Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Eurogroup: Πρώτα συμπεράσματα, αντιδράσεις και οι κύριες δηλώσεις

Eurogroup: Πρώτα συμπεράσματα, αντιδράσεις και οι κύριες δηλώσεις
H απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 είναι ακόμα σε ισχύ, όπως είναι και οι προϋποθέσεις που τη συνοδεύουν δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Λουξεμβούργο.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ αμέσως μετά την ετήσια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣ, ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι πρέπει πρώτα να επιτευχθεί μια συμφωνία για το τι θα υπάρχει στο πρόγραμμα και μετά να γίνει η συζήτηση για το τι θα ακολουθήσει. Ερωτηθείς σχετικά με την ελληνική πρόταση για αγορά χρέους από τον ΕΜΣ, επισήμανε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε νέο πρόγραμμα, με καινούργια χρήματα από τον ΕΜΣ και ως εκ τούτου θα συνοδευόταν από νέους όρους και προϋποθέσεις.
Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι δεν έχει συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και οι ωριμάνσεις είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκά, καθιστώντας την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους «εύκολη»

Επιπλέον, ο κ. Ρέγκλινγκ ερωτηθείς σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχει ενδεχόμενη μη εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα, απάντησε ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Μηχανισμού υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν άμεσα απαιτητά τα δάνεια από τον ΕΜΣ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο.
Τέλος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε πως η Ελλάδα δανειζόμενη από τον ΕΜΣ εξοικονομεί περί τα 8 δισ. κάθε χρόνο (για το 2013 και το 2014).
Μένει να δούμε τι προτάσεις θα παρουσιάσει ο Γιάνης Βαρουφάκης για να αλλάξει το κλίμα.

news247

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα