Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Η δημιουργία και η καλλιέργεια των φιλικών σχέσεων

Εάν ένας φίλος σάς πει ένα μυστικό, κρατήστε το για σας. Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργείτε τις φιλίες σας για να έχετε καλύτερη ζωή. Η δημιουργία και η καλλιέργεια των φιλικών σχέσεών μας προσθέτουν χρόνια στη ζωή. 

Πώς θα φροντίζετε για τις φιλίες σας; 

1. Εκτιμήστε τους φίλους σας: Μη θεωρείτε κανένα φίλο δεδομένο. Δώστε του χρόνο, μιλάτε μαζί του, πέστε του ότι είναι σημαντικός για σας και ότι βελτιώνει τη ζωή σας. Καλέστε τον, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά απλώς, για να περάσετε ευχάριστα μαζί. 

2. Προσφέρετε χρόνο και προσοχή: Οι φιλίες χρειάζονται χρόνο, για να διατηρηθούν. Εάν συνεχώς δεν έχετε χρόνο για τους φίλους σας, κάποτε η σημασία σας γι’ αυτούς θα μειωθεί. Κάνετε τις φιλίες προτεραιότητα στη ζωή σας. Να ακούτε προσεκτικά το τι σας λένε οι φίλοι, ενδιαφερθείτε για τη ζωή και τα προβλήματά τους. Δείξτε ενθουσιασμό για το ότι είναι, ως φίλοι, μέρος της ζωής σας. 

3. Να είστε υπομονετικοί και φιλεύσπλαχνοι:
 Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Κάποτε ένας φίλος ίσως κάνει κάτι, με το οποίο δεν συμφωνείτε ή που σας πλήγωσε. Μη θυμώνετε. Προσπαθείτε να συγχωρείτε. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του: Εάν εσείς κάνατε ένα λάθος, θα θέλατε καταδίκη και τιμωρία ή περισσότερο κατανόηση και συγχώρεση από αυτούς που σας αγαπούν και φροντίζουν για σάς; 



4. Μην κάνετε κατάχρηση της εμπιστοσύνης: Εάν ένας φίλος σάς πει ένα μυστικό, κρατήστε το για σας. Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι λέγοντας σε άλλους μυστικά που σας είπαν φίλοι ότι κτίζετε σχέσεις ή ότι κερδίζετε την εμπιστοσύνη αυτών, στους οποίους τα λέτε. Αντίθετα, δίνετε το μήνυμα σε άλλους να μη σας εμπιστεύονται. Ακόμη χειρότερα, εάν ο φίλος ανακαλύψει ότι έχετε προδώσει την εμπιστοσύνη που σας έδειξε, η σχέση σας θα τραυματιστεί ανεπανόρθωτα. 

5. Ελέγξετε τη ζήλια: Η ζήλια είναι πολύ κοινό ανθρώπινο συναίσθημα. Δεχτείτε ότι ο φίλος σας μπορεί να έχει στενές σχέσεις και με άλλα άτομα. Αυτό δεν πρέπει να σας ενοχλεί. Η αγάπη μεταξύ φίλων δεν πρέπει να επηρεάζεται από τέτοιους περιορισμούς.



medlook

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα