Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Το αχλάδι και τα οφέλη του στην υγεία!

5-αχλάδι-υγεία-παροχές
Οι διατροφολόγοι συνιστούν τα αχλάδια ως εξαιρετικά υγιεινή τροφή, την οποία ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Όμηρος αποκάλεσε << δώρο των θεών>>.

Αλλά ακόμη και αν αυτό το φρούτο είναι στην κορυφή της λίστας των πιο υγιεινών φρούτων, δεν είναι πολύ δημοφιλές. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα διαβάσετε για το πόσο εξαιρετικό και υγιές είναι, μπορείτε να αρχίσετε να καταναλώνετε περισσότερα.
Τα αχλάδια είναι υγιεινά για την καρδιά
Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κυριότερη αιτία θανάτου στον κόσμο. Μόνο ένα αχλάδι την ημέρα μπορεί να σας προστατεύσει από εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή. Τα αχλάδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν την καρδιά να παραμείνει υγιής, αλλά και μειώνει την αρτηριακή πίεση και ομαλοποιεί τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.
Τα αχλάδια τονώνουν την ενέργεια και επηρεάζουν θετικά τον εγκέφαλο
Μόνο το μισό αχλάδι περιέχει 15% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης χαλκού, ενός μεταλλικού στοιχείου που βοηθά στη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος, το οποίο αυξάνει επίσης την ψυχική δύναμη. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φρουκτόζης και γλυκόζης που μας βοηθούν να διατηρήσουμε την ενέργεια όλη την ημέρα.Εάν συνηθίζετε το πρωί να καταναλώνετε smoothie, βεβαιωθείτε ότι το αχλάδι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.
Τα αχλάδια βοηθούν στον έλεγχο του διαβήτη
Τα αχλάδια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και έτσι εμποδίζουν το υψηλό επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και παρέχουν έλεγχο της γλυκόζης.   Αυτό το φρούτο είναι επίσης σπουδαίο για τη ρύθμιση του σωματικού βάρους, είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που επιταχύνουν τη διαδικασία της απώλειας βάρους και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τα αχλάδια είναι σπουδαία για τα μάτια
Περιέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και είναι από τις καλύτερες τροφές που προστατεύουν τα μάτια.Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση αχλαδιών μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο της γεροντικής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Πρόληψη του καρκίνου
Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ινών, τα αχλάδια βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού των διαφόρων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού. Τα αχλάδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και περιέχουν υδροξυκινναμωμικό οξύ που προλαμβάνει τον καρκίνο των πνευμόνων και του στομάχου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα