Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η μείωση του μεγέθους της μερίδας ''κλειδί'' κατά της παχυσαρκίας

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η απομάκρυνση των μεγάλων μερίδων θα μπορούσε να μειώσει μέχρι 279 ημερησίως τις θερμίδες που προσλαμβάνει ένας άνθρωπος.


Η μείωση του μεγέθους της μερίδας ''κλειδί'' κατά της παχυσαρκίας

Η μείωση του μεγέθους της μερίδας που προσφέρεται στα σούπερ μάρκετ, στα εστιατόρια και στο σπίτι θα μπορούσε να βοηθήσει να αναστραφεί η επιδημία της παχυσαρκίας, δήλωσαν ερευνητές.
Οι ερευνητές επισκόπησαν 61 έρευνες που παρέχουν τις πιο καταληκτικές ενδείξεις έως σήμερα, ότι το μέγεθος της μερίδας επηρεάζει το πόσο τρώμε άθελά μας.
Η ομάδα του University of Cambridge, επίσης δήλωσε ότι μικρότερα πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα βοηθούν τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο.

Ειδικοί δήλωσαν ότι οι άνθρωποι είναι διστακτικοί να αφήσουν ένα πιάτο στο οποίο υπάρχει πάνω φαγητό.
Τα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν στο Cochrane Database of Systematic Reviews, δείχνουν ότι όταν προσφερθεί περισσότερη τροφή στους ανθρώπους, αυτοί την τρώνε.
Η ερευνητική ομάδα προειδοποιεί ότι τις πρόσφατες δεκαετίες τα μεγέθη της μερίδας έχουν αυξηθεί.
Τα ευρήματα βασίστηκαν σε 6.711 ανθρώπους που έλαβαν μέρος σε κλινικές δοκιμές και υποδεικνύουν ότι η απομάκρυνση των μεγάλων μερίδων θα μπορούσε να μειώσει μέχρι 279 ημερησίως τις θερμίδες που προσλαμβάνει ένας άνθρωπος.

Πηγές: Cochrane Database of Systematic Reviews.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα