Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ξεφορτωθείτε την καούρα φυσικά...10 σπιτικές θεραπείες

Η καούρα χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση καψίματος και πόνου στο στομάχι και το στήθος (πίσω από το στέρνο). Το αίσθημα καύσου που προκαλείται από όξινους χυμούς του στομάχου αυξάνεται στον οισοφάγο, όταν η βαλβίδα μεταξύ του οισοφάγου και του στομάχου δεν κλείνει σωστά. Αυτός είναι ο λόγος που η καούρα συμβαίνει συχνά μετά από κατανάλωση λιπαρών, τηγανητών, ή όξινων τροφών.
Καούρα εικόνα
Άλλα κοινά συμπτώματα αυτού του προβλήματος είναι τα αέρια, η ναυτία, το φούσκωμα, η δυσκολία στην αναπνοή και μια πικρή γεύση στο λαιμό και το στόμα. Μια ποικιλία φυσικών θεραπειών μπορεί να προσφέρει ανακούφιση.

Καούρα ένδικα μέσα στο σπίτι-opt
Εδώ είναι οι 10 κορυφαίες σπιτικές θεραπείες για την καούρα.

1. Μαγειρική σόδα

Η σόδα, επίσης γνωστή ως όξινο ανθρακικό νάτριο, παρέχει γρήγορη και εύκολη ανακούφιση από την καούρα. Όντας ένα φυσικό αντιόξινο, λειτουργεί μέσα σε λίγα λεπτά, δίνοντας την ανακούφιση από τον πόνο της καούρα.
μαγειρική σόδα για την καούρα
  1. Απλά ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό.
  2. Πιείτε το για άμεση ανακούφιση. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού σε αυτό το διάλυμα.

2. Σπόροι Μάραθου 

Μασώντας σπόρους μάραθου αρκετές φορές την ημέρα θα φρεσκάρετε την αναπνοή σας, ελέγχοντας παράλληλα την παραγωγή του οξέος στο στομάχι.
καούρα σπόρους μάραθου θεραπεία στο σπίτι
Μπορείτε επίσης να πίνετε τσάι από σπόρους μάραθου. Για να κάνετε αυτό το τσάι από βότανα, προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζετε σε ένα φλιτζάνι.

3. Μέντα

Η μέντα είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της δυσπεψίας και της καούρας, επειδή βοηθά στην πέψη και έχει καταπραϋντικές ιδιότητες.
  1. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα φύλλα μέντας σε ένα φλιτζάνι νερό.
  2. Αφήστε το για περίπου 30 λεπτά.
  3. Πίνετε δύο έως τρεις φορές την ημέρα.
Μπορείτε επίσης να μασάτε φύλλα φρέσκου δυόσμου για να αποφευχθεί η καούρα. Ωστόσο, μην καταναλώνετε δυόσμο, αν πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

4. Τζίντζερ

Το φρέσκο ​​τζίντζερ προσφέρει ανακούφιση από την καούρα με δύο τρόπους - απορροφά το οξύ στο στομάχι και βοηθά να ηρεμήσουν τα νεύρα που συμβάλλουν στην καούρα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ ως καρύκευμα στη μαγειρική, τρώτε ωμά κομμάτια τζίντζερ ή πίνετε τσάι τζίντζερ. Αυτό το φυσικό βότανο μπορεί να καταναλώνεται τακτικά για την πρόληψη της επανάληψης της καούρας.
Για να κάνετε τσάι τζίντζερ:
  1. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό.
  2. Αφήστε για μερικά λεπτά.
  3. Πίνετε αυτό το τσάι από βότανα αρκετές φορές την ημέρα.

5. Ξύδι

Εάν πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που προκαλεί την καούρα, το ξύδι μπορεί να προκαλέσει το κλείσιμο του σφιγκτήρα κάτω από τον οισοφάγο, εμποδίζοντας έτσι το οξύ να ανέβει. Από όλα τα διαφορετικά είδη ξιδιού, το μηλόξυδο συνήθως λειτουργεί καλύτερα.
  1. Απλά προσθέστε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο  σε ένα ποτήρι νερό.
  2. Πίνετε το πριν από κάθε γεύμα.

6. Χυμός Aloe vera

Ο χυμός που προέρχεται από το φυτό αλόη βέρα είναι μια δημοφιλής σπιτική θεραπεία για την καούρα. Ο χυμός Aloe vera ελέγχει την καούρα με τη μείωση της φλεγμονής και την επούλωση της γαστρεντερικής οδού.
Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε ένα τέταρτο του φλιτζανιού χυμό περίπου 20 λεπτά πριν από το γεύμα. Να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει διάρροια και κοιλιακό άλγος.

7. Γάλα

γάλα
Η κατανάλωση ενός ποτηριού κρύο γάλα αποτελεί μια απλή λύση για τα πρόωρα ή ήπια συμπτώματα της καούρας.Το γάλα χαλαρώνει τη βαλβίδα μεταξύ του στομάχου και του οισοφάγου. Εάν δεν έχετε γάλα, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλα είδη γαλακτοκομικών προϊόντων. Αυτή η σπιτική θεραπεία είναι καλύτερη για τους ανθρώπους που βιώνουν την καούρα σε σπάνιες περιπτώσεις.

8. Φλοιός φτελιάς

ολισθηρό Φτελιά φλοιός
Σύνδεσμοι διαφημιζομένων
Ο φλοιός της φτελιάς έχει χρησιμοποιηθεί ιατρικά για αιώνες για τη θεραπεία διαφόρων τύπων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου της καούρας. Θα κάνει πιο συμπαγή τον βλεννογόνο του στομάχου σας, δημιουργώντας έτσι ένα αποτελεσματικό φράγμα ενάντια στα οξέα.
  1. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη φλοιού φτελιάς σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
  2. Πίνετε το μετά τα γεύματα και πριν τον ύπνο.

9. Χυμός από λάχανο

χυμό λάχανο
Ο χυμός από λάχανο έχει φυσικές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση διαφόρων ειδών πεπτικών προβλημάτων όπως η καούρα.
  1. Αλέστε φρέσκο ​​λάχανο και δύο καρότα σε ένα μπλέντερ ή αποχυμωτή.
  2. Πίνετε μισό φλιτζάνι του χυμού το πρωί με άδειο στομάχι για την πρόληψη της καούρας.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε χυμούς από λαχανικά, όπως από καρότα, αγγούρια, ραπανάκια ή παντζάρια για να μειώσετε την παραγωγή του οξέος στο στομάχι που είναι η βασική αιτία της καούρας.
10. Αμύγδαλα
αμύγδαλα
Οι εραστές των αμυγδάλων θα είναι ευτυχείς να ακούσουν ότι αυτός ο νόστιμος ξηρός καρπός είναι επίσης αποτελεσματικός στη θεραπεία της καούρας.
Αμέσως μετά από ένα γεύμα ή σνακ, τρώτε τρία με τέσσερα αμύγδαλα. Μπορείτε να επιλέξετε ωμά, ψημένα ή αλατισμένα αμύγδαλα. Μασήστε τα μέχρι να μειωθεί μια ουσία γνωστή ως αλεύρι αμυγδάλου. Αυτό θα απελευθερώσει το έλαιο από τα αμύγδαλα, το οποίο ηρεμεί την παραγωγή οξέος στο στομάχι σας.
Τα άτομα θα ανταποκριθούν διαφορετικά σε αυτές τις θεραπείες. Να είστε πρόθυμοι να πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε την καλύτερη λύση για εσάς. Εάν έχετε επίμονη ή σοβαρή καούρα, συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής κατάστασης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα