256303A6CE1C745F530023A6D8E4892A1
Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι επιτρέπεται σε πάσχοντες από ανίατες ασθένειες και εφόσον αδυνατούν να την αγοράσουν νόμιμα να μπορούν να την καλλιεργούν στο μπαλκόνι τους. Κι’ αυτό, επειδή κανένας πια δεν έχει τα χρήματα για να αγοράσει το ναρκωτικό αυτό, το οποίο δεν καλύπτεται από τους οργανισμούς υγειονομικής ασφάλισης.
Για να εξηγιόμαστε, την λέξη “ναρκωτικό” την αναφέρει η επίσημη είδηση. Βεβαίως καμία επίσημη είδηση δεν μας μιλάει για τα εγκεκριμένα ναρκωτικά που πουλάνε οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες στα φαρμακεία. Ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων χαπακώνεται καθημερινά με αντί-αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά και άλλα… νόμιμα ναρκωτικά. Καμία επίσημη είδηση δεν αναφέρει ότι ο καφές, το αλκοόλ ή η νικοτίνη είναι πιο εθιστικά από την κάνναβη. Γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων ξέρουμε ότι ο κόσμος θεραπευόταν με τα βότανα που φύτρωναν στην γη, και όχι με εργαστηριακά κατασκευάσματα. Δεν έχει λοιπόν κανείς το δικαίωμα να λέει την φούντα ή την κάνναβη ναρκωτικό. Είναι βότανο.

cannabis1
Ενώ η καλλιέργεια της κάνναβης παραμένει απαγορευμένη[ποιος ξέρει γιατί;]μπορεί να επιτρέπεται ως προσωρινή λύση υπό ορισμένες προϋποθέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αντρέας Φλαϊσφρέσερ. Μεταξύ των προϋποθέσεων αυτών είναι το να μην υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες διαθέσιμες για τον ασθενή και η κάνναβη στα φαρμακεία να είναι απαγορευτικά ακριβή γι’ αυτόν, δήλωσε ο δικαστής.
Το Διοικητικό Δικαστήριο της Κολωνίας εξέτασε τις προσφυγές κατά περίπτωση. Ενώ οι τρεις από τις πέντε κρίθηκε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, οι δύο απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Στη μία από τις απορριφθείσες προσφυγές, το δικαστήριο έκρινε ότι ο ασθενής δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ουδείς τρίτος θα έχει πρόσβαση στα καλλιεργούμενα φυτά και στη δεύτερη ότι ο ασθενής δεν έχει εξαντλήσει τις υφιστάμενες επιλογές θεραπειών. Η νομοθεσία εξελίσσεται σε πολλές δυτικές χώρες όσον αφορά τη θεραπευτική χρήση της μαριχουάνας, η οποία ανακουφίζει κυρίως τους ασθενείς που πάσχουν από: καρκίνο, γλαύκωμα, AIDS, ηπατίτιδα C ή τη νόσο του Πάρκινσον. «Μέχρι σήμερα δεν ήταν νόμιμη η καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι, αλλά οι πάσχοντες από ανίατες ασθένειες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να το κάνουν», εξήγησε η Στέφανι Ζάιφερτ, εκπρόσωπος του δικαστηρίου, προσθέτοντας πάντως ότι παραμένει παράνομη η καλλιέργεια κάνναβης για όλους τους υπολοίπους.«Η απόφαση δεν αποτελεί carteblanche για όλους τους χρήστες. Πρέπει να είναι σοβαρά άρρωστοι και να μην υπάρχει κανένα άλλο φάρμακο που τους ταιριάζει»,κατέληξε. [Εν τάξει; Μην θιχτούν οι εταιρίες φαρμάκων και θυμώσουν, έτσι; Προσοχή!]
Το δικαστήριο στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας ανέτρεψε την απαγόρευση της καλλιέργειας του ναρκωτικού έπειτα από προσφυγές που κατατέθηκαν από ασθενείς οι οποίοι νοσούν σοβαρά.
xasisi
Πάω να ετοιμάσω τις γλάστρες
———————————-
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ