Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα, έρχεται και χαλάζι…

Ευρώπη κακοκαιρία πριν δυο μέρες
Ευρώπη κακοκαιρία πριν δυο μέρες
Η κακοκαιρία που επικρατεί στην Ευρώπη εδώ και δυο μέρες έρχεται και προς τα δω. Από το απόγευμα της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν  στα Κεντρικά και Βόρεια κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές  θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά το Κ. και Β. Αιγαίο, Την Παρασκευή άστατος θα είναι ο καιρός, με βροχές και τις καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Β και Α  Αιγαίου. Τα φαινόμενα σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ελλάδα σήμερα
Ελλάδα σήμερα
Και η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση. Το Σ/Κ λίγο καλύτερος θα είναι ο καιρός, ωστόσο δε θα λείψουν οι απογευματινές μπόρες ή καταιγίδες στα Ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.
Η εξήγηση των καιρολόγων ( η κα Σούζη το είπε ίσα με 10 φορές) είναι ότι τέτοιες “κακοκαιρίες” συνηθίζονται μετά από πολλές ζέστες, εμείς ωστόσο εδώ “πολλές ζέστες” δεν έχουμε δει ακόμα, παρόλο που είμαστε στο β’ δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Επίσης αυτό που δεν βλέπουμε είναι υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά έναν καιρό άστατο που στοχοποιεί καλλιέργειες.
Και μιλώντας για καλλιέργειες, δεν βλέπουμε να αποφέρουν αποτελέσματα οι συνεχείς ψεκασμοί του ΕΛΓΑ με ιωδιούχο άργυρο. Το αντίθετο μάλιστα.
Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν βλέπουμε, το μόνο που βλέπουμε είναι ότι όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία συνάντησης για το κλίμα του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο, μπορεί και να να τα δούμε όλα…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ