Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Όταν εστιάζουμε στην προσωπική μας εξέλιξη, όλα τα προβλήματα αποκτούν λύσεις

Όταν εστιάζουμε στην προσωπική μας εξέλιξη, όλα τα προβλήματα αποκτούν λύσειςΗ ζωή που μας δόθηκε είναι πολύτιμη και θα πρέπει να την εκτιμούμε και να την αξιοποιούμε περισσότερο. Αναγνωρίζοντας τις ανεξάντλητες δυνατότητές μας, τιμούμε την προσωπική μας αξία και οδηγούμε τον κόσμο στο να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος.
Και αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα χρόνια πολύ καλύτερος, αν ο καθένας από εμάς εστιάσει περισσότερο στον εαυτό του, αντί στις ατέλειες των άλλων. Γιατί είναι πολύ ευκολότερο να εστιάζουμε στα ελαττώματα των άλλων αντί στα δικά μας. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε εκούσια προσπάθεια και πολλοί θα ήταν αυτοί που θα αρνούνταν να προσπαθήσουν. Από την άλλη, αποτελεί τη μόνη λύση για όσους επιδιώκουν ρεαλιστικές και ουσιαστικές λύσεις μέσα σε κάθε δύσκολη κατάσταση.
Έτσι, λοιπόν, καλό θα είναι να έχουμε κάποια γενικά στοιχεία στο μυαλό μας σχετικά με το τι θα μπορούσε να μας βοηθήσει να δώσουμε λύσεις σε ποικιλόμορφα ζητήματα που μας απασχολούν για να μας καθοδηγούν με ασφάλεια σε δρόμους εξέλιξης.

1. Αποφεύγουμε να ασκούμε κριτική στα αδύναμα κομμάτια της προσωπικότητας των άλλων. Εκτός και αν μας το ζητήσουν οι ίδιοι με σκοπό τη βελτίωσή τους. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις μας, ώστε να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι εντάσεις.
2. Δεν επιτρέπουμε κανενός είδους εξαρτήσεις. Οι ανθρώπινες σχέσεις θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ελευθερία σκέψεων και κινήσεων. Οποιασδήποτε μορφής διάθεση προσκολλήσεως σε κάποιον δείχνει την αδυναμία μας να σταθούμε μόνοι μας στα ίδια μας τα πόδια και καταδεικνύει απουσία εμπιστοσύνης στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας.
3. Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα ήταν αυτό που θα μας ευχαριστούσε. Θα πρέπει εάν θέλουμε όμορφα πράγματα στη ζωή μας, να ξέρουμε και πώς να τα αποκτήσουμε. Να μάθουμε να τα διεκδικούμε εμείς οι ίδιοι και να μην τα περιμένουμε να μας προσφερθούν έτοιμα στο πιάτο από την προσπάθεια άλλων. Γιατί τότε αυτά θα έχουν χάσει ολοκληρωτικά την αξία τους και εμείς την ακεραιότητά μας.
Όταν εστιάζουμε στην προσωπική μας εξέλιξη, όλα τα προβλήματα αποκτούν λύσεις4. Λειτουργούμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια ανεξαρτήτως του πως θα μας φερθούν οι άλλοι. Είναι άλλωστε παράλογο να είμαστε καλοί μόνο για να μας δουν οι γύρω μας ή για να μας επιβραβεύσουν. Αυτό δεν είναι αρετή αλλά καθαρό συμφέρον. Είμαστε έντιμοι ακόμα και αν δεν το μάθει ποτέ κανείς, απλά και μόνο για να διατηρήσουμε τηνακεραιότητα της δικής μας ψυχής...
5. Έχουμε θετική αντιμετώπιση απέναντι στα πράγματα, ακόμα και σε αυτά που εκ πρώτης πιθανώς να δείχνουν προβληματικά ή δύσκολα. Ό, τι κι αν θεωρούμε αρχικά ότι μπορεί να συμβεί, εμείς θα πρέπει να εστιάζουμε στο πώς μπορούμε να αποκομίσουμε θετικά οφέλη και εμπειρίες μέσα από κάθε κατάσταση.
Ένα καθαρό βλέμμα και ένα φωτεινό χαμόγελο είναι αξίες ανεκτίμητες και μπορούν να επιτευχθούν μόνο όταν οι προθέσεις ενέχουν ακεραιότητα και οι επιλογές μας βασίζονται σε θετικά δεδομένα εξέλιξης. Τότε μόνο οι λύσεις γίνονται εφικτές και εύκολα προσεγγίσιμες. Γιατί τότε μόνο, τόσο ο νους όσο και η καρδιά είναι ανοιχτά και σε σύνδεση μεταξύ τους, αλλά και με τη φυσική ροή της ζωής.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα