Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Σε σταθερή σχέση, σεξ με προφύλαξη ή όχι;


sexprofulaktiko.jpg
Το 54% από εσάς προτιμά να χρησιμοποιεί κουστουμάκι για τον κύριο ακόμα και σε σταθερή σχέση, ενώ το 46% όχι.
Ευτυχώς είναι αρκετοί αυτοί που αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Θεωρώ δεδομένο ότι με την πληροφόρηση της εποχής γνωρίζουμε όλοι το ρίσκο που παίρνουμε όταν συμφωνούμε σε μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.
Ωστόσο δε φτάνει μόνο να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες εγκυμοσύνης ή και διάδοσης σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε ότι τα άνωθεν μπορεί να συμβούν και σ’ εμάς. Κανείς μας δε βρίσκεται στο απυρόβλητο.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι λόγοι που κάποιος δε φοράει προφυλακτικό μπορεί να είναι οι εξής τρεις.

Πρώτον, δεν έχει μαζί του. Σε αυτήν την περίπτωση φίλε, τράβα να πάρεις. Κάθε πέντε βήματα υπάρχει και περίπτερο.
Δεύτερον, θέλει να νιώθει το έτερον ήμισυ καλύτερα. Όλοι συμφωνούμε στο ότι η αίσθηση του πλαστικού «χάνει» σε σύγκριση με το real thing. Σε αυτήν την περίπτωση θα σου πω να βάλεις την υγεία σου πάνω από την ηδονή σου. Και στην τελική όποιος υποστηρίζει ότι δεν του άρεσε το σεξ γιατί φορούσε προφυλακτικό λέει ψέματα και καλά θα κάνει να αλλάξει παρτενέρ.
Και τρίτον και κυριότερον, υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων η οποία τείνει να πιστέψει ότι αποτελεί ομάδα άτρωτων σούπερ ηρώων που δεν παθαίνουν τίποτα και ότι όλα συμβαίνουν στο διπλανό. Αυτοί δεν πρόκειται να πάθουν κάτι ποτέ. Είναι αυτή η παράλογη σκέψη που σίγουρα έχεις κάνει κι εσύ κι ας μην το παραδέχεσαι «Έλα μωρέ, σε μένα θα συμβεί;»
Ναι αγαπητέ αναγνώστη, και σε σένα μπορεί να συμβεί.
Οφείλεις πέρα από την απόλαυσή σου να φροντίζεις πρωτίστως για την υγεία σου και την υγεία του άλλου. Επειδή δεν τη λες και μονογαμική κοινωνία τη σημερινή, είμαι σίγουρη ότι σχεδόν όλοι είχατε στην πολυτάραχη ζωή σας παραπάνω από έναν ερωτικό σύντροφο. Για να μην το πάω παραπέρα και πω ότι έτσι όπως τα έχουμε κάνει βρισκόμαστε όλοι σε ένα μεγάλο κρεβάτι.
Για το λόγο αυτό κάθε φορά που έχετε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, είναι σα να κοιμάστε ταυτόχρονα εσύ, το έτερον ήμισυ, η πρώην του η τσουράπω, ο δικός σου πρώην ο μαλάκας και δυο τρεις ξεπέτες και των δυο σας. Και πίστεψέ με, στο συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι γουστόζικη η πολυκοσμία. Λίγοι και καλοί.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί (για τις κυρίες βασικά) ότι ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα και η ευθύνη του προφυλακτικού βαραίνει και τους δυο.
Δεν είναι ντροπή να αγοράσεις προφυλακτικά από το περίπτερο ή το φαρμακείο, δεν είναι σε καμιά περίπτωση κατακριτέο να ζητήσεις από το αγόρι σου να βάλει προφυλακτικό και κυρίως δεν είναι και τίποτα φοβερό να έχεις στο συρταράκι σου μερικά προφυλακτικά για ώρα ανάγκης.
Η προφύλαξη είναι ασφάλεια και υγεία.
Συνεπώς, αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από ασθένειες, πάμπερς και μπιμπερό καλά θα κάνεις την επόμενη φορά να πάρεις ένα κουστουμάκι για τον κύριο. Και καλό βόλι.

Σοφία Καλπαζίδου


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα