Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πρόβλημα στους πνεύμονες, υπεύθυνο το ψέμα ?


Οι πνεύμονές μας είναι αυτοί που έχουν έναν από τους βασικούς ρόλους στο σώμα μας. Εκεί και από εκεί ρυθμίζεται ως ένα σημείο το υγρό μας στοιχείο. Μέσα από την τόσο κλασική μας κίνηση, που δεν της δίνουμε καμία σημασία, όπως είναι η ανάσα μας.

Οι πνεύμονες λοιπόν είναι σαν να λέγαμε τα φανάρια που ρυθμίζουν την κίνηση στον δρόμο. Αυτός είναι αλληγορικά ο ρόλος τους που έχουν στο σώμα μας. Η ανάσα μας είναι αυτή που πάλετε ανάλογα με τις συνθήκες και αυτή είναι που ρυθμίζει την κίνηση στο σώμα μας.

Τα φανάρια άλλωστε τι κάνουν, με το πράσινο προχωράμε, με το κόκκινο σταματάμε και με το πορτοκαλί μπαίνουμε σε μία κατάσταση στοπ για να προετοιμαστούμε για το κόκκινο.

Έτσι οι πνεύμονές μας, μέσα από αυτή την λειτουργία τους, την ανάσα μας ρυθμίζουν το οξυγόνο στο αίμα.

Πώς όμως και με ποιο τρόπο οι πνεύμονες μας έχουν προβλήματα ? Είναι δυνατόν το ψέμα να είναι η αιτία που προκαλεί προβλήματα ? Και αν ναι ποιο ψέμα ?

Το ψεύτικο περιβάλλον, αυτό που είναι καθώς πρέπει και εμάς μας υποβιβάζει μέσα από αυτά τα πρέπει, τα δήθεν και τα στάνταρ είναι αυτό που παίζει έναν ρόλο ως προς τα προβλήματα στους πνεύμονες. Όταν για κάποιο λόγο εμείς θα πρέπει να είμαστε άλλο από αυτό που νιώθουμε η πιστεύουμε στο βωμό της καλής συμπεριφοράς. Αυτό είναι ένα καταστροφικό σενάριο το οποίο ως ένα βαθμό το βιώσαμε οι περισσότεροι μέσα από το περιβάλλον που μεγαλώσαμε.  

Κανείς δεν μας εξηγούσε γιατί πρέπει να παίξουμε θέατρο μπροστά σε άλλους ανθρώπους και γιατί να πούμε άλλο από αυτό που μας βγαίνει. 

Η απάντηση που λαμβάναμε ήταν για τη σωστή μας εικόνα προς τα έξω. 

Ήταν σαν να εξαρτάται η ζωή μας ολόκληρη από την άποψη που θα αποκόμιζε ο όποιος άλλος από μας. 

Η στήριξη λοιπόν και υποστήριξης μίας εικόνας, ενός προσωπείου είναι μια αιτία που φέρνει τους πνεύμονες σε ανισορροπία. 

Γιατί εκεί, σε εκείνες τις στιγμές ο θυμός, μας αλλάζει την ανάσα και εμείς πρέπει να προσποιηθούμε ότι όλα είναι καλά. 

Να γελάσουμε ψεύτικα, να πούμε ευχαριστώ ψεύτικα, να είμαστε σε μία παρέα ή κατάσταση καταπιέζοντας όλο μας το νιώθω για χάρη της εικόνας μας. 

Αυτός ο θυμός υγροποιείται και έτσι δημιουργούνται μέσα στα πνευμόνια μας φλέγματα τα οποία αρχίζουν να μας δείχνουν μέρες μετά τον βρασμό.

Αυτός ο βρασμός είναι ένας ανεκδήλωτος θυμός, αλλά σε συνδυασμό με μορφή υποβιβασμού. 

Γιατί εμείς εκείνη την ώρα τον νιώθαμε τον υποβιβασμό, η ανάσα μας, μας έδειχνε τον θυμό κι όμως εμείς καταφέραμε να προσποιηθούμε πολύ καλά.

Γενικά λοιπόν ένα ψεύτικο περιβάλλον και ψεύτικες καταστάσεις, μας αλλάζουν τον ρυθμό της ανάσας. Τις αναγνωρίζει το ένστικτό μας, αλλά η θέση μας, στάση μας, κοινωνική μας υπόσταση μας αναγκάζει να υποβιβάσουμε αυτό το ένστικτο το οποίο συνεργάζεται με την ανάσα- θυμού και οι πνεύμονες μας αρχίζουν να δίνουν λάθος ρυθμό στο σώμα μας. 

Ο ρυθμός αυτός λέγεται βρασμός. Ο βρασμός αυτός επηρεάζει ανάλογα τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά, το πάγκρεας, τα μάτια μας, τα αφτιά μας κλπ.

Σε ανάλογο ψεύτικο περιβάλλον λοιπόν και ανάλογα με το μέγεθος του βρασμού μπορεί να αρχίσουν προβλήματα στα μάτια μας, παράλληλα με τους πνεύμονες.

Ένας συνεχόμενος βήχας, που μας δείχνει μία μορφή καταπίεσης και ένστασης μέσο θυμού και υποβιβασμού που εισπράττουμε από το περιβάλλον μας.

Ευκολία στο κρύωμα μας δείχνει πάλι μία δήθεν εικόνα που όλο το εσωτερικό μας κομμάτι δεν τη δέχεται.

Βάρος στο στήθος από πόνο στους πνεύμονες σημαίνει ότι έχω περάσει κι εγώ να νιώθω αναγκασμένος να ζω σε ένα ψεύτικο περιβάλλον.  

Το ψέμα λοιπόν όσο αθώο ή όχι να είναι, όσο και αν είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε μέσα σε αυτό μας φθείρει απόλυτα. Αφού για κάθε μας ψεύτικο κομμάτι ή ψέμα η ανάσα μας λαμβάνει το μήνυμα, το στέλνει έπειτα στον εγκέφαλο μας και από εκεί και μετά η ρύθμιση στο σώμα μας είναι βάση λάθους.

Γενικά τώρα όλος ο πλανήτης «χορεύει» μέσα σε ένα ψέμα. Ψέματα ειδικού τύπου και γενικού. Ψεύτικες σχέσεις, ψεύτικες δουλειές, ψεύτικα χαμόγελα κλπ. Μία διαδρομή ουτοπίας που μας έχει φέρει όλους μας να είμαστε κάτω από ένα καθεστώς και να μην μπορούμε πια εύκολα να αναγνωρίσουμε που είναι η αλήθεια.

Το ψέμα πια κατασκευάζεται, συσκευάζεται, στολίζεται, ωραιοποιείται και έχει γίνει ο βραχνάς που τον πληρώνουμε όλοι μαζί. Ο καθένας μόνος του με ατομικά προβλήματα  και όλοι μαζί μέσα από την εχθρικότητα από την ίδια τη φύση πια. 

Ο λόγος δε, που έχει αυξηθεί ο όγκος στον πνεύμονα είναι όλο αυτό το ψεύτικο περιβάλλον και το ότι εμείς ζούμε από τα ψέματα, με τα ψέματα για τα ψέματα.

Το ψέμα λοιπόν μπορεί να μας έχει αναγκάσει να ζούμε έτσι όπως ζούμε, με τις συνέπειές του παντού γύρω μας, αλλά η αλλαγή είναι πάντα στο χέρι μας.

Τώρα μέσα από αυτή τη γνώση του να φύγουμε από το ψέμα είναι επιτακτική ανάγκη.

Φεύγω από το ψέμα δε σημαίνει αποκτάω τη σκληρή πλευρά της αλήθειας, γιατί εκεί θα βγει στην επιφάνεια μορφή κακίας. Η αλήθεια όταν γίνει δρόμος και λέγεται με όμορφο τρόπο τότε η αρμονία δεν είναι μακριά.

Η ζωή δεν είναι δύσκολη εμείς έχουμε βάλει τα δυο μας πόδια σε ένα παπούτσι και έτσι που το πάμε σε λίγο δεν θα έχουμε πόδια παρά μόνο το παπούτσι. 

Δωροθέα 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα