Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Γιατί δεν είναι ασφαλές να τρυπάτε το πάνω μέρος του αφτιού


imaafti555ges
Μία λοίμωξη στο πάνω μέρος του αφτιού μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο χόνδρο και να οδηγήσει σε μόνιμη παραμόρφωση του αφτιού.
Σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγουμε το τρύπημα στον πάνω χόνδρο του αφτιού. Μία λοίμωξη στο πάνω μέρος του αφτιού μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του χόνδρου και να προκαλέσει σοβαρή και μόνιμη παραμόρφωση του αφτιού.
Ο χόνδρος καθορίζει το σχήμα του εξωτερικού αφτιού. Διατηρείται ζωντανός απορροφώντας θρεπτικά συστατικά από έναν ειδικό ιστό που τον καλύπτει. Φλεγμονή και λοίμωξη της επένδυσης του ιστού μπορεί να προκαλέσουν ξεφλούδισμα του στρώματος που τρέφει το χόνδρο στερώντας του τα θρεπτικά συστατικά. Ως αποτέλεσμα ο χόνδρος μπορεί να καταστραφεί. Την κατάσταση χειροτερεύει επίσης το γεγονός ότι τα αντιβιοτικά δεν είναι συχνά αποτελεσματικά, γιατί η παροχή αίματος δεν επαρκεί, για να παραδώσει το φάρμακο στο χόνδρο.

Σε αντίθεση, ο λοβός του αφτιού έχει τη δικιά του παροχή αίματος και, αν μολυνθεί, ανταποκρίνεται σε γενικές γραμμές πολύ καλά στα αντιβιοτικά.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα