- Τα 400 εκατ. ευρώ που έλειπαν σήμερα το πρωί από τα κρατικά ταμεία, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους, μεταξύ των οποίων και η πληρωμή μισθών και συντάξεων, όπως δήλωσε πρωίας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημ. Μάρδας, μιάμιση ώρα μετά σε άλλο κανάλι δήλωσε ότι βρέθηκαν!
«Κάναμε συσκέψεις όλη αυτή την μιάμιση ώρα (από τις πρώτες πρωινές τηλεοπτικές του δηλώσεις) και θεωρούμε ότι καλύπτεται αυτό το ποσό. Είδαμε πόσα χρήματα μπορούν να έρθουν αμέσως και θεωρούμε ότι σύμφωνα με αυτά που έχουμε και αυτά που προσδοκούμε θα ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα», είπε. 

«Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το ποσό αυτό που θα δώσουν μπορεί και να είναι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε. Εμείς, όμως, εξακολουθούμε και ψάχνουμε να βρούμε χρήματα, έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο μαξιλάρι γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί και τον Μάιο».
- Η «ΔΟΥ Μεγάλου Πλούτου», αυτή που ερευνά τη λίστα Λαγκάρντ, σήμερα έμεινε χωρίς ρεύμα, επειδή η ΔΕΗ το έκοψε γιατί ήταν απλήρωτο.  Τελικά το μεσημέρι επανασυνδέθηκε.Όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Αμαρουσίου, οφειλόταν σε οφειλές άνω του 1,3 εκατ. ευρώ ενός κοινού λογαριασμού με άλλους ιδιοκτήτες. Και προσθέτει ότι ενώ το Δημόσιο (και άλλοι ένοικοι) ήταν συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών, η διαχείριση του κτιρίου δεν κατέβαλε τα ποσά στη ΔΕΗ και είχε αθετήσει διακανονισμούς που είχαν προηγηθεί.
Επικράτησε και μια ανησυχία μήπως η πολύωρη διακοπή ρεύματος προκαλέσει απώλεια δεδομένων και αρχείων, παρότι η υπηρεσία διαθέτει γεννήτρια, η οποία ωστόσο τροφοδοτεί μόνο τα φώτα και τις πρίζες ασφαλείας του κτιρίου.
Η ηλεκτροδότηση, διευκρινίζεται, αποκαταστάθηκε μετά την καταβολή 120.000 ευρώ που συγκέντρωσαν ορισμένοι ενοικιαστές και η ΔΕΗ επισημαίνει ότι απαιτείται να υπάρχει στοιχειώδης συνέπεια προκειμένου να μην υπάρξει νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης του κτιρίου.
- Τώρα, από τη λίστα Λαγκάρντ, που ερευνά η ΔΟΥ μεγάλου πλούτου, σήμερα, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας, συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας, αδελφός του Φώτη Μπόμπολα. Κι εκεί που είχε διάφορες οφειλές, κι αυτός “βρήκε” 1,8 εκατ. ευρώ, πλήρωσε κι αφέθηκε ελεύθερος.
Τώρα τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς απ’ όλες αυτές τις συμπτώσεις, δεν ξέρω. Οι ΟΤΑ εναντιώνονται στο να δώσουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος (τρόπος του λέγειν, το Ελλάδος), αλλά από την άλλη, “κάποια ασφαλιστικά” ταμεία τα οποία δεν κατονομάζονται, προσφέρθηκαν να δώσουν από τα αποθεματικά τους, παρότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο ΠΝΠ.
Δικό σας!!!
Πάντως για μένα δεν ήταν του αγίου Φανουρίου σήμερα…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ