Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς να Σκαρφαλώνεις Βουνά



Διάλεξε το βουνό που θέλεις να ανεβείς.

Μην επηρεάζεσαι από το τι λένε οι άλλοι: «εκείνο είναι πιο ωραίο» ή «το άλλο φαίνεται ευκολότερο». Πρόκειται να βάλεις πολύ ενέργεια και ενθουσιασμό στο να καταφέρεις τον στόχο σου, και είσαι το μόνο άτομο που είναι υπεύθυνο για την επιλογή σου, γι’ αυτό να είσαι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό που κάνεις.

Μάθε πώς να φτάσεις στο βουνό.


Συχνά μπορείς να δεις το βουνό από απόσταση – ωραίο, ενδιαφέρον, γεμάτο προκλήσεις. Αλλά, όταν προσπαθήσεις να φτάσεις εκεί, τι συμβαίνει; Περιτριγυρίζεται από δρόμους, δάση εκτείνονται ανάμεσα σε σένα και τον στόχο σου. Και αυτό που μοιάζει ξεκάθαρο στον χάρτη είναι πολύ πιο πολύπλοκο στην πραγματικότητα. Έτσι, πρέπει να δοκιμάσεις όλα τα μονοπάτια και τα δρομάκια μέχρι που, μια μέρα, βρεθείς στην κορυφή που σκοπεύεις να φτάσεις.

Μάθε από κάποιον που έχει ήδη πάει εκεί.


Όσο μοναδικός και αν νομίζεις ότι είσαι, υπάρχει πάντα κάποιος που είχε το ίδιο όνειρο πριν από σένα, και ο οποίος θα έχει αφήσει σημάδια πίσω που θα κάνουν την αναρρίχηση λιγότερο επίπονη: το καλύτερο μέρος για να δέσεις ένα σχοινί, περπατημένα μονοπάτια, σπασμένα κλαδιά για να είναι πιο εύκολο να περάσεις. Αυτή είναι η δική σου αναρρίχηση και είναι και η δική σου ευθύνη, αλλά ποτέ μην ξεχνάς ότι οι εμπειρίες των άλλων ανθρώπων είναι πάντα βοηθητικές.



Οι κίνδυνοι, όταν τους βλέπεις από κοντά, είναι ελεγχόμενοι.


Όταν αρχίσεις να σκαρφαλώνεις στο βουνό των ονείρων σου, δώσε προσοχή στο τι υπάρχει γύρω σου. Υπάρχουν, φυσικά, γκρεμοί. Υπάρχουν σχεδόν ανεπαίσθητες ρωγμές. Υπάρχουν βράχοι τόσο γυαλισμένοι από την βροχή και τον αέρα, ώστε έχουν γίνει γλιστεροί σαν πάγος. Αλλά αν γνωρίζεις που βάζεις το πόδι σου, θα δεις τις όποιες παγίδες και θα μπορέσεις να τις αποφύγεις.

Το τοπίο αλλάζει, γι’ αυτό απόλαυσε το όσο μπορείς.


Πρέπει, φυσικά, να έχεις πάντα στο μυαλό σου τον στόχο σου – να φτάσεις στην κορυφή. Αλλά, καθώς ανεβαίνεις, η θέα αλλάζει, και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να σταματάς πότε-πότε για να απολαύσεις την θέα. Με κάθε μέτρο που ανεβαίνεις, μπορείς να δεις και λίγο παραπέρα, γι’ αυτό, δώσε χρόνο στο να ανακαλύψεις πράγματα που δεν είχε προσέξει ποτέ πριν.

Σεβάσου το σώμα σου.


Θα καταφέρεις να σκαρφαλώσεις το βουνό μόνον αν δώσεις στο σώμα σου την φροντίδα που αξίζει. Έχεις όλο το χρόνο που σου δίνει η ζωή, γι’ αυτό μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από το σώμα σου. Αν περπατάς πολύ γρήγορα, θα κουραστείς και θα εγκαταλείψεις στα μισά του δρόμου. Αν περπατάς πολύ αργά, ίσως πέσει η νύχτα και χαθείς. Απόλαυσε το τοπίο, πιες το κρύο νερό της πηγής, και φάε τους καρπούς που η Φύση σου προσφέρει τόσο γενναιόδωρα, αλλά συνέχισε να περπατάς.

Σεβάσου την ψυχή σου.


Μην επαναλαμβάνεις συνέχεια, «Θα το κάνω». Η ψυχή σου ήδη το γνωρίζει αυτό. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον μακρύ δρόμο για να αναπτυχθείς, να φτάσεις μέχρι τον ορίζοντα, να αγγίξεις τον ουρανό. Η εμμονή δεν θα σε βοηθήσει στην αναζήτηση του στόχου σου, και θα καταλήξεις να καταστρέψεις την απόλαυση της αναρρίχησης. Από την άλλη μεριά, μην επαναλαμβάνεις συνέχεια «Είναι πιο δύσκολο από ότι νόμιζα», γιατί αυτό θα υποσκάψει την εσωτερική σου δύναμη.

Προετοιμάσου να περπατήσεις το παραπάνω μίλι.


Η απόσταση για την κορυφή του βουνού είναι πάντα μεγαλύτερη από αυτή που νομίζεις. Είναι βέβαιο ότι θα έρθει μια στιγμή που αυτό που φαινόταν να είναι κοντά θα είναι ακόμα πολύ μακριά. Αλλά εφόσον είσαι προετοιμασμένος να πάς ακόμα παραπέρα, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Να το χαρείς όταν φτάσεις στην κορυφή.


Κλάψε, χτύπα παλαμάκια, ξεφώνισε δυνατά ότι τα κατάφερες. Άσε τον άνεμο (γιατί φυσάει πάντα εκεί ψηλά) να εξαγνίσει το μυαλό σου, να δροσίσει τα ζεσταμένα, κουρασμένα πόδια σου, να ανοίξει τα μάτια σου, να φυσήξει και να διώξει την σκόνη από την καρδιά σου. Αυτό που κάποτε ήταν μόνον όνειρο, ένα μακρινό όραμα, τώρα είναι μέρος της ζωής σου. Τα κατάφερες, και αυτό είναι υπέροχο.

Δώσε μια υπόσχεση.


Τώρα που ανακάλυψες μια δύναμη που δεν ήξερες καν ότι έχεις, πες στον εαυτό σου ότι θα την χρησιμοποιείς μέχρι το τέλος της ζωής σου. Υποσχέσου στον εαυτό σου, επίσης, ότι θα ανακαλύψεις ένα άλλο βουνό και θα ξεκινήσεις για μια νέα περιπέτεια.

Διηγήσου την ιστορία σου.
Ναι, διηγήσου την ιστορία σου. Γίνε παράδειγμα για τους άλλους. Πες σε όλους ότι είναι δυνατόν, και μετά οι άλλοι θα βρουν το κουράγιο να σκαρφαλώσουν τα δικά τους βουνά.


Kate Minogianni"Ξυπνώντας τον Ονειρευτή. Αλλάζοντας το Όνειρο"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα