Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

ΕΡΩΤΑΣ. ΤΟ ΑΛΦΑ & ΤΟ ΩΜΕΓΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ


«ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΟΚΑΡΕΙ!»
Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί; Από πού έρχεται όλο αυτό και μας συνταράσσει;
 

Η Αλήθεια είναι, πως μόνο με τον Έρωτα ερχόμαστε αντιμέτωποι με το κάθε ψέμα αυτού που νομίζουμε ότι είμαστε. Και γι’ αυτό, ο έρωτας είναι ανατροπή….. Διότι μας δείχνει κατάματα, πως δεν υπάρχουν όροι και όρια σε τίποτα, παρά μονάχα αυτά που οι ίδιοι βάζουμε……

Και πως το διαπιστώνουμε αυτό; Μόνο όταν «τολμάμε» να περάσουμε «μέσα» απ’ όλα όσα μας ήταν αδύνατον πως θα μπορούσαν να μας συμβούν, (δηλαδή να νιώσουμε), ώστε να καταλάβουμε πως ακόμα και το κάθε χαρακτηριζόμενο αδύνατο, είναι απλά μια δική μας θεώρηση.

Μας «ξεμπροστιάζει» ο έρωτας. Καταστρέφει το κάθε μας ψέμα, το κάθε κουκούλωμα, και την κάθε «ταχτοποιημένη κατάσταση» έξω, (στο εξωτερικό σκηνικό της ζωής μας), και μέσα μας, (στο πως βλέπουμε, νιώθουμε, και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα).

Αν τολμήσουμε να αντικρίσουμε σ’ έναν έρωτα πραγματικά τον Εαυτό μας, (και ότι «μας βγάζει»), ποτέ πια δεν θα είμαστε οι ίδιοι……


Δεν το κάνει όμως όλο αυτό τελικά «το αντικείμενο» του κάθε έρωτα μας. Όχι. Απλά, είναι το «ιδανικό», (σαν ραντεβού ένα πράγμα), τη συγκεκριμένη χρονική φάση της ζωής μας, που μπορεί να μας ενεργοποιήσει όλα όσα πρέπει να δούμε…..

Και δεν μιλώ μόνο για τον έρωτα στο πρόσωπο ενός άλλου ανθρώπου,  αλλά και σε μία ιδεολογία, ένα εγχείρημα, ένα στοίχημα με τον εαυτό μας, μία επιστήμη, ένα σπορ, μία θρησκεία…… Όλα είναι «σύμβολα». Τα «σύμβολα», τα οποία παραπέμπουν στην Αξία που δίνουμε στο κάθε τι, για να αναγνωρίζουμε ποιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι…….

Ο ΕΡΩΤΑΣ, είναι αυτό ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΙΝΕΙ!

Όταν λείπει λοιπόν από τη ζωή μας, είμαστε ζωντανοί νεκροί……. Χωρίς Στόχο και Πραγμάτωση, γεμάτοι μόνο Βάρη, και Υποχρεώσεις……….


Έχει ειπωθεί: «Αγάπα αυτό που κάνεις». Το αλλάζω σε: «Ερωτεύσου, ότι κι αν κάνεις». Διότι αν το κάθε τι το δούμε σαν «στοίχημα», για τις δυνάμεις που έχουμε, τις οποίες απλά δεν εκδηλώσαμε ακόμα, τότε θα καταλάβουμε τι θα πει ΖΩΗ…...

Αν «ερωτευτούμε» ότι κάνουμε, θα δημιουργήσουμε «μια σχέση» μαζί του. «Θα μας έλκει», ώστε να μελετήσουμε τον ίδιο τον εαυτό μας μέσω της  «γνωριμίας μας». Και τότε θα μπορέσουμε επιτέλους να ζήσουμε αυτό που πραγματικά τελικά χρειαζόμαστε, (σε ότι κι αν κάνουμε), και όχι αυτό που νομίζαμε……  Προϋποθέτει όμως, να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινής, στην κάθε διδαχή, και όχι να έχουμε «προαποφασίσει» για όλα αυτά που θεωρητικά «θέλουμε». Να έχουμε ένα άνοιγμα μέσα μας, «να μας εκπλήξουν», όλα όσα, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΟΤΕ……… Να κοιτάμε, κάθε θεώρηση κολλήματος μας, αδυναμίας  μας, ιδιαιτερότητας, ανικανότητας μας……. Μόνο να κοιτάμε. Χωρίς καμία πρόθεση για κάλυψη τους, ή άρνησης τους από μέρους μας. Αλλά υποδοχής, παραδοχής και αποδοχής τους, ώστε να  μπορέσουμε να πάμε παρακάτω,  υπερβαίνοντας κάθε σκέψη που τα αφορά, θεώρηση, πεποίθηση, μια και δεν μας εξυπηρετούν να τα κρατάμε ως τέτοια. Γιατί εμείς οι ίδιοι τα πιστέψαμε κατά αυτόν τον τρόπο, και καταχωρήθηκαν μέσα μας ως αληθινά, οπότε βάση αυτών ζούσαμε και τη ζωή μας ως τώρα……. Αλλάζοντας λοιπόν αυτό που ήμασταν, (αφού πρώτα το δούμε), γινόμαστε ότι αποφασίζουμε…... Όχι κρίνοντας, βάζοντας ταμπέλες, δημιουργώντας χαρακτηρισμούς αναλλοίωτους, και μόνιμους για το τι είμαστε……..ή ποιοι είμαστε……


Από μία άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που δεν μπορούν καν να νιώσουν τον έρωτα, (και όχι αυτοί που ενώ τον νιώθουν θα τους σοκάρει), είναι αυτοί που τον καταδικάζουν, και που φθονούν αυτούς που τον νιώθουν. Κι αυτό, γιατί δεν «δύνανται» να δεχτούν ότι υπάρχει κάτι που θα δέχονταν ποτέ να ζήσουν, «διακινδυνεύοντας» κεκτημένα, στηρίγματα και είδωλα………….. Έχουν καταφέρει «να νεκρώσουν» στον εαυτό τους κάθε συναίσθημα….. Κι έχουν καταδικάσει το Είναι τους για κάθε μερίδιο στην ευτυχία……. «Είναι πολλά τα λεφτά»………… «Δεν τολμούν» να διακινδυνέψουν την Υλιστική θεώρηση των πραγμάτων, την οποία έχουν αναγάγει σε Μέγα Αξία, μια και  καθορίζουν τα πάντα από αυτή τη Βάση. Δύναμη, σεξ (μόνο), χρήμα, και εξουσία είναι τα λάβαρα τους. Αυτό σημαίνει, πως δεν ανέχονται, να υπάρχουν άνθρωποι, που βρίσκουν το  θάρρος, ακόμα και να μιλούν για έρωτα………μια, και χαλούν την πιάτσα……..


Όμως, ο «ΕΡΩΤΑΣ», είναι ο μόνος ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ. Ο μόνος. Όσοι το ψάξουν παραπέρα, και πιο βαθιά, θα μπορέσουν κάποια στιγμή ν’  αναγνωρίζουν, όλη την κρυμμένη Αλήθεια από τις μάζες των ανθρώπων….. Προτρέπω σε ψάξιμο. Γιατί τα μεγαλύτερα μυστικά, είναι αυτά που βιώνονται Ατομικά, μέσα στα βάθη του καθένα μας….. 

Ψάξτε αγαπημένοι…..
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα