Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Εξωσυζυγική σχέση – Λόγοι / Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα

εξωσυζυγική σχέση

Όλες γνωρίζουμε ότι ο γάμος και η συμβίωση δύο ανθρώπων δεν είναι εύκολη υπόθεση, άλλωστε όλες οι σχέσεις περνούν κατά καιρούς κρίση και κάποιες τα καταφέρνουν να βγουν από το αδιέξοδο ενώ άλλες όχι. Τα διαζύγια που ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια είναι τρανή απόδειξη για τη δυσκολία επιβίωσης του θεσμού του γάμου. Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα διαζύγιο και γενικότερα στη διάλυση μιας σχέσης είναι πολλοί, εκ των οποίων ένας πολύ σοβαρός είναι η εξωσυζυγική σχέση, κοινώς η απιστία του ενός εκ των δύο συντρόφων.
Η εξωσυζυγική σχέση κάποτε θεωρούνταν «προνόμιο» των αντρών ενώ η σύζυγος ήταν εκείνη που παρέμενε πιστή και μακριά από πειρασμούς ή τέτοιου είδους ατοπήματα. Κάποιοι απέδιδαν το γεγονός αυτό στη φύση των αντρών και υποστήριζαν ότι οι γυναίκες δεν ενδίδουν σε τέτοιες περιπέτειες γιατί δεν τις έχουν ανάγκη. Ακόμα κι αν στο παρελθόν ίσχυε κάτι τέτοιο, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως αποτελεί μύθο. Τώρα πια, όσο εύκολα μπορεί να δημιουργήσει ένας άντρας εξωσυζυγική σχέση το ίδιο εύκολα μπορεί να το κάνει και η γυναίκα. Ενδεχομένως σε αυτό έχει συμβάλλει και η γενικότερη αλλαγή στον τρόπο ζωής των γυναικών σε σχέση με το παρελθόν. Πιθανόν σε κάθε περίπτωση να διαφέρουν οι λόγοι που οδηγούν στην απιστία του ή της συζύγου, αν και μάλλον αυτό έχει να κάνει κυρίως με το άτομο.
Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε επιγραμματικά τους συνηθέστερους λόγους που οδηγούν μια γυναίκα σε εξωσυζυγική σχέση καθώς και τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα αυτής – αν υπάρχουν.

Συνήθεις λόγοι που οδηγούν τις γυναίκες σε εξωσυζυγική σχέση
Βιολογικές ανάγκες: Δεν καλύπτονται στο κρεβάτι από τη σχέση με το σύζυγο ή έχει πάψει η σωματική επαφή, ή είναι ανύπαρκτη.
Ανάγκη για αναγνώριση κι εκτίμηση: Όταν δεν υπάρχει αναγνώριση κι εκτίμηση από το σύζυγο και η αυτοπεποίθηση είναι χαμηλή την αναζητάει σε μια εξωσυζυγική σχέση.
Ανάγκη για θαυμασμό: Οι γυναίκες δε θέλουν να τους αναγνωρίζουν μόνο τα όσα κάνουν αλλά έχουν διαρκώς ανάγκη να τις θαυμάζουν ως γυναίκες, να τις φλερτάρουν, να ακούν κομπλιμέντα, να επιβεβαιώνονται.
Τα προβλήματα μέσα στο γάμο: Πολλές φορές τα προβλήματα που έχεις με το σύζυγο (συναισθηματικά, προβλήματα επαφής, επικοινωνίας, οικονομικά, πρακτικά, κ.ά.) βρίσκουν «λύση» και ανακούφιση στην αγκαλιά κάποιου άλλου.
Η συμπεριφορά του συζύγου: Το γεγονός ότι με το πέρασμα των χρόνων και τα θέματα της καθημερινότητας ο σύζυγος ενδεχομένως να είναι αδιάφορος απέναντί σου, να είναι μονίμως στρεσαρισμένος ή θυμωμένος ή και απών και να έχει χαθεί εντελώς η μαγεία της σχέσης σας, μπορεί να σε οδηγήσει να τα αναζητήσεις όλα αυτά αλλού.
Αναζητούν διέξοδο: Οι γυναίκες πια έχουν επιφορτισθεί με ένα σωρό ευθύνες πέρα από το σπίτι και το μεγάλωμα των παιδιών. Έχουν τη δουλειά τους και τις καθημερινές υποχρεώσεις συν όλα τα βάρη της οικογένειας και πίεση από παντού για να τα προλάβουν όλα. Το γεγονός ότι μέσα σε αυτά μπορεί να λείπει και η όποια αναγνώριση από το σύζυγο τις ωθεί να φύγουν από όλο αυτό, αναζητούν διέξοδο και φτάνουν τελικά σε μια εξωσυζυγική σχέση.
Αλλάζουν οι ανάγκες τους: Ειδικά όσο μεγαλώνει μια γυναίκα (και όσο δε βρίσκει ανταπόκριση στο σύζυγο) είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν οι ανάγκες της και να αναζητήσει ένα νεότερο άντρα που θα την καλύψει ερωτικά αλλά ενδεχομένως και συναισθηματικά μια και είναι κάτι που της λείπει και που θα της τονώσει την αυτοπεποίθηση.
Συμβάλλει η ανεξαρτησία τους: Κάποτε όσα προβλήματα και να υπήρχαν μέσα σε ένα γάμο οι γυναίκες έσκυβαν το κεφάλι και τα υπέμεναν είτε γιατί εξαρτιόνταν οικονομικά από τον άντρα είτε γιατί η κοινωνία αν αποκαλυπτόταν κάτι δε θα το συγχωρούσε. Τώρα οι γυναίκες δε φοβούνται να «υποκύψουν» σε μια εξωσυζυγική σχέση όποια κι αν είναι η κατάληξή της.
Γοητεύονται από το παράνομο: Κι όμως, δεν είναι μόνοι οι άντρες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Μπορεί και μια γυναίκα να συνάψει ερωτική σχέση ή να μπει σε απλές περιπέτειες μόνο και μόνο για τη γοητεία και την ευχαρίστηση της παράνομης επαφής.
Εξωσυζυγική σχέση – 8 Μειονεκτήματα
1.Χρειάζεται να ξοδεύεις πολύ ενέργεια όσο καιρό κρύβεσαι για να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση. Ακόμα κι αν παίρνεις ευχαρίστηση από την εξωσυζυγική σχέση διαρκώς νιώθεις πιεσμένη συναισθηματικά, έχεις μόνιμο άγχος και χρειάζεται να λες συνέχεια ψέματα και να υποκρίνεσαι. Άλλωστε, οι τύψεις που νιώθεις δε σε αφήνουν να απολαύσεις και πολλά, ειδικά αν υπάρχουν στη μέση και παιδιά.
2.Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η απάτη και θα έρθεις αντιμέτωπη με πολύ σοβαρά ζητήματα.
3.Ακόμα κι αν θέλεις να δώσεις τέλος στο γάμο σου και να κινηθείς προς καινούργια κατεύθυνση θα υπάρχει ο φόβος και το άγχος για το μέλλον και τη νέα σου ζωή.
4.Όταν έρθει στο φως η εξωσυζυγική σχέση θα δημιουργηθούν μεγάλες πληγές και για το σύζυγό σου αλλά και για εσένα. Μπορεί να χάσεις τον εαυτό σου, να φύγει ο αυτοσεβασμός σου, να αισθάνεσαι υπερβολικές ενοχές και ανάξια για οτιδήποτε.
5.Οι αντιδράσεις του συζύγου μπορεί να είναι πολύ υπερβολικές είτε σε λεκτικό επίπεδο είτε σε επίπεδο βίας ή μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να σε εκδικηθεί μέσω των παιδιών σας.
6.Θα κληθείς να δώσεις εξηγήσεις στα παιδιά σου, να τα προστατεύσεις από όλο αυτό που συμβαίνει αλλά και να μην κινδυνέψεις να αλλάξει η σχέση σας ούτε να αισθανθούν την οποιαδήποτε ανασφάλεια.
7.Θα έρθει άμεσα το τέλος με ένα διαζύγιο, κάτι που θα διαταράξει όλη την κατάσταση της οικογένειας ή αν δεν αποφασιστεί χωρισμός το κλίμα θα είναι νοσηρό και δε θα επανέλθει ποτέ στα φυσιολογικά του επίπεδα.
8.Όσο απελευθερωμένη κι αν είναι πια η κοινωνία μας, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει διαφορετικά άντρες και γυναίκες σε θέματα απιστίας και εξωσυζυγικών σχέσεων. Σίγουρα η γυναικεία απιστία συγχωρείται και δικαιολογείται δυσκολότερα από τους περισσότερους από ότι η αντρική.
Εξωσυζυγική σχέση- 4 Πλεονεκτήματα
Παρότι όταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα δεν μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για πλεονεκτήματα, μπορούμε ενδεχομένως να δούμε αν υπάρχει οποιαδήποτε θετική επίδραση της εξωσυζυγικής σχέσης για την ίδια τη γυναίκα ή για το γάμο της.
1.Σαφώς η γυναίκα μέσα από την καινούργια παράλληλη σχέση θα βρει ευχαρίστηση προσωρινή, θα επιβεβαιωθεί και θα αναπτερώσει το ηθικό της. Ενδεχομένως, παροδικά να βρει όλα όσα της έλειπαν και να σταματήσει εκεί επιστρέφοντας στο σύζυγό της ανανεωμένη.
2.Υπάρχει η πιθανότητα όταν γίνει αντιληπτή η σχέση της γυναίκας να ταρακουνηθεί ο σύζυγος κι αντί να της ζητήσει να φύγει να αποφασίσει ο ίδιος να της δώσει όσα της έλειπαν και να βελτιώσει τη σχέση τους προκειμένου να την κρατήσει κοντά του.
3.Η ανακάλυψη μιας εξωσυζυγικής σχέσης μπορεί να γίνει η αφορμή για εντοπισμό προβλημάτων και επίλυσή τους και άρα για την εξέλιξη του γάμου με νέες πια βάσεις.
4.Δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα επέλθει διαζύγιο. Αν ο σύζυγος καταφέρει να διαχειριστεί το θέμα χωρίς υπερβολικό θυμό και ζήλια και αν τα παιδιά δεν το μάθουν και δεν εμπλακούν, υπάρχει σε κάποιες περιπτώσεις η πιθανότητα να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στο γάμο και μάλιστα να αλλάξει προς το θετικό η σχέση των συντρόφων.
Η εξωσυζυγική σχέση δεν δικαιολογείται για κανέναν από τους δύο συζύγους και οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος που μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο να τη δημιουργήσει. Δεν παύει να είναι μια απάτη προς τον σύντροφό σου αλλά και προς τον ίδιο τον εαυτό σου μια και για να προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο μάλλον μέσα σου έχουν αλλάξει πολλά και πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις για να είσαι εντάξει. Όταν δε υπάρχουν και παιδιά είναι ακόμα πιο μπερδεμένη η κατάσταση. Όπως και να έχει όταν βρεθείς σε μια τέτοια θέση να ξέρεις ότι συνήθως τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά από όλες τις απόψεις και θα βρεθείς αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Επομένως, το καλύτερο είναι να μην μπεις καθόλου σε μια τέτοια διαδικασία και να ελέγξεις τον εαυτό σου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα