Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Σε ποιο παιδί έχουν (τελικά) αδυναμία οι μαμάδες;

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το College of Human Ecology (Cornell University) και δημοσιεύθηκε στο Journal of Marriage and Family, μας αποκαλύπτει σε ποιο παιδί έχουν οι μαμάδες! Aν μπορεί φυσικά να ισχύει κάτι τέτοιο!
mamaΣύμφωνα με την Jill Suitor, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Purdue University η οποία και ερευνά επί 30 χρόνια τις σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, οι μαμάδες έχουν αδυναμία στο παιδί με το οποίο έχουν τις περισσότερες ομοιότητες σε χαρακτήρα και πεποιθήσεις και είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν στενή σχέση μαζί του και κατά την τρίτη ηλικία.

mommyΕπίσης και σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, καθώς οι μαμάδες μεγαλώνουν έχουν την τάση να προτιμούν τα παιδιά ίδιου φύλου δηλαδή τα κορίτσια καθώς ο δεσμός μάνας κόρης φαίνεται να είναι πιο ισχυρός στα τελευταία χρόνια ζωής εν αντιθέσει με την αδυναμία στους γιους που φαίνεται να έχουν πολλές μαμάδες όταν τα παιδιά τους είναι μικρά.
Η έρευνα έγινε για συνεχή επτά χρόνια και τα ευρήματα βασίστηκαν σε δείγμα από 406 μητέρες, ηλικίας 65-75.
Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από National Institute on Aging


Ελένη Χαδιαράκου 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι ακριβώς «αδυναμία». Παίρνουν το ρόλο τους πολύ σοβαρά, ταυτίζονται με κάποιο παιδί και το πνίγουν, προσπαθώντας να ζήσουν τη ζωή τους μέσω του παιδιού με το να το διατάζουν να κάνει αυτό που εκείνες θέλουν, και δεν το αφήνουν να εκφραστεί. Έχουμε γεμίσει από ανθρώπους με αποθημένα και ψυχολογικά προβλήματα, επειδή η μάνα τους έχει ξεχάσει ότι είναι γυναίκα και έχει γίνει βδέλλα στα παιδιά της. Όσες φέρονται έτσι, είναι επειδή απλά προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους πως έκαναν το «σωστό» με το να αποκτήσουν παιδιά. Οι καλύτερες μητέρες και εκείνες που πραγματικά έκαναν το σωστό, είναι αυτές που δεν είναι προσκολλημένες στα παιδιά τους και δεν τρέφουν «αδυναμία» για κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα