Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΑ

Έτυχε ποτέ να ακούσετε ένα μουσικό κομμάτι και να αρχίσετε απλά να κουνιέστε; Δεν κάνατε κάποιες προκαθορισμένες κινήσεις ή βήματα χορού… επιτρέψατε απλά στην μουσική και στον ρυθμό να σας γεμίσουν, μέσα που χαθήκατε μέσα στον χορό. Ίσως ακόμα και να είχατε μια ιερή εμπειρία. Σε κάποιους πολιτισμούς, το είδος αυτό δημιουργικού χορού ονομάζεται «χορός έκστασης» ή «εκστατική ένωση μέσω της κίνησης». Στον εκστατικό χορό το Πνεύμα βρίσκεται μέσα σας και κινείτε μέσα από σας, και εσείς ενώνεστε με την άπειρη Θεία Πηγή. Οι ίδιες αρχές που αφορούν τον εκστατικό χορό μπορούν να εφαρμοστούν και στην μαγειρική.
Μέσα στον κάθε ένα από εμάς υπάρχει ένας εσωτερικός Μυστικιστής Μάγειρας. Είτε εργάζεστε σαν επαγγελματίας μάγειρας, μαγειρεύετε τα βράδια για την οικογένεια σας, ή έχετε το Κινέζικο εστιατόριο που κάνει ντελίβερυ ταχείας εξυπηρέτησης, έχετε την εσωτερική ικανότητα να έχετε πρόσβαση σε μια βαθειά ριζωμένη μαγειρική διαίσθηση την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε νόστιμα γεύματα και να ποτίσετε το φαγητό σας με λαμπερή ενέργεια. Το διαισθητικό μαγείρεμα δεν σημαίνει μόνον ότι δεν χρησιμοποιείτε συνταγές – οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε σε έναν βαθμό κάθε μέρα, είτε πρόκειται να τηγανίσουμε αυγά για πρωινό, να φτιάξουμε μια σαλάτα για γεύμα, ή να φτιάξουμε μακαρόνια μαρινάρα για δείπνο – σημαίνει ότι ακολουθείτε το ένστικτο και την διαίσθηση σας. Σημαίνει ότι αφήνεστε και ακούτε την καρδιά σας (και όχι το κεφάλι) για να θρέψετε το σώμα σας με στόχο το υψηλότερο γι’ αυτό καλό.

Από την ενεργοποίηση της διαίσθησης σας όταν ψωνίζετε, μέχρι την επιλογή των τροφίμων που ταιριάζουν με την ενέργεια σας, μέχρι τον συνδυασμό των χρωμάτων, των γεύσεων, και των αρμονικών των διαφόρων συστατικών, μέχρι το σερβίρισμα στο τραπέζι, ένα διαισθητικό γεύμα μπορεί να θρέψει το πνεύμα καθώς και το σώμα. Για να μαγειρέψετε διαισθητικά, χρειάζεστε μια δόση από ελεύθερο πνεύμα, μια κουταλιά φαντασίας, και ένα ποτήρι κουράγιο, αλλά η προσπάθεια μπορεί να παράγει φαγητό που έχει υπέροχη, ωφέλιμη, θεραπευτική ενέργεια. Αυτό το είδος μαγειρικής μπορεί να θρέψει την ψυχή σας.
Ένας οδηγός μαγειρικής που σας ενθαρρύνει να μαγειρέψετε διαισθητικά μπορεί να φαίνεται λίγο σαν οξύμωρο, αλλά πιστεύουμε ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να μαγειρεύει μεταμορφωτικά γεύματα ακολουθώντας τους ψίθυρους της καρδιάς του.
(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα