρια κατάσταση και ανήκει στον τομέα της αέριας φύσης. Όσο για την αιθερική πλευρά που συνδέεται στενά με τα χρώματα και τη ζωή του φρούτου, που δεν μπορεί να ζυγιστεί ακόμα σε υλικές ζυγαριές, αλλά που αναδύεται από το φρούτο, εκπορεύεται μέσα απ' αυτό και διαχέεται στην ατμόσφαιρα, αυτή είναι τελείως άγνωστη και ανεξερεύνητη. Κι όμως, αυτή ακριβώς, η αιθερική πλευρά έχει τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα στη διατροφή και είναι μέσα στη σιωπή, δια της αναπνοής και της συγκέντρωσης, που μπορεί κανείς να μπει σε επαφή μαζί της

Στην εποχή μας, εξαιτίας των κοινωνικών τύπων, που πολύ συχνά δεν έχουν άλλη πηγή προέλευσης παρά μόνο την ανθρώπινη αμάθεια, όταν οι άνθρωποι είναι προσκεκλημένοι για φαγητό. αρχίζουν να μιλάνε, να χειρονομούν. να αναπνέουν άρρυθμα, χωρίς βάθος και δεν είναι καθόλου άξιο απορίας το ότι τόσα πολλά διαφορετικά φάρμακα έχουν κατασκευαστεί για να θεραπεύουν Τα προβλήματα της πέψης. Οι Ανατολίτες γενικά είναι πιο σοφοί σ' αυτό το θέμα: βάζουν όλα τα πιάτα στο τραπέζι και αφήνουν τους καλεσμένους τους να φάνε σχετικά ήσυχα μέσα στη σιωπή. Δεν μιλάνε διαρκώς. δεν τους βομβαρδίζουν με ερωτήσεις για να υπηρετήσουν προσχήματα ευγένειας ή ενδιαφέροντος, όπως γίνεται εδώ στη Δύση κι έτσι μπορεί κανείς να τραφεί πιο σωστά. Εγώ, όταν μου συμβεί να αναγκαστώ να κάνω μία συζήτηση τρώγοντας, ακόμα κι αν είναι μία πολύ φιλική συζήτηση, όταν σηκώνομαι από το τραπέζι, αισθάνομαι ένα κενό, μία έλλειψη, κάτι που δεν έχει ικανοποιηθεί κι ένα είδος έντασης στο νευρικό σύστημα .... Κάτι μου λείπει, δεν έχω φάει όπως έπρεπε. Πόσες φορές δεν το έχω διαπιστώσει! 

Όταν γευματίσετε μέσα στη σιωπή και μέσα στην ειρήνη, διατηρείτε κατόπιν αυτή την κατάσταση όλη την ημέρα. Ακόμα κι αν χρειαστεί να τρέξετε δεξιά κι αριστερά, διαπιστώνετε ότι σας αρκεί να σταματήσετε μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να νοιώσετε και πάλι ότι η ειρήνη βρίσκεται συνεχώς εκεί. Απλούστατα γιατί γευματίσατε σωστά. Διαφορετικά, ότι κι αν κάνετε, είτε ξεκουραστείτε είτε προσπαθήσετε να μιλήσετε ήρεμα, αισθάνεστε μέσα σας μία ταραχή, μία ενόχληση, μία αταξία. 

Λοιπόν επαναλαμβάνω, για να θρέψετε το αιθερικό σας σώμα πρέπει κυρίως να αναπνέετε βαθιά την ώρα του γεύματος. Καθώς το αιθερικό σώμα είναι ο φορέας της ζωτικότητας, της μνήμης και της ευαισθησίας, επωφελείστε σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή ανάπτυξή του. 

Ακριβώς όπως έθρεψε κανείς το φυσικό του και το αιθερικό του σώμα, πρέπει επίσης να θρέψει και το αστρικό του. Καθώς το αστρικό σώμα τρέφεται με συναισθήματα, συγκινήσεις και ενέργειες που είναι φτιαγμένα από ένα υλικό εξαιρετικά πιο αιθέριο και από αυτήν ακόμα την αιθερική ύλη, μπορεί κανείς να το τροφοδοτήσει έχοντας συναισθήματα αγάπης για την τροφή, σκεπτόμενος ότι αυτή η τροφή που βρίσκεται μπροστά του προετοιμάσθηκε στα εργαστήρια του Δημιουργού, ότι είναι ένας μεγάλος πλούτος, μία αληθινή ευλογία. Έτσι, σταματώντας λίγες στιγμές την προσοχή του με αγάπη πάνω στα τρόφιμα, ένας μύστης προετοιμάζει το αστρικό του σώμα όπως αποσπάσει από αυτά ακόμα πιο πολύτιμα στοιχεία από ότι είναι τα αιθερικά. Όταν το αστρικό σώμα έχει απορροφήσει αυτά τα στοιχεία από την τροφή, τότε έχει όλες τις δυνατότητες για να αφυπνίσει, να διεγείρει μέσα του συναισθήματα μιας εξαιρετικά υψηλής τάξης: ένα συναίσθημα αγάπης για ολόκληρο τον κόσμο, την αίσθηση της ευτυχίας και της ειρήνης, την αίσθηση ότι ζει σε αρμονία με την απέραντη Φύση. 

Όταν το αστρικό σας σώμα λάβει την τροφή του κατά τη διάρκεια του γεύματος, γεύεστε μία αίσθηση απερίγραπτης ευεξίας, αισθάνεστε γενναιόδωρος, καλοπροαίρετος απέναντι σ' όλους και επιεικής. Αν εκείνη την ώρα θα πρέπει να πάτε να διευθετήσετε πολύ σημαντικά θέματα, θα φανείτε εξαιρετικά υπομονετικός, ευρύς και ικανός για αμοιβαίες παραχωρήσεις. Αντίθετα, αν το αστρικό σας σώμα μετά από ένα γεύμα, δεν έχει τραφεί, αν γευματίσατε θυμωμένοι φωνάζοντας ή κριτικάροντας τους άλλους, εκδηλώνοντας παράπονα, γκρίνια κ.λ.π., τότε θα διαπιστώσετε ότι λίγη ώρα μετά εκδηλώνεστε με νευρικότητα, ακόμα και με τάσεις υστερίας καμιά φορά, με οξύτητα, με απομονωτικότητα κι αν τυχόν έχετε σοβαρά θέματά να επιλύσετε, η ζυγαριά γέρνει πάντα προς την αρνητική ή απλά άδικη πλευρά. Κατόπιν, προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε λέγοντας: «Τι τα θέλεις, δεν γίνεται αλλιώς, είμαι νευρικός από φύση μου» και παίρνετε φάρμακα για να αισθανθείτε πιο ήρεμος και φάρμακα ... αλλά θα συνεχίσετε όλη σας τη ζωή να αισθάνεστε νευρικός, όσο δεν θα έχει εμφανιστεί κάποιος για να σας μάθει να τρώτε και όσο θα αγνοείτε ότι είναι ακριβώς κατά τη διάρκεια των γευμάτων που μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση του νευρικού σας συστήματος.

Να γιατί, όταν κανείς βρίσκεται μπροστά στην τροφή, πρέπει να αφήνει τα πάντα στην άκρη, ακόμα και τις πιο σημαντικές υποθέσεις, γνωρίζοντας ότι αυτό που είναι το πλέον σπουδαίο εκείνη τη στιγμή, είναι να γευματίσει σύμφωνα με τους θείους κανόνες, γιατί όλα κατόπιν εξαρτώνται από αυτό. Αν κανείς φάει σωστά, όλα τα υπόλοιπα θα διευθετηθούν έπειτα με μία μεγάλη ταχύτητα. Το να τρώει κανείς σωστά, επιτρέπει λοιπόν μία πολύ μεγάλη οικονομία σε δυνάμεις αλλά και σε χρόνο. μη φαντάζεται κανείς ότι θα μπορέσει να λύσει πιο εύκολα τα προβλήματα και πιο γρήγορα με το να βρίσκεται σε μία κατάσταση ταραχής, άγχους και νευρικότητας. Αντίθετα, σε μία τέτοια κατάσταση, ακόμα και τα αντικείμενα γλιστράνε μέσα από τα χέρια του, εκφέρει αδέξιες φράσεις, πέφτει πάνω στους άλλους και προκαλεί τόσες ζημιές και λάθη γύρω του που πρέπει μετά να περάσει μέρες και μέρες προσπαθώντας να διορθώσει. Ο μαθητής που γνωρίζει ότι πρέπει να δώσει εδώ τον αναγκαίο χρόνο για να εκδηλωθεί σε συμφωνία με τους θείους νόμους, μπορεί να λύσει μέσα σε λίγα λεπτά αυτό που θα χρειαζόταν 24 ώρες και πλέον για να λυθεί σε άλλες συνθήκες. Γιατί μέσα στη διαύγεια και το φως, τα προβλήματα μπορούν να βρίσκουν την πιο σαφή, ξεκάθαρη και χωρίς λάθη λύση τους.
 
Για να τροφοδοτήσει τώρα το νοητικό του σώμα, ένας μύστης συγκεντρώνει τη σκέψη του πάνω στην τροφή και μάλιστα κλείνει λίγο και τα μάτια του για να εστιάσει εκεί όλη του την προσοχή. Γι' αυτόν, η τροφή αντιπροσωπεύει μία εκδήλωση της Θεότητας γι' αυτό και προσπαθεί να τη μελετήσει κάτω από όλες της τις απόψεις: από που προέρχεται, τι ακριβώς περιέχει, ποιες είναι οι ιδιότητες που της αντιστοιχούν, ποιες οντότητες εργάστηκαν πάνω της ... ναι, γιατί αόρατα όντα εργάζονται παντού. πάνω σε κάθε φυτό, σε κάθε φρούτο, σε κάθε λαχανικό. Έχοντας όλη την προσοχή του στραμμένη σ' αυτούς τους συλλογισμούς, ένας μύστης διαλογίζεται βαθιά και δέχεται την ώρα εκείνη πολυάριθμες αποκαλύψεις. Έτσι τροφοδοτεί το νοητικό του σώμα και εξάγει από τις τροφές, στοιχεία πολύ ανώτερα από αυτά του αστρικού επιπέδου. Από την απορρόφηση αυτών των στοιχείων γεννιόνται γι' αυτόν μία νέα διαύγεια, μία ικανότητα βαθύτατης διεισδυτικότητας απέναντι στη ζωή και τον Κόσμο. μετά από ένα γεύμα που πάρθηκε μέσα σε τέτοιες συνθήκες, σηκώνεται από το τραπέζι με μία τόσο φωτεινή κατανόηση της ζωής που εκείνη τ/ στιγμή είναι ικανός να ξεκινήσει τις πιο μεγάλες εργασίες στον τομέα τ/ς σκέψης.

 Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους, και μάλιστα και οι διανοούμενοι, φαντάζονται ότι αρκεί κανείς να διαβάσει, να μελετήσει βιβλία, συγγράμματα και να συλλογιστεί για να γίνει πολύ ικανός διανοητικά. Ασφαλώς και είναι αναγκαίο, όμως είναι εξ ίσου σημαντικό να γνωρίζει κανείς πώς να τρέφει το νοητικό του σώμα για να το καταστήσει και ανθεκτικό αλλά και ικανό για πολύ παρατεταμένες προσπάθειες.

Πρέπει να καταλάβετε καλά ότι το αστρικό και το νοητικό σώμα είναι οι έδρες, οι φορείς, το μεν ένα των συναισθημάτων, το δε άλλο των σκέψεων και ότι αυτά τα δύο σώματα πρέπει να λαμβάνουν μία κατάλληλη γι' αυτά τροφή έτσι ώστε να είμαστε ικανοί να εκπληρώνουμε τις εργασίες και τα καθήκοντά μας μέσα σ' αυτούς τους δύο τομείς τ/ς ζωής, τον συναισθηματικό και τον διανοητικό.

Σας έχω όμως ήδη εξηγήσει, ότι πέρα από το αιθερικό, το αστρικό και νοητικό σώμα, το ανθρώπινο ον διαθέτει και άλλα σώματα εξαιρετικό πιο αιθέρια, κι αυτό είναι τα σώματα αιτιατό, βουδικό και ατμικό, τα οποία επίσης έχουν ανάγκη τροφής. Έτσι, αφού φάγατε αναπνέοντας σωστά, με αγάπη για τ/ν τροφή, αφού διαλογιστήκατε πάνω σ' αυτή, προσπαθήστε στο τέλος να σας διαπεράσει ένα συναίσθημα ευγνωμοσύνη ς απέναντι στο μεγάλο Δημιουργό γιατί είναι έτσι που θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε μία αληθινή κοινωνία με το Θεό. Αν μάθετε μία μέρα πώς να τρέφετε τα τρία αυτά ανώτερα σώματα σας, θα γεύεστε στιγμές μοναδικής ευτυχίας, εμπνεύσεις, εκστάσεις. Γιατί όλα αυτά τα αιθέρια στοιχεία που λαμβάνετε, διανέμονται κατόπιν παντού μέσα στον οργανισμό, κι αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε ότι έχετε άλλες ανάγκες, άλλες επιθυμίες, άλλες χαρές κι άλλες μάλιστα δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά σας. Πριν, ήσασταν σαν μία πέτρα, κοιμόσασταν, ενώ τώρα γίνεστε όλο και πιο ζωντανός, πιο πλούσιος σε αισθήσεις, αφυπνισμένος.

Όταν τελειώνετε το γεύμα σας, δεν πρέπει να σηκώνεστε αμέσως για να αρχίσετε δήθεν διάφορες εργασίες ή συζητήσεις. Όμως δεν είναι ωφέλιμο ούτε και να πάτε να ξαπλώσετε όπως μερικοί κάνουν, μία ή δύο ώρες σε κάποιο καναπέ ή κρεβάτι Όταν

τελειώσετε το γεύμα σας, μείνετε για λίγα λεπτά ήρεμος, κάνοντας μερικές βαθιές αναπνοές έτσι ώστε το πράνα να επιτρέψει μία πιο σωστή κατανομή των ενεργειών μέσα στον οργανισμό σας. Θα αισθανθείτε τότε πολύ καλά διατεθειμένος για να αναλάβετε ένα σωρό εργασίες. Ενώ αν ξαπλώσετε, δήθεν για να ξεκουραστείτε, στην πραγματικότητα δεν ξεκουράζεστε, απλά αποβλακώνεστε, βαραίνετε και ο οργανισμός σας υπερφορτώνεται.

Ίσως να μην είχατε ποτέ θεωρήσει τη διατροφή κάτω από αυτή την άποψη. Στη νέα φυλή που πλησιάζει, οι άνθρωποι θα μαθαίνουν, θα μελετούν πάνω στο γεγονός ότι η διατροφή δεν είναι μία διαδικασία τόσο απλή, καθημερινή και δήθεν ανάξια προσοχής, όπως σήμερα πολλοί σκέπτονται, αλλά ότι πίσω από αυτή την καθημερινή πράξη του να τρως, η Κοσμική Νοημοσύνη έκρυψε για τον καθένα από μας τη δυνατότητα να εκπληρώνει μια ψυχική εργασία υψίστης σπουδαιότητας, γιατί η διατροφή αφορά την ολότητα του ανθρώπινου όντος.

Υποθέστε ότι δεν έχετε χρόνο για να διαλογίζεστε, για να προσεύχεστε, γιατί είστε τόσο φορτωμένος από διάφορες ασχολίες ... κρύβεστε πίσω από αυτό το πρόσχημα για να καταφέρνετε να παραμένετε χωρίς καμία απολύτως πνευματική ζωή. Κι όμως, στην πραγματικότητα, τρεις φορές την ημέρα, τουλάχιστον, έχετε τις καλύτερες συνθήκες για να συνδεθείτε με τον Ουρανό, για να ενωθείτε μαζί Του, γιατί τρεις φορές την ημέρα τουλάχιστον, κάθεστε να φάτε κάτι. Όλος ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να τρώει κάθε μέρα. Ίσως να μην έχουν όλοι τον αναγκαίο χρόνο για να διαλογιστούν, για να διαβάσουν, για να προσευχηθούν, σύμφωνοι, όμως όλοι έχουν τον αναγκαίο χρόνο για να φάνε. Δεν γίνεται να μη φάνε κάτι, όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό. Ακόμα και οι πιο εγκληματίες, και οι πιο βίαιοι το καταλαβαίνουν. μπορεί να φυλακίσουν κάποιον, να τον ταπεινώσουν, να τον βασανίσουν, να του στερήσουν τα πάντα, αλλά θα του δώσουν παρ' ολ' αυτά κάποια ξεροκόμματα και ένα ποτήρι νερό. Όλος ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι η τροφή είναι κάτι το αναντικατάστατο, το απόλυτα αναγκαίο. Γιατί τότε να μη γνωρίζει κανείς να επωφεληθεί από αυτές τις στιγμές του φαγητού προσθέτοντας σ' αυτές μία σκέψη ευγνωμοσύνης, μία προσευχή και αγάπη; Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι θέμα χρόνου: μήπως ο ίδιος δεν τρώει δύο-τρεις φορές την ημέρα; Είναι εκείνες ακριβώς τις στιγμές που ο Ουρανός σας δίνει τις καλύτερες συνθήκες για να κάνετε μία πνευματική εργασία. Προσπαθήστε. Εγώ προσπάθησα σ' αυτή την κατεύθυνση από τη νεότητά μου, συνειδητά, και άλλωστε προσπαθώ το ίδιο και σήμερα, κάθε μέρα, γιατί έχω συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για μεγάλα πλούτη, για χρυσό που αποθηκεύω μ' αυτό τον τρόπο στις τράπεζες του Ουρανού.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτά που σας εξήγησα δεν είναι για όλο τον κόσμο. Ε λοιπόν, ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, όμως ο μαθητής της Παγκόσμιας Λευκής Αδελφότητας που έχει ένα Υψηλό Ιδανικό, οφείλει να κάνει μία μεγάλη προσπάθεια για να εναρμονισθεί με αυτούς τους θαυμάσιους κανόνες και τότε ο ίδιος θα μείνει κατάπληκτος, έκθαμβος, από τις πολυάριθμες δυνατότητες που εμφανίζονται στη ζωή του, δυνατότητες για να γαληνεύει, να γίνεται πιο ισχυρός και να βελτιώνει τόσο τη φυσική όσο και την πνευματική του υγεία. Γνωρίζοντας να τρέφεται σωστά σε όλα τα επίπεδα, δεν έχει πλέον την ανάγκη των άλλων για να διορθώνει την οποιαδήποτε φυσική ή ψυχική διαταραχή.

Στο άμεσο μέλλον η διατροφή θα θεωρηθεί σαν ένα από τα καλύτερα γιόγκα που υπάρχουν, παρότι δεν έχει ακόμα αναφερθεί πουθενά. Όλα τα άλλα γιόγκα: Ρότζα, Κάρμα, Λάγια, Ζνάνι, Κρίγυα, Aγκvι γιόγκα κ.λ.π. είναι θαυμάσια, αλλά χρειάζονται πολλά χρόνια για να αποκτήσει κανείς μόλις ένα μικρό αποτέλεσμα. Ενώ με το Hrani Yoga (αυτό είναι το όνομα που του έδωσα), τα αποτελέσματα είναι πολύ γρήγορα. Είναι το γιόγκα το πιο προσιτό, το πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί. Εφαρμόζεται κατά κάποιο τρόπο από όλα τα όντα χωρίς εξαίρεση, αν και για την ώρα αυτό γίνεται τελείως ασυνείδητα και πολύ περιορισμένα. Όλη η αληθινή αλχημεία και η μαγεία περιέχονται μέσα σ' αυτό το γιόγκα, το πλέον άγνωστο, μέχρι σήμερα. Είναι μάλιστα απίστευτο το άτι ακόμα και νοήμονα όντα δεν αντελήφθησαν ποτέ μέχρι σήμερα τι μυστικά κρύβονται μέσα στη διατροφή.

Προσπαθήστε, έστω για μία εβδομάδα, να φάτε σύμφωνα με τους κανόνες που σας εξηγώ. Ασφαλώς θα διαπιστώσετε ότι είναι δύσκολο να κρατήσετε τη σιωπή κατά τη διάρκεια του γεύματος για να συγκεντρωθείτε αποκλειστικά πάνω στις τροφές ... ότι, ακόμα κι αν καταφέρετε να σιωπήσετε εξωτερικά, είναι εσωτερικά που κάνετε ένα σωρό θόρυβο ... Ή ακόμα κι ότι κι αν καταφέρετε να ηρεμήσετε εσωτερικά, οι σκέψεις σας συνεχίζουν να πηγαινοέρχονται εδώ και κει σαν τυχοδιώκτες. Να γιατί σας λέω ότι η διατροφή είναι ένα Γιόγκα, γιατί το να γνωρίζετε να τρώτε, απαιτεί ικανότητα συγκέντρωσης, προσοχή, αυτοκυριαρχία καθώς επίσης και νοημοσύνη, αγάπη, θέληση.

Γνωρίζοντας πώς να τρώτε μέσα στη σιωπή και σε περισυλλογή, δημιουργείτε μία ατμόσφαιρα ειρήνης και φωτός μέσα στην οποία όλα Τα θεϊκά επιτεύγματα είναι εφικτά. Έχετε αποκαλύψεις, εμπνεύσεις: αυτός που είναι ποιητής, εμπνέεται τα καλύτερα ποιήματα, ο μουσικός ακούει εσωτερικά τις ωραιότερες συμφωνίες, μέσα στην ψυχή του! Ο ζωγράφος βλέπει τους πιο όμορφους πίνακες να εμφανίζονται μπροστά του. Ο ερευνητής βρίσκει τη λύση σε προβλήματα που επί πολύ καιρό τον απασχολούσαν. Κι αυτοί που είχαν ανάγκη συνθηκών για να ξαναβρούν την ειρήνη και την υγεία τους, ανακαλύπτουν αυτές τις συνθήκες εκεί, ενώ όλοι όσοι έρχονται για πρώτη φορά αισθάνονται να τους διαπερνάει αυτή η θαυμάσια ατμόσφαιρα, ικανή να διαλύει κάθε τι το αρνητικό, το βλαβερό. Να οφέλη που προέρχονται απλούστατα από έναν σοφό και πνευματικό τρόπο διατροφής.

Στην πραγματικότητα, η διατροφή πρέπει να κατανοηθεί σαν μία εργασία του Πνεύματος πάνω στην Ύλη.

Γενικά, οι άνθρωποι φαντάζονται ότι πρέπει κανείς να τρώει πολύ αν θέλει να έχει καλή υγεία και πολλές δυνάμεις. Καθόλου και μάλιστα ισχύει το αντίθετο, γιατί τρώγοντας πολύ κουράζει κανείς τον οργανισμό του, επιβαρύνει και διαταράσσει όλες τις διαδικασίες πέψη ς και αφομοίωσης, πράγμα που προκαλεί φορτία, άχρηστα κατάλοιπα, σκουπίδια που είναι σχεδόν αδύνατον να αποβληθούν. Και να πώς ένα σωρό αρρώστιες εμφανίζονται εξ αιτίας αυτής της διαδεδομένης λανθασμένης άποψης ότι πρέπει κανείς να τρώει πολύ για να 'ναι υγιής. Αντίθετα, μειώνετε τη διάρκεια της ζωής σας τρώγοντας πάρα πολύ. Είναι η ελαφρά πείνα, η όρεξη, που δίνει μακροζωία. μην σηκώνεστε πότε από το τραπέζι .. φουσκωμένος .. , χορτάτος για τα καλά, γιατί έτσι βαραίνετε, γίνεστε πιο πυκνός, πιο υλικός, πιο συμπαγής και μάλιστα δεν θα έχετε πλέον καμία επιθυμία, δεν θα αισθάνεστε κανένα παλμό για να τελειοποιηθείτε. Ενώ αν σηκώνεστε από το τραπέζι με μία ελαφρά όρεξη έχοντας αρνηθεί λίγες μόνο μπουκιές, που με ευχαρίστηση ακόμα θα τρώγατε, τότε προ καλείτε ένα παλμό στο αιθερικό σας σώμα το οποίο Kινητoπoιεiται για να αναζητήσει σε ανώτερες περιοχές τα στοιχεία που θα καλύψουν, που θα γεμίσουν αυτό το μικρό κενό που αφήσατε. Και να, λίγα λεπτά αργότερα, καθώς το αιθερικό σώμα έχει βρει αυτά τα αιθέρια ζωτικά στοιχεία και τα έχει μεταδώσει στον οργανισμό, όχι μόνο δεν πεινάτε καθόλου πια, αλλά επιπλέον αισθάνεστε πιο ανάλαφρος, πιο ζωντανός, πολύ περισσότερο ικανός να εργαστείτε, ακριβώς γιατί αυτά τα τελευταία αιθέρια στοιχεία είναι μιας ανώτερης ποιότητας. Αν όμως τρώτε μέχρι κορεσμού ή και πιο πολύ απ' ότι πεινάτε, από ευχαρίστηση της γεύσης και μόνο, ή της παρέας, όπως κάνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, στην πραγματικότητα ποτέ, μα ποτέ, δεν θα αισθανθείτε αληθινά ικανοποιημένοι και σιγά σιγά θα προκαλέσετε μέσα σας την ανισορροπία.

Όταν τρώτε υπερβολικά, προκαλείται μία υπερφόρτωση και το αιθερικό σώμα, το οποίο έχει παρακαμφθεί και εμποδιστεί στις λειτουργίες του, αδυνατεί να εκπληρώσει την αποστολή του: εκείνη τη στιγμή, ανεπιθύμητες οντότητες του αστρικού επιπέδου βλέποντας αυτή την αφθονία τροφής, ορμούν με βιασύνη για να συμμετάσχουν σ' αυτό το γλέντι όπου υλικά και στοιχεία χύνονται δεξιά κι αριστερά, γλέντι που ασυνείδητα εντελώς έχετε θέσει σε κίνηση, και να γιατί, λίγη ώρα μετά, αισθάνεστε πάλι ένα κενό, νοιώθετε και πάλι την επιθυμία να ξαναρχίσετε να τρώτε ... Και οι ανεπιθύμητοι έρχονται και πάλι Να πώς γίνεστε ένας θαυμάσιος μεζές που έλκει και τροφοδοτεί τους πεινασμένους και τους κλέφτες του κατώτερου αστρικού επιπέδου που γευματίζουν καταβροχθίζοντας τις δυνάμεις σας.

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί, όταν παρατηρώντας τους ανθρώπους, που ισχυρίζονται και προσποιούνται ότι έχουν διεισδύσει μέσα στα μυστήρια του σύμπαντος ενώ διαρκώς αναζητούν να γνωρίσουν ακόμα μεγαλύτερα, διαπιστώνει κανείς πόσο έχουν αφήσει στην άκρη και πόσο πολύ αγνοούν αυτή τη διαδικασία μέσα στην οποία η Θεότητα έβαλε όλη της τη Σοφία. Αν μελετήσει κανείς σε βάθος τους νόμους της διατροφής, θα διαπιστώσει ότι οι ίδιοι νόμοι απαντώνται παντού μέσα στο Σύμπαν (είναι μάλιστα αυτοί που διέπουν τις ανταλλαγές ανάμεσα στον ήλιο και τους πλανήτες). Και θα διαπιστώσει επίσης ότι αυτοί οι νόμοι είναι σε ισχύ σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα δε σ' αυτόν της Αγάπης. Ναι, και μάλιστα ακόμα και στη διαδικασία της σύλληψης, της κυοφορίας ...

Τι νομίζετε ότι γνωρίζετε για τη διατροφή; Παρατηρήστε τον εαυτό σας την ώρα που τρώει και θα καταλάβετε ποιο είναι το επίπεδο της εξέλιξης σας. Αν δεν αισθάνεστε το παραμικρότερο σεβασμό απέναντι στην τροφή που ο Ίδιος ο Θεός έχει τόσο άφθονα δώσει, τότε απέναντι σε ποιόν θα έχετε; μόνον όταν θα φθάσετε να σέβεστε αληθινά την τροφή, θα καταλάβετε τα μυστήρια της θείας κοινωνίας και τα λόγια του Ιησού: "Φάγετε, ιδού το σώμα μου, πίετε, ιδού το αίμα μου ... ». "Αυτός που τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου θα έχει την αιώνια ζωή». Η τροφή έχει ήδη ευλογηθεί και ζωογονηθεί από το Θεό. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτή η τροφή είναι ευλογημένη, είναι ότι μας προσφέρει την ίδια τη ζωή. Ο Θεός βρίσκεται μέσα στην τροφή υπό μορφή ζωής ... Αν φαντάζεστε ότι πρέπει οι άνθρωποι να έρθουν να ευλογήσουν κάποια τροφή για να μπορεί αυτή μετά να δώσει τη ζωή, τότε απέχετε ακόμα πάρα πολύ από την αλήθεια! Πριν καν οι άνθρωποι ασχοληθούν με το να ευλογήσουν ή όχι την τροφή, η τροφή είχε ήδη ευλογηθεί από τον ίδιο τον Ουρανό. "Τότε, θα πείτε, η ευλογία δεν χρησιμεύει σε τίποτα;» - Και βέβαια χρησιμεύει, γιατί η ευλογία είναι σαν μία τελετή, σαν μία μυστική δύναμη. Τα λόγια, οι χειρονομίες, οι σκέψεις ενός ιερέα που ευλογεί την τροφή, προκαλούν ρευστά που τυλίγουν, που περιβάλλουν αυτή την τροφή προετοιμάζοντας την κατά κάποιο τρόπο να εισέλθει πιο εύκολα σε αρμονία με αυτούς που θα την απορροφήσουν. Δημιουργείται, δια της ευλογίας, μία επαφή στα πιο λεπτά στρώματα, μία προσαρμογή, που επιτρέπει σ' αυτούς που θα φάνε κατόπιν, να λάβουν καλύτερα τα πλούτη που κρύβονται μέσα στην τροφή.

Έτσι όπως είναι από φύση της, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η τροφή δεν είναι έτοιμη για να απορροφηθεί, να αφομοιωθεί και να διαμοιραστεί σαν δυνάμεις και πολύτιμα στοιχεία σ' όλο το σώμα. Χρειάζεται ένα είδος «προσαρμογής, εξ ημέρωσης θα λέγαμε. Πρέπει να την κάνετε φιλική προς εσάς, διαφορετικά παραμένει σαν μία ξένη ύλη, δεν δονείται σε συμφωνία με τον οργανισμό σας. Αν επαναλαμβάνω τόσο συχνά, ότι πρέπει να συνηθίσουμε να λαμβάνουμε τα γεύματα μας μέσα στη σιωπή με περισυλλογή, με αγάπη, με ευγνωμοσύνη, είναι γιατί αυτός ο τρόπος του να τρως επιτυγχάνει να αλλάξει τόσο βαθιά την ίδια την τροφή, που δεν περιέχει πλέον κανένα δυσαρμονικό για τον οργανισμό μας στοιχείο. Κάθε στοιχείο που δεν δονείται σε συμφωνία, σε αντήχηση με τις δυνάμεις του οργανισμού, τον ενοχλεί. Κι αν τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι άρρωστοι, είναι γιατί δεν γνωρίζουν καθόλου πώς να τρώνε. Συσσωρεύουν μέσα τους ένα πλήθος από στοιχεία που δεν είχαν «εξημερωθεί», εναρμονισθεί, κι αυτά τα στοιχεία μεταβάλλονται μέσα τους σε σκουπίδια. μόνο η Αγάπη μπορεί να μετατρέπει την ύλη που τρώμε. Όσο δεν τρώει κανείς με αληθινή αγάπη, θα παραμένει ένα ολόκληρο μέρος της τροφής που ο οργανισμός θα αδυνατεί να μετατρέψει γιατί αυτό δεν θα δονείται σε αρμονία μαζί του κι αυτή όλη η ύλη που συσσωρεύεται κατόπιν εμποδίζει τις λειτουργίες του σώματος. Είναι απίστευτα σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως να τρώει, γιατί έτσι, το αστρικό και νοητικό του σώμα εργάζονται με τις εκπορεύσεις τους πάνω στην τροφή για να την καταστήσουν τέλεια αφομοιώσιμη, ώστε οι ενέργειες που περιέχει να μοιρασθούν αρμονικά σ' όλο το σώμα.

Μερικές φορές χρειάζεται πάρα πολύς καιρός για να γίνουν δεκτά από τον οργανισμό ορισμένα σωματίδια, ορισμένα στοιχεία, απλούστατα γιατί ο άνθρωπος δεν ασχολήθηκε καθόλου με το να τα μετατρέψει, να τα εξημερώσει Κι αυτά γίνονται η αιτία ασθενειών και μάλιστα ορισμένες φορές, όγκων, καρκινωμάτων ... μα ναι, γιατί δεν γνώριζε κανείς πώς να τρώει σωστά! Ασφαλώς, υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον, για να προκληθεί μία τέτοια αρρώστια: για παράδειγμα, το γεγονός ότι στην εποχή μας οι περισσότερες από τις τροφές είναι δηλητηριασμένες από ένα σωρό περίεργα προϊόντα. Θα 'λεγε κανείς ότι δεν μπορείς να βρεις πια τίποτε καθαρό, αγνό, αληθινά φρέσκο. Τα φρούτα, τα λαχανικά καλλιεργούνται με επικίνδυνα χημικά λιπάσματα και τα ψάρια ψαρεύονται σε νερά ποταμών και θαλασσών που έχουν ήδη τόσο πολύ μολυνθεί ... Σύντομα, θα 'ναι αφόρητη η ζωή πάνω στη γη από τη μόλυνση'. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κλείνουν συμφωνίες και να κερδίζουν χρήματα, οι περισσότεροι γελάνε μάλιστα αν τους πείτε άτι κάποιοι μπορεί να πεθάνουν δηλητηριασμένοι!

Παρόλα αυτά όμως, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμάς να γίνεται σωστά δεκτή η τροφή από τον οργανισμό μας, και οι τύποι, η συγκέντρωση, οι ευλογίες και η προσευχή πριν από το φαγητό χρησιμεύουν ακριβώς στο να επηρεαστεί ευεργετικά η τροφή και να είναι πιο εύκολο να αφομοιωθεί. Αυτοί οι τύποι, αυτές οι μέθοδοι, δεν μπορούν να προσθέσουν στην τροφή ούτε ένα επιπλέον μόριο ζωής, γιατί ο Θεός έβαλε ήδη τη Ζωή μέσα στις τροφές. Πριν ακόμα την ευλογήσετε, περιέχει ήδη όλα τα στοιχεία που είναι αναγκαία για να ζήσουμε. Αν ήταν δυνατόν, με μία ανθρώπινη ευλογία, να φέρνετε μέσα στα πράγματα τη θεϊκή Ζωή, τότε γιατί δεν ευλογούν μερικά ξύλα, πέτρες ή μέταλλα και να τα φάνε κατόπιν; Ευλογώντας μία πέτρα, ένα μέταλλο, ή ένα κομμάτι ξύλο, ασφαλώς τα διαπερνάτε με ένα είδος ζωτικότητας, ζωής, αλλά αυτή η ζωή δεν μπορεί να θρέψει τους ανθρώπους. Έχει μίαν άλλη χρησιμότητα, όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τους θρέψει. 

Αν κάθε μέρα μαθαίνετε να απορροφάτε συνειδητά τη θεϊκή ζωή παντού όπου αυτή περιέχεται: μέσα στις τροφές, μέσα στο νερό, στον αέρα, μέσα στις ακτίνες του ήλιου, μέσα στο άπειρο διάστημα, θα έχετε αληθινά την Αιώνια Ζωή, θα γνωρίζετε το Θεό, θα τον ευλογείτε κάθε μέρα και θα μετατραπείτε σε όντα εντελώς νέα. 

 Peace  love  harmony


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα