Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

2. Δύναμη... Κάθε ενόχληση και κάθε δυσλειτουργία του φυσικού σώματος, κάθε αρρώστια, μπορεί να γίνει κατανοητή από την άποψη της απώλειας δύναμης μέσα από κάποιο από τα ενεργειακά κέντρα του σώματος.


Υπάρχει μια συνεχής ανταλλαγή ενέργειας ανάμεσα στις ψυχές. Αυτή η ανταλλαγή είναι διασπασμένη όταν και η προσωπικότητα είναι διασπασμένη. Η ενέργεια, η δύναμη, διαφεύγει από μια διασπασμένη προσωπικότητα μέσα από το καθένα από τα διαφορετικά μέρη της.

 Αν ένα μέρος σας φοβάται μήπως χάσετε τη δουλειά σας, και ένα άλλο φοβάται μήπως χάσετε τη σχέση σας, και ένα άλλο τρέμει μια σύγκρουση με έναν ενοχλητικό συνάδελφο, η δύναμη διαφεύγει από το σύστημά σας χωρίς το συνειδητό σας έλεγχο. 

Έτσι λειτουργεί η ενεργειακή δυναμική μιας μη ενδυναμωμένης προσωπικότητας.

Όταν η ενέργεια διαφεύγει από το σύστημά σας με τη μορφή του φόβου ή της καχυποψίας, δεν μπορεί να φέρει τίποτε άλλο παρά μόνο δυσφορία ή πόνο. Όταν η ενέργεια εκρέει από το σύστημά σας με φόβο ή καχυποψία, νιώθετε ένα σωματικό συναίσθημα πόνου ή δυσφορίας στο μέρος του σώματος που συνδέεται με το συγκεκριμένο ενεργειακό κέντρο που χάνει δύναμη. 

Όταν φοβάστε ότι δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε και αν φροντίσετε τον εαυτό σας μέσα στον κόσμο, ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε το νοίκι σας, για παράδειγμα, ή να προστατευτείτε από σωματικά ή συναισθηματικά τραύματα - όταν βλέπετε τη δύναμη ως εξωτερική και νιώθετε ότι δεν έχετε αρκετή για να εξασφαλίσετε την ευημερία ή την ασφάλειά σας - νιώθετε δυσφορία ή πόνο στην περιοχή του στομαχιού σας, στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος.

Αυτό που ονομάζουμε άγχος είναι η εμπειρία της δύναμης που φεύγει από το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται σε αυτή την περιοχή του σώματος. Μια κρίση άγχους είναι μια τεράστια απώλεια δύναμης από το σύστημά σας μέσα από αυτό το ενεργειακό κέντρο. Οι απώλειες δύναμης επηρεάζουν τα γειτονικά μέρη του σώματος. Η απώλεια δύναμης μέσα από αυτό το κέντρο, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία. Αν είναι χρόνια ή οξεία, μπορεί να προκαλέσει έλκος στομάχου.




Όταν φοβάστε ότι απειλείται η ικανότητά σας να αγαπάτε ή να σας αγαπούν, όταν φοβάστε, για παράδειγμα, να εκφράσετε την αγάπη σας ή να δεχτείτε αγάπη από κάποιον άλλο, νιώθετε μια σημαντική δυσφορία ή έναν πόνο στην περιοχή του στήθους, κοντά στην καρδιά.

Αυτό που νιώθετε σαν έντονη στενοχώρια είναι η εμπειρία της δύναμης που φεύγει από αυτό το ενεργειακό κέντρο λόγω φόβου ή καχυποψίας. 

Έχετε χάσει ένα σύντροφο, ή ένα παιδί, ή κάποιο πολύ αγαπημένο σας πρόσωπο;
Ξεδιαλύνετε την εμπειρία σας. Προσδιορίστε τι είναι αυτό που νιώσατε. Θα ανακαλύψετε ότι το σώμα σας πονούσε, ότι νιώθατε πόνο στην περιοχή του στήθους. Αυτή είναι η εμπειρία της δύναμης που φεύγει μέσα από αυτό το ενεργειακό κέντρο. Αυτή είναι η στενοχώρια, ο πόνος καρδιάς, η απώλεια δύναμης από το κέντρο της καρδιάς. 

Η χρόνια ή η οξεία απώλεια δύναμης μέσα από το κέντρο της καρδιάς οδηγεί, κυριολεκτικά, σε προσβολή της καρδιάς. Το μυοκαρδιακό έμφραγμα, η καρδιακή προσβολή, δεν προκαλείται απλώς από τη χοληστερίνη και άλλες συνθήκες του οργανισμού.

Κάθε ενόχληση και κάθε δυσλειτουργία του φυσικού σώματος, κάθε αρρώστια, μπορεί να γίνει κατανοητή από την άποψη της απώλειας δύναμης προς κάποιες εξωτερικές περιστάσεις ή αντικείμενα, απώλεια που συμβαίνει μέσα από κάποιο από τα ενεργειακά κέντρα του σώματος. 

Χάνετε δύναμη όταν γίνεστε πυρ και μανία για μια αδικία. Χάνετε δύναμη όταν σας απειλεί κάποιος ή κάποιοι. Χάνετε δύναμη όταν απομακρύνεστε από τους συνανθρώπους σας λόγω μνησικακίας ή πικρίας,, ή από μια αίσθηση απογοήτευσης ή απαξίας ή ανωτερότητας. Χάνετε δύναμη όταν λαχταράτε για κάτι ή κάποιον, όταν θλίβεστε και όταν φθονείτε κάποιον. Κάτω από όλα αυτά κρύβεται ο φόβος, ο φόβος ότι είστε ευάλωτοι, ότι δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα χωρίς το άτομο ή την κατάσταση που σας λείπει, ότι βρίσκεστε σε μειονεκτική θέση χωρίς αυτό που φθονείτε. Χάνετε δύναμη κάθε φορά που φοβάστε. Αυτό είναι η απώλεια δύναμης.



Δεν παύετε να χάνετε δύναμη αν αρνηθείτε να αναγνωρίσετε το φόβο σας, αν αναισθητοποιήσετε τον εαυτό σας σε αυτό που νιώθετε. Ο δρόμος προς την αυθεντική δύναμη είναι πάντα μέσα από αυτά που νιώθετε, μέσα από την καρδιά σας. Ο δρόμος της καρδιάς είναι ένας δρόμος συμπόνιας και συναισθηματικής αντίληψης. Επομένως, δεν είναι ποτέ σωστή αντίδραση να να καταπιέζουμε ένα συναίσθημα, ή να αγνοούμε αυτά που νιώθουμε. Αν δεν ξέρετε τι νιώθετε, δεν μπορείτε να γνωρίσετε τη διασπασμένη φύση της προσωπικότητάς σας και να εναντιωθείτε σε εκείνες τις πλευρές και τα ενεργειακά ρεύματα που δεν εξυπηρετούν την ανάπτυξή σας.

Παραμένοντας μέσα στη σφαίρα της δύναμης σας δεν γίνεστε ένα στατικό ενεργειακό σύστημα, ένα σύστημα που αποθησαυρίζει ενέργεια για τον εαυτό του. Γίνεστε ένα σταθερό ενεργειακό σύστημα, ικανό να για συνειδητές πράξεις εστίασης και πρόθεσης. Γίνεστε ένας μαγνήτης για εκείνους που είναι φωτισμένοι και εκείνους που θέλουν να φωτιστούν. Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο εκρέει η ενέργεια από σας. Όταν η ενέργεια φεύγει από το σύστημά σας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο κι όχι μέσα από από τη δύναμη και την εμπιστοσύνη, δεν μπορεί να σας φέρει παρά πόνο και ενόχληση.

Ένας αυθεντικά ενδυναμωμένος άνθρωπος, επομένως, είναι ένας άνθρωπος που δεν απελευθερώνει την ενέργειά του παρά μόνο με αγάπη και εμπιστοσύνη.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ενδυναμωμένου ανθρώπου;

Συνεχίζεται....



1. ΔΥΝΑΜΗ....Ποια είναι η φύση της δύναμης; Τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά δυνατός άνθρωπος;



Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ - GARY ZUKAV

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

1 σχόλιο:

  1. υπεροχα αρθρο ευχαριστω τον αρθρογραφο γιατι μου εξηγησε καποια πραγματα που τα ενοιωθα αλλα δεν μπορουσα να τα καταλαβω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα