Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

H Ευρωπαϊκη Τραπεζική Αρχή απορρίπτει τα περί «κουρέματος» καταθέσεων




Επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις καταθέσεις ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) βάζει τέλος στα τρομοκρατικά σενάρια για κούρεμα καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Το σχετικό δημοσίευμα των FT, διέψευσαν βέβαια άμεσα και κατηγορηματικά και η ΤτΕ, η Ένωση Τραπεζών και το υπουργείο Οικονομικών. 

«Δεν είμαι ενήμερος για κανένα σχέδιο» για κούρεμα στις καταθέσεις λιανικής των ελληνικών τραπεζών, τονίζει ο πρόεδρος της EBA, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στην νομοθεσία της ΕΕ.

«Η νομοθεσία της ΕΕ είναι σε θέση να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες λιανικής, όπως και κάθε άλλο καταθέτη στην ΕΕ» τόνισε ο πρόεδρος της EBA.

Η ανακοίνωση της EBA


Ειδικότερα, ο Ανρέα Ενρία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (European Banking Authority - ΕΒΑ), το θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE) που φέρνει σε συνεργασία τις τραπεζικές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είμαι ενήμερος για κανένα σχέδιο για επιβολή 'κουρέματος' στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί.»

» Πολύ αμφιβάλλω ότι κάποια αρχή ή δημόσιος φορέας σε επίπεδο ΕΕ ή κράτους-μέλους θα μπορούσε να εξετάσει την επιλογή αυτή, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο προς το δίκαιο της ΕΕ.»

» Σε αυτή την περίπτωση η ΕΒΑ θα εκκινήσει αμέσως τη διαδικασία εξέτασης παραβίασης της νομοθεσίας της ΕΕ».

Στη δήλωσή του ο κ. Ενρία υπενθύμισε ότι «η νομοθεσία της ΕΕ είναι σε θέση να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες λιανικής, όπως και κάθε άλλο καταθέτη στην ΕΕ».

Η νομοθεσία της ΕΕ για τις καταθέσεις
H οδηγία 2014/49 / ΕΕ

πηγή:in.gr 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα