Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΕΧΕΙ ΙΕΡΟΤΗΤΑ


Κατ' αρχήν, δεν είναι ντροπής λέξη το γαμήσι. Αλλοίμονο. Σα να μου λες ότι είναι άσεμνη λέξη ο γάμος. Γιατί, λοιπόν, το ρήμα γαμάω, γαμώ να λειτουργεί σα κουβέντα πεζοδρομιακή, βρώμικη, χυδαία. Σε παρακαλώ.
Είναι δύσκολο να συζητήσεις σοβαρά, για το πολύ σοβαρό ζήτημα που λέγεται γαμήσι, αν προηγουμένως δεν απενοχοποιήσεις τις, από την αφύσικη σκέψη κάποιων, ενοχοποιημένες λέξεις.
Τι θα πει “Κάνω έρωτα”; Δεν είναι ελληνικά αυτά. Το λέει έτσι, όμως, γιατί αποφεύγει να πει Γαμάω, Γαμιέμαι. Τι σχέση έχει με την πράξη, με τη συνουσία ο έρωτας; Θα μας τρελλάνουν οι δήθεν κυριλάτοι. Ο έρωτας είναι αίσθημα, δεν είναι πράξη, για να λες “Κάνω έρωτα”.
Είσαι μαλάκας αν λες έκανα έρωτα. Σα να λες Έκανα αγάπη, όχι αγάπησα. Σα να λες Έκανα ζήλια όχι ζήλεψα, όχι ζηλεύω. Σα να λες Έκανα μίσος, όχι μίσησα, όχι μισώ.

Δεν κάνεις έρωτα, λοιπόν, ακόμα κι αν γαμάς την ερωμένη σου, την αγαπημένη σου, την σύζυγό σου, την σύντροφό σου. Ούτε θα πεις Έκανα σεξ. Άλλη μαλακία αυτή. Σα να λες Έκανα καφέ, Έκανα μπάνιο.
Η λέξη γάμος, η λέξη γαμάω, η λέξη γαμήσι έχουν μια ιερότητα. Μόνον αν το καταλάβεις αυτό θα γαμάς σαν άνθρωπος, όχι σα ζώο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα