Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Γιατί ονομάστηκε έτσι το "σωματίδιο του Θεού";

Σε 10

Με τη φράση "το σωματίδιο του Θεού" (God Particle), ονομάζουν οι φυσικοί το "σωματίδιο του Higgs" ή αλλιώς "μποζόνιο του Higgs", το οποίο θεωρητικά αποτελεί τη βάση κάθε μορφής μάζας. 

Η ύπαρξη του, στηρίζεται πάνω σε μια θεωρητική υπόθεση του Άγγλου φυσικού Peter Higgs και αποτελούσε πειραματικό ζητούμενο για πάνω από 30 χρόνια.

 Τι σχέση έχει όμως με το Θεό;


 Η απόδειξη της ύπαρξης του σωματιδίου αυτού, είχε ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους ερευνητές.

 Το 1993, ο διάσημος Αμερικανός φυσικός Leon Lederman, αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με το θέμα. Ο αρχικός τίτλος που έδωσε στο βιβλίο του ήταν "το αναθεματισμένο σωματίδιο" ( The goddamn particle). 

O εκδότης του βιβλίου θεώρησε τη λέξη "αναθεματισμένο" απρεπή για τίτλο, οπότε τον τροποποίησε κρατώντας το πρώτο συνθετικό της λέξης "goddamn" που είναι το "God" που φυσικά σημαίνει Θεός. 

Το βιβλίο κυκλοφόρησε με τίτλο "The God Particle : If the Universe is the Answer, what is the Question?" (Το σωματίδιο του Θεού: Αν το σύμπαν είναι η απάντηση, ποια είναι η ερώτηση;) και έτσι το"αναθεματισμένο σωματίδιο" έγινε "θεϊκό", ονομασία που υιοθετήθηκε από την επιστημονική κοινότητα αλλά και τα ΜΜΕ.

mentality10

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα