Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Τα Αρχέτυπα των θεανών: Άρτεμις,Αθηνά, Αφροδίτη, και Περσεφόνη.



Η Μεγάλη Μητέρα λατρεύτηκε για χιλιάδες χρόνια από τους προϊστορικούς λαούς  με διαφορετικά ονόματα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Το αρχέτυπο της θα «ζει» πάντα, μέσα από κάθε γυναίκα. 

Ας εξετάσουμε επιγραμματικά τι συμβολίζει κάθε ένα από τα αρχέτυπα των αρχαίων θεοτήτων Άρτεμις, Αθηνά, Αφροδίτη, Περσεφόνη (οι οποίες συνδέονται πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε ή γνωρίζουμε..).

Άρτεμις: Η Θεά Άρτεμις και η αιώνια παρθενία της αντιπροσωπεύουν συμβολικά την επιθυμία της να μείνει για πάντα αληθινή στη φύση της και αγνή στην έκφραση του εαυτού της. Μπαίνουμε στο κουκούλι σαν χρυσαλλίδες και ετοιμαζόμαστε να τρυπήσουμε από το περίβλημα και να πετάξουμε σαν μεταμορφωμένες πεταλούδες.

Αθηνά : Παρθένος, μητέρα του λόγου και των τεχνών. Παντοδύναμη, θηλυκή και αρσενική μαζί, είναι η θεά της δημιουργίας, της μεταμόρφωσης της ύλης αλλά και της σοφής διάκρισης, αλήθειας και δικαίου στις καταστάσεις της ζωής. Θα μας εμπνεύσει στην ύφανση μιας ζωής, με μαχητικό πνεύμα, δημιουργικότητα και μεταμόρφωση.

Αφροδίτη: Μητέρα των ερώτων, αιώνια γυναίκα, αναδυόμενη μέσα από την θάλασσα, την αρχέγονη ουσία, από όπου προέρχονται τα πάντα και στην οποία τα πάντα επιστρέφουν. Σύμβολο της ένωσης αρσενικού και θηλυκού απ’ όπου προκύπτουν η ζωή και η εξέλιξη. Δουλεύουμε την αποδοχή αγάπης εαυτού μέσα  απ’ τις αντιθέσεις μας.

Περσεφόνη: Κόρη της Δήμητρας, Θεάς της γονιμότητας της μάνας γης, σύμβολο της θηλυκής συνείδησης που μαθαίνει την ισορροπία ανάμεσα στην παρουσία και την απουσία. Περσεφόνη, ισορροπία των αντιθέτων και Κύκλος της Ζωής, διδάσκει στο Μέτρο και αναζητά την αρμονία της Σύνθεσης των Αντιθέτων. Αναγνωρίζουμε τα πέπλα των πεποιθήσεων και των ψευδαισθήσεων και στο τέλος απελευθερωνόμαστε από αυτά.


Απόσπασμα από  εδώ


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα