Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ισχυρός σεισμός 7,9 στο Νεπάλ - Κατέρρευσαν κτίρια



Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,9 βαθμών, σημειώθηκε το Σάββατο στο Νεπάλ, σε απόσταση περίπου 80χλμ ανατολικά της πόλης Ποκάρα.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταρρεύσει κτίρια στην πρωτεύουσα Κατμαντού, ενώ ζημιές έχει υποστεί και το οδικό δίκτυο. Το αμερικανικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 2χλμ. Η αρχική εκτίμηση των αμερικανών ήταν για δόνηση 7,5 βαθμών και εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων. 
 
Σύμφωνα με το Reuters, η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας.
 
«Μπορείτε να δείτε τις εικόνες από τις κάμερες. Όλα έτρεμαν για ένα λεπτό, ίσως και περισσότερο» δήλωσαν στο Reuters δημοσιογράφοι του δικτύου NDTV με έδρα το Νέο Δελχί.
 
«Όλοι είναι στους δρόμους και ο κόσμος σπεύδει σε νοσοκομεία» ανέφεραν μαρτυρίες από το Κατμαντού.

BREAKING UPDATE: USGS upgrades quake from 7.5 to 7.9 (pic via )
 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ούτε στο Νεπάλ ούτε στη γειτονική Ινδία, όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός.

in (pic via )

Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS αρχικά είχε ανακοινώσει ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών και ότι προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμηση αυτή, ανεβάζοντας το μέγεθος του σεισμού στους 7,9 βαθμούς και διευκρινίζοντας ότι το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.
Ένας αξιωματικός υπηρεσίας στην αστυνομική διεύθυνση του γειτονικού, πυκνοκατοικημένου κρατιδίου Μπιχάρ είπε ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα καθώς όλοι καλούν για να ζητήσουν ή να δώσουν πληροφορίες. "Δεν ξέρουμε για θύματα, μας έχουν κατακλύσει τα τηλεφωνήματα", τόνισε.


Destruction in after a massive earthquake strikes :'( Prayers for friends in God show mercy!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα