Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

5 μυστικά για να ζήσει περισσότερο ένα μπουκέτο λουλούδια

Λίγες μέρες πριν την γιορτή της Μητέρας, αν σκέφτεσαι να προσφέρεις και εσύ στη μαμά σου μία φρέσκια ανθοδέσμη, καλό είναι να γνωρίζεις μερικά tips τα οποία μπορούν να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής των λουλουδιών.
Τι πρέπει να προσέξουμε για να μην μαραζώνουν τα λουλούδια μας απότομα και πιο γρήγορα από το αναμενόμενο; Η επιστήμη έχει την απάντηση που ζητάς. Σύμφωνα με video από τους ερευνητές της Αμερικάνικης Χημικής Εταιρείας (δείτε το στο τέλος του άρθρου), υπάρχουν μερικά βήματα που αξίζει να ακολουθήσουμε, για να βοηθήσουμε τα λουλούδια μας να ζήσουν περισσότερο. Ποια είναι αυτά;

Τα λουλούδια χρειάζονται νερό. Αλλά τι νερό;

Όπως είναι γνωστό τα λουλούδια για να επιβιώσουν χρειάζονται νερό. Σύμφωνα με τους ερευνητές. πριν την τοποθέτηση των λουλουδιών σε κάποιο δοχείο, χρειάζεται να καθαρίσουμε το βάζο τόσο με νερό, όσο και με σαπούνι, καθώς αυτή η “συνταγή” απομακρύνει τα βακτηρίδια και τους μύκητες από την ανθοδέσμη.
5 μυστικά για να ζήσει περισσότερο ένα μπουκέτο λουλούδια
Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται να προσέχουμε σε καθημερινή βάση, είναι η αλλαγή του νερού, προσθέτοντας στο βάζο φρέσκο νερό. Επιπλέον, το νερό, καλό είναι να είναι απαερωμένο, δηλαδή να έχει απομακρυνθεί από αυτό κάθε φυσαλίδα αερίου. Για να το πετύχουμε, αρκεί να γεμίσουμε το βάζο με ζεστό νερό και να το αφήσουμε να "καθίσει" για μερικά λεπτά.

Η ποιότητα νερού, λένε οι ερευνητές, παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των λουλουδιών για αυτό και προτείνουν το ελαφρώς όξινο νερό (pH 3.5 - 5.0), χωρίς διαλυμένα στερεά ή φθοριούχο.

Τα λουλούδια χρειάζονται φαγητό

Οι ερευνητές μας προτείνουν να χρησιμοποιούμε το “μικρό μαγικό φακελάκι” που μας δίνεται από το ανθοπωλείο, μετά την αγορά της ανθοδέσμης, το οποίο δεν είναι τίποτα αλλό, από ένα όπλο εναντίον των μικροβίων, που μεταξύ άλλων παρέχει θρεπτικά συστατικά στα λουλούδια.
5 μυστικά για να ζήσει περισσότερο ένα μπουκέτο λουλούδια
Αυτό το φακελάκι, το οποίο συνήθως δεν χρησιμοποιούμε, περιέχει τα σωστά συστατικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τα λουλούδια να ζήσουν περισσότερο. Αυτά είναι η χλωρίνη για την απολύμανση, το κιτρικό οξύ για να μειωθεί το Ph και η ζάχαρη.
Πριν μας μπουν "περίεργες ιδέες", οι ερευνητές μας ενημερώνουν, πάντως, πως δεν κάνει να ρίχνουμε στο βάζο κουταλιές ζάχαρης από το ντουλάπι, καθώς οι μικροοργανισμοί και τα βακτήρια αγαπούν τη ζάχαρη και υπάρχει κίνδυνος για τα λουλούδια.

Τα λουλούδια χρειάζονται κούρεμα

Τα λουλούδια χρειάζονται περιποίηση, και μία από αυτές είναι το κόψιμο των κοτσανιών. Ειδικότερα, τα κοτσάνια χρειάζεται να κόβονται σε μία γωνία 45 μοιρών, καθώς τα κρατάμε κάτω από το νερό, η οποία είναι ιδανική, ώστε να μεταφέρεται το νερό σε όλο το λουλούδι.
5 μυστικά για να ζήσει περισσότερο ένα μπουκέτο λουλούδια
Τα φύλλα δεν πρέπει να κόβονται, καθώς αποτελούν τους "φωτοσυλλέκτες" του φυτού.

Τα λουλούδια δεν συμπαθούν τα φρούτα

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα φρούτα παράγουν αιθυλένιο, κάτι που κάνει τα λουλούδια να ωριμάζουν γρηγορότερα και εν τέλει να πεθαίνουν πιο νωρίς από το αναμενόμενο. 
5 μυστικά για να ζήσει περισσότερο ένα μπουκέτο λουλούδια
Για αυτό, καλό είναι να κρατάμε τα μπουκέτα μας και τα βάζα με λουλούδια, μακριά από σημεία με φρούτα.
  • Τα λουλούδια χρειάζονται δροσιά
Οι ερευνητές σημειώνουν πως τα λουλούδια χρειάζονται δροσιά, και μάλιστα λένε πως η κρυογονική επεξεργασία, που λειτουργεί στους ανθρώπους, αποδίδει το ίδιο καλά και στα λουλούδια. Έτσι λοιπόν μας προτείνουν να τοποθετούμε τα λουλούδια μας στο ψυγείο για λίγο, ώστε να τα κρατάμε δροσερά. Με αυτόν τον τρόπο τα λουλούδια δεν γερνάνε τόσο γρήγορα.

Δείτε το σχετικό video με όλες τις παραπάνω οδηγίες




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα