Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Σιγά Μη Φοβηθώ

Ναι, το ξέρω, το είδα.Οι έκπτωτοι πρίγκηπες κι οι μεγιστάνες, οι καναλάρχες και οι υπάλληλοι τους, οι πολιτικάντηδες και οι διανοούμενοι που καταπίνουν την κάμηλο, οι καλλιτέχνες των σκυλάδικων, οι Πατέρες της Εκκλησίας που ποτέ δεν αποχωρίστηκαν τα χρυσοποίκιλτα αμφία τους, όλοι μας τρομοκρατούν να ψηφίσουμε ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Οι γύπες του ΔΝΤ και οι ύαινες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι μεγαλύτεροι γενοκτόνοι, που στηρίζουν τους ναζί της Ουκρανίας και τον Χίλτερ θα τον χειροκροτούσαν, μας εκβιάζουν να ψηφίσουμε ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Κάθε Bloomberg και κάθε Financial Times και κάθε τραπεζίτης και κάθε χρηματιστής, μας προειδοποιούν για τα δεινά που θα μας συμβούν αν δεν ψηφίσουμε ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Όλα τα ανδρείκελα που παριστάνουν τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, επιμένουν να ψηφίσουμε ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Όλοι εκείνοι με τους εξαψήφιους λογαριασμούς στις τράπεζες, εκείνοι που ξοδεύουν σε μια μέρα το μηνιάτικο όλων των υπαλλήλων τους, όλοι συμφωνούν να ψηφίσουμε ναι.

Ναι, το ξέρω, το είδα.
Συνταξιούχοι που όλη μέρα παρακολουθούν τηλεόραση, σε κατάσταση άνοιας και ιστορικής αμνησίας, τρέμουν και προσεύχονται στο θεό να ψηφίσουμε ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Νέοι που πίνουν τις ποτάρες τους στα μαγαζιά και περιμένουν να τελειώσει αυτή η μαλακία, για να πάνε στη Μύκονοοοο, γελάνε και λένε ότι θα ψηφίσουν αυτό που τους είπε ο μπαμπάς, ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Άνθρωποι που οι γονείς τους έλιωσαν στα ξερονήσια (όχι στη Μύκονοοο), θ” ακολουθήσουν τη γραμμή του Κόμματος και θα ρίξουν άκυρο, ενισχύοντας το ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Όσοι αναρχικοί δεν πιστεύουν στα δημοψηφίσματα δεν θα πάνε να ψηφίσουν, αφήνοντας έτσι να τους εκπροσωπούν οι συνταξιούχοι, οι φιλελέδες και οι νέοι που θα πάνε Μύκονοοοο, αφού ψηφίσουν ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Οι απολιτικοί θα συνεχίσουν να πιστεύουν στη θετική ενέργεια του σύμπαντος που συνομωτεί υπέρ τους, οι χίπστερ θα σνομπάρουν τους κολλημένους με την πολιτική κι όλοι μαζί θα πάνε να μαυρίσουν την παραλία και να πουν «ναι στη ζωή».
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Ο Τσίπρας θα συνεχίσει να προσπαθεί να κάνει συμφωνία κι ο Βαρουφάκης θα ευελπιστεί σε ελάφρυνση του χρέους, ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες θα συνεχίσουν να ενισχύονται με δημόσια δισεκατομμύρια, όσα όχι και να ψηφίσουμε.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά ούτε θα ξεκινήσει αν ψηφίσουμε όχι.
Όχι, όμως, το λέω.
Δεν πιστεύω στα κόμματα, δεν πιστεύω στους ηγέτες, δεν πιστεύω στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν είναι τίποτα άλλο από την κατ” ευφημισμό καταδίκη των λαών της Ευρώπης.
Όχι, όμως, το λέω.
Δεν θα ψηφίσω «όχι» για να τιμήσω τους προγόνους μου ή τους απογόνους μου. Ο καθένας κάνει τον δικό του αγώνα.
Όχι, το λέω.
Δεν θα ψηφίσω «όχι» για να σώσω τη χώρα, την Ευρώπη, τον κόσμο. Τίποτα δεν σώζεται έτσι.
Όχι, το λέω.
Θα ψηφίσω όχι, γιατί αρνούμαι τον φόβο, την τρομοκρατία, την ιστορική αμνησία, γιατί απεχθάνομαι τον κόσμο του ΝΑΙ, όπου δεν είμαστε τίποτα άλλο από αριθμούς.
Όχι, το λέω.
Θα ψηφίσω όχι, με την ψυχή μου, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.
Κι αν χάσω, κι αν απογοητευτώ,
σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ.




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα