Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

10 λόγοι για να φάτε σπανάκι

10 λόγοι για-να-φάει-σπανάκι


Η άνοιξη είναι η εποχή του φρέσκου σπανακιού, έτσι  λάβετε την ευκαιρία να το συμπεριλάβετε στο μενού σας. Αυτό το πράσινο λαχανικό αποτελεί μεγάλο όφελος για το σώμα και σίγουρα δεν θα μετανιώσετε αν το καταναλώνετε τακτικά.
1. Ενισχύει την ανοσία
Το σπανάκι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, λόγω της βιταμίνης Α που περιέχει, η οποία είναι ένα σημαντικό συστατικό στην διατήρηση του σωστού επίπεδυο των λεμφοκυττάρων που προστατεύουν το σώμα από μόλυνση και ασθένεια.
2. λίγες θερμίδες
Οι στατιστικές λένε ότι σε 100 g. σπανακιού περιέχονται μόνο 7 θερμίδες, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή υγιεινής τροφής.

3. Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Περιέχει μαγνήσιο που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
4. κατά του καρκίνου
Περιέχει μια ντουζίνα διαφορετικά φλαβονοειδή που καταπολεμούν σοβαρές ασθένειες. Αυτά τα φυτοθρεπτικά συστατικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.
5. Τροφοδοτεί το σώμα
Με την κατανάλωση μιας μερίδα σπανακιού θα λάβετε σχεδόν το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών και βιταμινών Α και Κ. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, μαγγάνιο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, κάλιο, σελήνιο.
6. Βελτιώνει την όραση
Αυτό το φυλλώδες λαχανικό περιέχει αρκετά σημαντικά φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένης της λουτεΐνης, που εμποδίζει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Το σπανάκι περιέχει βήτα-καροτίνη, η οποία βοηθά στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καταρράκτη.
7. Για υγιές δέρμα
Περιέχει βιταμίνη Α η οποία είναι χρήσιμη για τη διατήρηση της υγρασίας στην επιδερμίδα, η οποία βοηθά στα προβλήματα του δέρματος όπως  ψωρίαση,  ακμή  και ρυτίδες.
8. Για υγιή καρδιά
Το φολικό οξύ σε αυτό το λαχανικό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα.
9. Δίνει ενέργεια
Περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό σιδήρου, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή του οξυγόνου.Περιέχει λιποϊκό οξύ που βοηθά τα αντιοξειδωτικά, όπως είναι οι βιταμίνες C και Ε, για την ανάπλαση των κυττάρων. Αυτό το οξύ ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και έτσι προλαμβάνει την κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
10. έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Είναι πλούσιο σε neoxanthin. Αυτή η ένωση βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής.Συμπεριλάβετε το σπανάκι στη διατροφή σας, αν έχετε πόνο στις αρθρώσεις.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα