Σε ηλικία μόλις 48 ετών «έφυγε» από τη ζωή η Μυρτώ Τάσιου, κόρη της Κατερίνας Γώγου και του σκηνοθέτη Παύλου Τάσιου

Βρισκόταν σε ταξίδι στην Αθήνα, ενώ η αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής. Η ζωγράφος και ποιήτρια ζούσε εδώ και χρόνια στο Ουτζέντο της Ιταλίας.
Η είδηση έγινε γνωστή από ανάρτηση στην επίσημη σελίδα των εκδόσεων Καστανιώτη στο facebook.
Το βιογραφικό της, όπως η ίδια το είχε γράψει στην ποιητική συλλογή της με τίτλο «Η Αλίκη δε μένει πια εδώ».
Γεννήθηκα στις 10 Οκτωβρίου 1967. Μητέρα μου είναι η Κατερίνα Γώγου, ηθοποιός και ποιήτρια. Πατέρας μου είναι ο Παύλος Τάσιος, σκηνοθέτης. Και οι δύο πέθαναν νέοι.

Όταν ήμουν μικρή, πήγα στη Σχολή Μοντεσόρι και μετά έβγαλα μια καλών τεχνών, γιατί είχα πάθος για τη ζωγραφική. Μετά ειδικεύτηκα στη βυζαντινή τέχνη. Άρχισα να δουλεύω με τον Μιχάλη Αγγελιδάκη.
Στο μεταξύ έκανε μπαμ η επιτυχία της Κατερίνας. Δυστυχώς έφερε αντίθετα αποτελέσματα. Άρχισε να πίνει και να αυτοκαταστρέφεται με όλους τους τρόπους. Ένιωθα ενοχές που δεν μπορούσα να τη βοηθήσω και μπλέχτηκα κι εγώ μέσα.
Ο πατέρας μου με παρακολουθούσε διακριτικά. Μου έκανε την πρόταση να πάω στην κοινότητα Saman στο Παλέρμο κι εγώ δέχτηκα.
Ένα χρόνο μετά το θάνατο της Κατερίνας άρχισα να παίρνω τα πάνω μου. Ξανάρχισα να ζωγραφίζω και να γράφω. Έβλεπα το μέλλον μου με διαφορετικό τρόπο. Όλες οι αναμνήσεις έγιναν πεταλούδες, πέρασαν. Είκοσι χρόνια πέταξαν. Το μόνο που ζητάω είναι να ζήσω ελεύθερη χρωματιστά.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ