Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η αγαμία βλάπτει σοβαρά την υγεία

Η αγαμία βλάπτει σοβαρά την υγεία
Φίλη, ετών 41. Χωρισμένη μητέρα κι εμφανίσιμη. Ξανθιά, πάντα γελαστή, δυναμική, ενεργητικός και θετικός άνθρωπος, με αίσθηση του χιούμορ, ημι-ιδανικό κορμί (καμπύλες) και κάτι που φυσικά δεν πολυπερνάει στις μέρες μας, αλλά ας το πω. Αξιοπρεπής. Έχει και ελαττώματα, βέβαια.
Ονειρεύεται το ρομάντζο της ζωής της! Το μείον δεν είναι αυτό καθ’ εαυτό. Το μείον είναι ότι αφήνει να φαίνεται αυτό στα λεγόμενά της. Το θέμα μας όμως είναι άλλο. Γιατί μια γυναίκα σήμερα με τα παραπάνω (ας τα πούμε) προσόντα να είναι σεξουαλικά μόνη καιρό;
Ως αγαμία ορίζεται η περίοδος εκείνη κατά την οποία γίνεται αυτοστέρηση της σεξουαλικής ζωής. Μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων ακολουθεί την άποψη ότι η αγαμία αποτελεί μία από τις αξίες της ιδεατής ζωής (Γκάντι). Η πλειοψηφία, όμως, των ανθρώπων θεωρεί ότι θεωρεί το σεξ αποτελεί συμμετοχή στα της φύσης. Επομένως, η στέρησή του έχει επιπτώσεις τόσο στον ψυχολογικό, όσο και στον σωματικό παράγοντα.
Πού πήγαν όλοι οι άντρες σήμερα; Μιλώντας για σεξουαλικό ταίρι, τονίζω τη λέξη άντρες. Εάν ρωτούσα σήμερα πού πήγαν οι γυναίκες, η απάντηση θα ήταν εύκολη. Μία πιθανή απάντηση είναι ότι όλες είναι... πρώην του Σπαλιάρα και ίσως αποσύρθηκαν μετά την εμπειρία. Μα οι άντρες; Πλήθος γυναικών αναρωτιέται. Πού πήγαν όλοι οι άντρες;

Γυναίκες που πλησιάζουν (ή και μόλις πάτησαν) τα δεύτερα –άντα μόνες καιρό. Θέμα συζήτησης σε πολλές γυναικοπαρέες. Πρωτίστως, γιατί; Είναι θέμα απαιτήσεων ή παραξενιάς; Μα οι ηλικίες αυτές είναι οι πιο... ξεκούραστες για τους άντρες! Οι ηλικίες αυτές έχουν ξεμπερδέψει δια παντός με ζουζουνίσματα, κτητικά αγαπουλίσματα και σύνδρομα «πότε θα με αποκαταστήσεις;». Είναι γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν και πώς να το διεκδικήσουν.
Ας μη μιλήσω για τη σεξουαλικότητα αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, όσον αφορά τις γυναίκες. Γεγονός που τρέφει και την δημοφιλία τους στους νεαρότερους άντρες. Είναι γεγονός ότι εάν η ενέργεια που προκύπτει από μία τέτοια συνεύρεση μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική πηγή ενέργειας, παρέα με τον άνεμο, το νερό ή τη γεωθερμία, η οικονομική ανάπτυξη πολλών πράσινων οικονομιών θα είχε εκτιναχτεί στα ύψη!
Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται για το φαινόμενο της γυναικείας αγαμίας είναι το θέμα της αποξένωσης μεταξύ των δύο φύλων.Μα εδώ δεν μιλάμε για σχέσεις ζωής. Ούτε για συναναστροφές που σχετίζονται με ευθύνες κι αποφάσεις που απαιτουν συνθήκες και προϋποθέσεις. Μιλάμε για την αναπαραγωγική διαδικασία. Αυτή που συνειδητοποιείς, με το πέρασμα του χρόνου, ότι προηγείται από όλα τα κριτήρια για τη δημιουργία μιας οποιασδήποτε συναισθηματικής σχέσης.
Ζήτημα άλλο στην περί αγαμίας υπόθεση τα υψηλά standards όσον αφορά την επιλογή του ερωτικού συντρόφου. Μάλλον θα πρέπει να τα κατεβάσουμε ελαφρώς. Μία καλή άρθρωση και στοιχειώδης γραμματική και συντακτικό είναι μία καλή αρχή για μείωση των κριτηρίων επιλογής. Πιο κάτω δεν έχει. Ο δυναμισμός των σημερινών γυναικών και η αυτονομία που τις χαρακτηρίζει είναι, επίσης, ένας από τους λόγους που πολλές επιλέγουν τη μοναξιά μέχρι να βρεθεί εκείνο που είναι πιο κοντά στο ιδανικό.
Ένας άλλος λόγος που η γυναίκα στερείται το σεξ είναι, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η ίδια της η αποχή. Αποτελεί ένα φαύλο κύκλο όλο αυτό. Με δεδομένο ότι οι σεξουαλικοί μηχανισμοί της γυναίκας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκοι, σε σχέση με τους άντρες, μιας και εμπλέκεται πλήθος ορμονών (αντί για μία), η αποχή δημιουργεί μια δυσκολία στην προσέγγισή της και μια υπολειτουργία στην σεξουαλική της διάσταση. «Όταν η γυναίκα στερείται το σεξ και τη σεξουαλική ικανοποίηση τα εγκεφαλικά κυκλώματα που αφορούν στη σεξουαλική λειτουργία υπολειτουργούν με αποτέλεσμα η libido σταδιακά να πέφτει σε χειμερία νάρκη.» (Ελεάννα Ελευθερίου, άρθρο στο healthpress.gr)
Η άποψη ότι η αγαμία ευθύνεται  για μίζερους, δυστυχισμένους και πικραμένους ανθρώπους είναι το άλλο άκρο που φυσικά δεν ισχύει. Υπάρχουν άνθρωποι που, είτε παραμένοντας αφοσιωμένοι σε κάποιο σκοπό ή έργο, είτε εκ των συνθηκών, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τη σεξουαλική τους ζωή. Και κάθε άλλο από δυστυχείς, αντιπαραγωγικοί και μαραμένοι υπήρξαν και υπάρχουν. Είναι θέμα απλά προτεραιοτήτων στη ζωή του καθενός.
Έτσι, όταν χιουμοριστικά επικαλούμαστε τη φράση «η αγαμία βλάπτει σοβαρά την υγεία», αναφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε όλους εκείνους που η έκφραση της σεξουαλικότητάς τους αποτελεί και την πηγή της ψυχικής τους ευφορίας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα