Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

3. Δύναμη....Τα Χαρακτηριστικά Της Ενδυναμωμένης Ψυχής




Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ενδυναμωμένου ανθρώπου;

Ένας αυθεντικά ενδυναμωμένος άνθρωπος είναι ταπεινός. Αυτό δεν σημαίνει την ψεύτικη ταπεινότητα κάποιου που πέφτει στο επίπεδο εκείνων που είναι κάτω από αυτόν. Είναι το άνοιγμα εκείνου που ανταποκρίνεται στην ομορφιά κάθε ψυχής, που βλέπει σε κάθε προσωπικότητα και στις πράξεις κάθε προσωπικότητας την ψυχή που έχει ενσαρκωθεί στη Γη. Είναι το να είμαστε αβλαβείς, να ζούμε χωρίς να βλάπτουμε τίποτα και κανέναν, κάτι που χαρακτηρίζει εκείνον που διαφυλάσσει και τιμά και ευλαβείται τη ζωή σε όλες της τις μορφές. Σας ενδιαφέρει η Γη; Οι ταπεινοί είναι εκεινοί που δεν έχουν βλάψει ποτέ τη Γη.

Τι σημαίνει να είναι κανείς αβλαβής;

Σημαίνει να είναι τόσο δυνατός ώστε να μην χρειάζεται να βλάψει άλλα πλάσματα. Αυτό σημαίνει να είστε τόσο ικανοί και ενδυναμωμένοι ώστε η ιδέα να δείξετε τη δύναμή σας με το να βλάψετε να μην αποτελεί καν μέρος της συνειδητότητάς σας. Χωρίς γνήσια ταπεινότητα, δεν μπορείτε να έχετε αυτό το είδος δύναμης, γιατί η δύναμη σας εγκαταλείπει όταν νιώσετε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, οι άνθρωποι με τους οποίους είστε, δεν έχουν τον σεβασμό σας.

Ένα ταπεινό πνεύμα βαδίζει σε έναν οικείο κόσμο. Οι άνθρωποι δεν είναι ξένοι προς αυτό, είναι οι σύντροφοί του πάνω στη Γη. Ένα ταπεινό πεύμα δεν ζητά παρταπάνω από αυτά που χρειάζεται, και αυτά που χρειάζεται του τα δίνει το Σύμπαν. Ένα ταπεινό πνεύμα είναι ικανοποιημένο με την εκπλήρωση των αυθεντικών αναγκών του, και δεν το βαραίνουν τεχνητές ανάγκες.

Τα ταπεινά πνεύματα είναι ελεύθερα να αγαπούν και να είναι αυτοί που είναι. Δεν έχουν τεχνητά κριτήρια που πρέπει να ικανοποιήσουν. Δεν προσελκύονται από σύμβολα εξωτερικής δύναμης. Δεν ανταγωνίζονται για εξωτερική δύναμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουν περηφάνια για αυτά που μπορούν να κάνουν καλά, ή ότι δεν εστιάζουν τις προσπάθειές τους για να παράγουν το καλύτερο που μπορούν, ή ότι δεν παρακινούνται από τους συνανθρώπους τους όταν αυτό αρμόζει σε μια κατάσταση.



Συναγωνίζομαι σημαίνει ότι προσπαθώ να πετύχω κάτι μαζί με άλλους, στοχεύω σε κάτι, προσπαθώ να φτάσω κάτι, επιδιώκω κάτι σε συνεργασία με άλλους. Αν αυτό το κάτι που στοχεύετε είναι το κύρος ή η προσοχή των άλλων ή ένα χρυσό μετάλλιο αντί για ένα τενεκεδένιο μετάλλιο, εκείνο που σας παρακινεί στο συναγωνισμό είναι η προσωπικότητά σας, Προσπαθείτε να ενδυναμωθείτε εσείς σε βάρος των άλλων, να αποδείξετε την ανωτερότητά σας πάνω σε κάποιον άλλο ή κάποιους άλλους ανθρώπους. Προσπαθείτε να αποκτήσετε εξωτερική δύναμη. Παλεύοντας για αυτή ή την άλλη ανταμοιβή, ζητάτε από τον κόσμο να εκτιμήσει και να αναγνωρίσει την αξία σας, πριν εκτιμήσετε εσείς ο ίδιος τον εαυτό σας. Τοποθετείτε την αίσθηση της αξίας του εαυτού σας στα χέρια άλλων.. Δεν έχετε δύναμη ακόμη και αν κερδίσετε όλα τα χρυσά μετάλλια που υπάρχουν στον κόσμο.



Αν αυτό που επιδιώκετε είναι η χαρά να δίνετε χωρίς ενδοιασμούς, να δίνετε με σκοπό και χαρά και συνειδητότητα όλα όσα έχετε στην προσπάθεια που δημιουργείτε εσείς και άλλες ψυχές από κοινού, ο συναγωνισμός σας είναι η έκφραση της ψυχής σας. Όταν η προσπάθεια που τελειώνει τελευταία χρονικά έχει την ίδια αξία με την προσπάθεια που τελειώνει πρώτη, όταν τιμάται η ποιότητα της αθάνατης, άχρονης ψυχής αντί για την προσωπικότητα και το σώμα που είναι δεμένα στο χρόνο, όταν η προσφορά σας δεν εμποδίζεται από το φόβο μήπως φανείτε ευάλωτοι, όταν το μέγεθος ή το χρώμα ή το σχήμα αυτού που παίρνετε ή δεν παίρνετε δεν έχει σημασία για σας, τότε θα γνωρίσετε τη δύναμη ενός ταπεινού πνεύματος.

Συγχώρεση σημαίνει να μη μεταφέρεις τα μπαγκάζια της εμπειρίας. Όταν επιλέγεις να μη συγχωρήσεις, η εμπειρία που δεν συγχωρείς μένει προσκολλημένη πάνω σου. Όταν επιλέγεις να μην συγχωρείς, είναι σαν να συμφωνείς να φοράς ένα μαύρο απαίσιο ζευγάρι γυαλιά που παραμορφώνει τα πάντα, και τελικά εσύ είσαι υποχρεωμένος να βλέπεις τη Ζωή μέσα από αυτούς τους μολυσμένους φακούς, επειδή επέλεξες να τους κρατάς. Θα ήθελες και όλοι οι άλλοι να βλέπουν τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο, επειδή εσύ θέλεις να βλέπεις τον κόσμο έτσι, και όντως αυτός είναι ο κόσμος που βλέπεις, αλλά εσύ είσαι ο μόνος που τον βλέπεις. Κοιτάζεις μέσα από τους φακούς της δικήσ σου μολυσμένης αγάπης.

Συγχώρεση σημαίνει ότι δεν θεωρείς τους άλλους υπεύθυνους για τις εμπειρίες σου. Αν δεν καθιστάς τον εαυτό σου υπόλογο για ότι βιώνεις, θα θεωρήσεις υπεύθυνο κάποιον άλλο, και αν δεν είσαι ικανοποιημένος από μια εμπειρία, θα προσπαθήσεις να την αλλάξεις χειραγωγώντας τον άλλο. Για παράδειγμα, τα παράπονα ή η γκρίνια είναι ακριβώς αυτή η δυναμική, όπου θέλετε να είναι κάποιος άλλος υπεύθυνος για αυτά που βιώνετε και να διορθώσει εκείνος την κατάσταση αντί να τη διορθώσετε εσείς.

Συνεχίζεται...

Προηγούμενα...


1. ΔΥΝΑΜΗ....Ποια είναι η φύση της δύναμης; Τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά δυνατός άνθρωπος;



Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ - GARY ZUKAV

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα