Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ερωτευμένος Τσίπρας

Χθες ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετείχε σε Σύνοδο Κορυφής ένα Αριστερό Ευρωπαϊκό Κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ντε!

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν το αδιαμφισβήτητο style icon της Συνόδου Κορυφής κι, όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου, υπήρχαν πολλοί - και κυρίως πολλές - που είχαν τα βλέμματά τους στραμμένα πάνω του. Το κατσιάσανε το μαναράκι!

Βέβαια, ο λόγος γι' αυτό δεν ήταν τόσο οι ελληνικές θέσεις, που ελάχιστους ενδιαφέρουν, όσο το άσπρο μαντηλάκι στην τσέπη του σακακιού της πρωθυπουργάρας μας. Αυτές οι μικρές πουτανιές είναι που κάνουν τη διαφορά.

Με τον Αλέξη Τσίπρα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και η Άνγκελα Μέρκελ, σε ένα στιγμιότυπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "το παρελθόν που συναντιέται με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Άνθρωποι σαν τον Αλέξη Τσίπρα είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρουσίασε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, αν και η αλήθεια είναι ότι από θέση αδυναμίας δε μπορείς να πετύχεις και πολλά πράγματα.

Και η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αδύναμη θέση με τον χρόνο να την πιέζει ασφυκτικά. Φρόντισε για αυτό ο Αντώνης Σαμαράς με την ελπίδα να πραγματοποιηθεί το όνειρό του για αριστερή παρένθεση.



Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής μίλησα με πολύ κόσμο και διάβασα πολλά άρθρα - κυρίως ξένα γιατί οι δικοί μας είναι βλάχοι και δε ξέρουν τί τους γίνεται -, προσπαθώντας να καταλάβω τί ακριβώς συνέβη.

Καταρχάς, βλέποντας κι ακούγοντας τον Πρωθυπουργό στη συνέντευξη Τύπου κατάλαβα ότι είναι πάρα πολύ κουρασμένος. Ράκος. Θα καταρρεύσει. Δεν καταφέρνει να κοιμάται ούτε τον ύπνο του δικαίου.

Δεύτερον, κατάλαβα ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πάει για πάγωμα. Όχι ολόκληρο αλλά ένα μεγάλο μέρος του. Το 70% του υπάρχοντος προγράμματος θα γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση και το υπόλοιπο 30% θα αντικατασταθεί από ισοδύναμα μέτρα και σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα και ποιες οι μεταρρυθμίσεις ένας θεός ξέρει.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι το πρόγραμμα λιτότητας θα περιοριστεί κατά κάποιο ποσοστό. Ελπίζουμε σημαντικό. Επίσης, το εξωφρενικό 4,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος που περίμεναν από εμάς θα περιοριστεί στο 1,5% αλλά μη χαίρεστε γιατί ανάπτυξη χωρίς λιτότητα σε αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υφίσταται.

Η ιδέα για διαγραφή-κούρεμα χρέους φαίνεται ότι έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, ενώ και το σκίσιμο του μνημονίου γίνεται πρόγραμμα-γέφυρα ή νέο ελληνικό πρόγραμμα ή πείτε το όπως θέλετε.

Έχουν λυσσάξει οι μνημονιακοί να μιλάνε για κωλοτούμπα και νέο μνημόνιο υποστηρίζοντας ότι η διατύπωση δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο. Μέγα λάθος! Στην πολιτική και τις διαπραγματεύσεις η διατύπωση των λέξεων έχει τεράστια σημασία. Κι ακόμα μεγαλύτερη σημασία από το περιτύλιγμα έχει η ουσία. Αν αυτή η ουσία αλλάξει τις ζωές μας έστω και λίγο προς το καλύτερο είναι καλοδεχούμενη.

Αλήθεια, οι μνημονιακοί δε μιλούσαν για σύγκρουση με την Ευρώπη και άτακτη έξοδο από το ευρώ; Έκαναν κωλοτούμπα ή είναι η ιδέα μου;

Σε κάθε περίπτωση, οι μνημονιακοί μιλάνε για νέο μνημόνιο, οι αντιμνημονιακοί για κατάργηση του μνημονίου, οπότε είναι όλοι ευχαριστημένοι, εκτός από τον ΓΑΠ που ζητάει ακόμα δημοψήφισμα κι έχει μείνει απελπιστικά μόνος. Γιώργο, γερά να φύγει και η Αριστερά!

Όσοι παρακολουθήσαμε χθες τις εξελίξεις καταλάβαμε επιτέλους ότι έχουμε πρωθυπουργό.

Άσχετα με το αποτέλεσμα, αυτό που παρακολουθούμε ονομάζεται διαπραγμάτευση, κάτι που δεν έγινε ούτε μία φορά τα προηγούμενα 5 χρόνια - η άρνηση του Σαμαρά να εφαρμόσει το μέηλ Χαρδούβελη και να πάει σε πρόωρες εκλογές, ώστε να πέσουν όλα πάνω στο ΣΥΡΙΖΑ δε λέγεται διαπραγμάτευση.

Κι όταν λέω αποτέλεσμα δεν εννοώ τη συμφωνία της Δευτέρας αλλά το αποτέλεσμα που θα έχει η συμφωνία της Δευτέρας στις ζωές μας.

Πριν από δύο εβδομάδες έγραφα "Ας δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να κάνει αυτά που λέει κι ας αποτύχει. Τουλάχιστον όμως να προσπαθήσει. Να νιώσουμε κι εμείς ότι κάποιος πάλεψε για την αξιοπρέπειά μας. Ότι δε χάσαμε με τα χέρια σηκωμένα."

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να παλεύει για εμάς αλλά δε θα καταφέρει να τηρήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Το ήξερε; Πιστεύω πως ναι. Δεν ήρθε σε ρήξη και δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη όπως κάποιοι ονειρεύονταν.

Είπε περίπου ψέματα. Αλλά όπως είπε κι ένας φίλος, είναι τα ψέματα των ερωτευμένων. Που λένε εύκολα "για πάντα" ή "είσαι η ζωή μου". Το ξέρουν και οι δύο ότι είναι ψέματα αλλά θέλουν να το πιστέψουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ερωτευμένος με τους Έλληνες και οι Έλληνες μοιάζουν ερωτευμένοι μαζί του.

Χρόνια τους πολλά!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Πολλοί από αυτούς που μιλούν για κωλοτούμπα ειρωνεύονται όσους κατέβηκαν στις πλατείες για να στηρίξουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Εγώ όπως ξέρετε δεν κατέβηκα. Όσοι από εσάς το κάνατε μη μετανιώσετε, ό,τι κι αν γίνει. Το κάνατε από την καρδιά σας κι ήταν αληθινό. Όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ είχα γράψει ότι είναι σημαντικό να μη μετατραπεί η ελπίδα σε απογοήτευση. Τελικά, τα είχα γράψει όλα ο πούστης! Μπράβο μου!)


thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα