Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ


Η μέρα που βγαίνουν οι Δροσουλίτες γύρω από το Φραγκοκαστέλο. Στις 18 Μαϊου, ξημερώματα. Τι είναι οι Δροσουλίτες; Το έχουμε πει. Ψάχνουμε τις λέξεις. Μιλάνε μόνες τους. Το πρώτο που θα πεις και θα είσαι μέσα είναι κάτι που έχει σχέση με Δροσιά. Φραγκοκαστέλο; Εύκολο κι αυτό. Ένα κάστρο φράγκικο, δηλαδή ευρωπαϊκό.
Στις 17 Μαϊου το 1828 με 600 παλληκάρια ο Χατζημιχαήλ Νταλιάνης τα 'βαλε με τουςΤούρκους και έχασε από τον εχθρό που είχε επικεφαλής τον Μουσταφά Ναϊλη Πασά. Οι Δροσουλίτες που όταν έχει άπνοια και υγρασία εμφανίζονται στο ενετικό φρούριο Φραγκοκαστέλο είναι τα φαντάσματα των νεκρών Κρητικών στη μάχη του 1828, από τα Σφακιά 18 χιλιόμετρα.

Δροσουλίτες. Ανεξήγητο φυσικό φαινόμενο. Πρωινή δροσιά, ψιλοομίχλη και πολεμιστές, μάλιστα και καβαλαραίοι, οι σκιές τους εμφανίζονται. Αντικατοπτρισμός, λένε. Οφθαλμαπάτη. Όχι, δεν είναι οι ψυχές αυτών που σκοτώθηκαν στη μάχη του 1828, αλλά καμηλιέρηδες της ερήμου, που “εικονίζονται” από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, άλλη ερμηνεία του φαινομένου.
Δεν ξέρω αν και σήμερα χαράματα εμφανίστηκανε οι Δροσουλίτες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα