Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Σημάδια ότι έχετε έλλειψη βιταμίνης D που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Η έκθεση στον ήλιο σας κάνει να αισθάνεστε περίφημα, έτσι δεν είναι; Γνωρίζετε όμως γιατί συμβαίνει αυτό;
Ένας από τους λόγους είναι ότι η λιακάδα εφοδιάζει το σώμα μας με βιταμίνη D. Η βιταμίνη αυτή είναι σημαντική για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι η βελτίωση της συνολικής μας διάθεσης. Θα έχετε παρατηρήσει πόσο ''πεσμένοι'' νιώθουμε κατά τη διάρκεια μιας βροχερής μέρας. Ακόμη και με μόλις μιας ημέρας συννεφιά, τα επίπεδα της βιταμίνης D ''πέφτουν'' και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε λυπημένοι.
Επιγραφές-Of-βιταμίνη-D-ανεπάρκειας-you-shouldnt-αγνοούν
Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας βιταμίνης D
Ο μόνος τρόπος για να βρείτε πραγματικά αν έχετε έλλειψη βιταμίνης D είναι να κάνετε εξετάσεις αίματος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που μπορείτε να ελέγξετε ώστε να  δείτε αν έχετε πρόβλημα με τα επίπεδα της βιταμίνης D.
Όπως αναφέρθηκε ήδη, η βιταμίνη D μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας. 
Εάν αισθάνεστε λυπημένος όλη την ώρα και τελικά κατάθλιψη, μπορεί να χρειαστείτε κάποια βιταμίνη D. Η σεροτονίνη, η οποία είναι η ορμόνη του εγκεφάλου που συνδέεται με την ανύψωση της διάθεσής σας θα αυξηθεί όταν εκτίθεστε σε έντονο ηλιακό φως. Τα επίπεδα της σεροτονίνης πέφτουν με την μικρότερη έκθεση στον ήλιο.
Ένα άλλο σημάδι ότι μπορεί να έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι οι πόνοι στα οστά σας. Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο γιατρό τους για αυτούς τους πόνους, ειδικά όταν συνδυάζονται με κούραση.
Αρκετές φορές η λανθασμένη διάγνωση του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης ή ινομυαλγίας είναι δεδομένη. Αν έχετε  πόνους βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας έχει κάνει εξετάσεις αίματος για ανεπάρκεια βιταμίνης D πριν από την αποδοχή διάγνωσης ενός από τα παραπάνω.
Αν ιδρώνετε πολύ γύρω από το κεφάλι σας, μπορεί να χρειάζεστε περισσότερη βιταμίνη D. Ένα ιδρωμένο κεφάλι είναι ένα από τα πρώτα σημάδια που οι γιατροί προσέχουν κατά την εξέταση ανεπάρκειας βιταμίνης D. Οι παιδίατροι ρωτούν συχνά τις νέες μητέρες, εάν τα νεογνά τους έχουν ιδρωμένο κεφάλι, καθώς αυτό είναι ένα πρώιμο σημάδι ότι μπορεί να χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη D.
Ένα τελευταίο σημάδι ότι μπορεί να χρειάζετε να αυξήσετε τα επίπεδα βιταμίνης D είναι αν έχετε πρόβλημα με το στομάχι σας. Αν έχετε οποιοδήποτε είδος γαστρεντερικής κατάστασης που επηρεάζει το πώς το σώμα σας απορροφά το λίπος, ίσως έχετε, επίσης, πρόβλημα στην απορρόφηση της βιταμίνης D.
Οι άνθρωποι που είναι πάνω από την ηλικία των 50 ετών και εκείνοι που έχουν πιο σκούρο δέρμα είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν ανεπάρκεια βιταμίνης D.
Οφέλη για την υγεία της βιταμίνης D
Η βιταμίνη D προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία . Τα άτομα που έχουν κανονικές ποσότητες βιταμίνης D είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν ορισμένες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.
Επιπλέον, βοηθά στην καταπολέμηση των μολύνσεων, όπως της γρίπης και του κρυολογήματος, δεδομένου ότι βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και αρτηριακής πίεσης.
Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε έλλειψη βιταμίνης D, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας για να το εξακριβώσετε. Αν διαπιστώσετε ότι έχετε πράγματι έλλειψη, προσπαθήστε να έρχεστε σε άμεση επαφή με τον ήλιο καθημερινά, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τα επίπεδα.
Πηγές: 
Εικόνα:  2.bp.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα