Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Αυπνία: Όταν φταίει το πολύ φαγητό

Η μεγάλη κατανάλωση φαγητού μπορεί να δυσχεράνει τον ύπνο. Είναι λύση να κοιμόμαστε νηστικοί;

Αυπνία: Όταν φταίει το πολύ φαγητό

Είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν επειδή έφαγαν πολύ και «βαριά» το βράδυ. Μολονότι, όμως, το πολύ και βαρύ φαγητό μπορεί να δυσχεράνει τον ύπνο, η λύση δεν είναι το να πέφτει κανείς στο κρεβάτι νηστικός. Άλλωστε, όταν είμαστε νηστικοί ο εγκέφαλός μας δεν τροφοδοτείται με το σάκχαρο (γλυκόζη) που χρειάζεται για να επιτελέσει τις λειτουργίες του.
Επομένως, η μοναδική διαδρομή είναι ελαφριά γεύματα σε ελεγχόμενες ποσότητες. Για παράδειγμα, αποφεύγετε τα πικάντικα φαγητά. Αυτά περιέχουν πολλά καρυκεύματα και μπαχαρικά και μπορεί να προκαλέσουν ξινίλες και καούρες στο στομάχι, καταστάσεις που επιδεινώνονται όταν πηγαίνουμε για ύπνο.
Σε κάθε περίπτωση, όταν τρώμε πολύ το βράδυ, ο οργανισμός μας είναι αδύνατον να ηρεμήσει πριν ολοκληρωθεί η πέψη και για αυτό χρειάζονται ώρες αφού, ένα μεγάλο και βαρύ γεύμα δίνει στο κυκλοφορικό σύστημα το μήνυμα να στείλει περισσότερο αίμα στο γαστρεντερικό σύστημα ώστε να γίνει η πέψη, και κάνει το στομάχι να εκκρίνει περισσότερο γαστρικό οξύ.

Επιπλέον, οι λειτουργίες του παγκρέατος αλλά και η παραγωγή πεπτικών ενζύμων εντείνονται. "Εφιάλτης" για τον βραδινό ύπνο δεν είναι μόνο το πολύ και βαρύ φαγητό αλλά και τα διάφορα συνοδευτικά του. Για παράδειγμα, η καφεΐνη που υπάρχει στον καφέ, στη σοκολάτα, στο τσάι, στα αναψυκτικά τύπου κόλα και η θεοφυλλίνη που υπάρχει στο μαύρο τσάι επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο.
Επίσης προσοχή χρειάζεται στο αλκοόλ, διότι ενώ χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, όταν καταναλώνεται το βράδυ έχει ως επακόλουθο κακής ποιότητας ύπνο. Τέλος και η υπερκατανάλωση υγρών, μπορεί να μας ξυπνήσει αρκετές φορές στη διάρκεια της νύχτας.
Η αλήθεια είναι ότι αν θέλουμε να έχουμε έναν καλής ποιότητας ύπνο θα πρέπει να προσαρμόζουμε τη διατροφή όλης της ημέρας αφού όσο περιορισμένα είναι τα γεύματα που φάγαμε από το πρωί έως το απόγευμα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες το βραδινό να γίνει το κύριο φαγητό της ημέρας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα