Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πώς να σώσετε ένα μωρό από πνιγμονή- νέες οδηγίες από τους γιατρούς (Βίντεο)

bebe666-300x168Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας δεν μπορεί να αναπνεύσει, να βήξει, να κλάψει, ή να μιλήσει, αυτό σημαίνει ότι  μπορεί να πνίγεται. 

  Σε αυτήν την περίπτωση, οι αεραγωγοί του μωρού είναι μερικώς μόνο αποκλεισμένοι και το εμπόδιο καθιστά τον βήχα ή την αναπνοή δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. 

 Από την άλλη πλευρά, εάν υπάρχει μία πλήρης απόφραξη των αεραγωγών του μωρού, σημαίνει ότι πνίγεται.  

Ως εκ τούτου, κάθε γονιός θα πρέπει να μάθει πώς να αντιδρά γρήγορα και αποτελεσματικά  ώστε να καθαρίσει τον αποκλεισμένο αεραγωγό σώζοντας τη ζωή του μωρού του.
 
Το St John Ambulance, ο Βρετανικός Ερυθρός Σταυρός, και το St Andrew’s First Aid έδωσαν στους γονείς ενημερωμένες συμβουλές για το πώς να ενεργούν εάν το μωρό τους αρχίσει να πνίγεται καθώς μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι πολλοί γονείς δεν ξέρουν τι να κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις .

 

 
Η τελευταία συμβουλή είναι να τοποθετήσετε το μωρό κατά μήκος του μηρού σας, με το πρόσωπό του προς τα κάτω, και να το χτυπήσετε στην πλάτη του.  

Εμπειρογνώμονες πρώτων βοηθειών ισχυρίζονται ότι η θέση αυτή δίνει στο μωρό μεγαλύτερη υποστήριξη σε σύγκριση με τις προηγούμενες συμβουλές, οι οποίες πρότειναν την τοποθέτηση του βρέφους κατά μήκος του βραχίονα του γονέα.
 
Μια έρευνα έδειξε ότι  από ένα δείγμα 1000 γονιών το 38% έχουν βιώσει μια τέτοια κατάσταση κατά την οποία το μωρό τους άρχισε να πνίγεται.
 
Ο Clive James, Ανώτερος Λειτουργός Εκπαίδευσης στο St John Ambulance είπε:
 
"Εάν ένα βρέφος πνίγεται, σε πρώτη φάση, θα πρέπει να το τοποθετήσετε με το πρόσωπο προς τα κάτω κατά μήκος των μηρών σας, υποστηριζόμενο από το χέρι σας και να του δώσετε πέντε χτυπήματα στην πλάτη, ανάμεσα στις ωμοπλάτες με τη βάση της παλάμης"
 
"Στο παρελθόν, αυτό γινόταν κατά μήκος του βραχίονα, αλλά το πόδι πιστεύεται ότι είναι πιο ασφαλές και παρέχει περισσότερη υποστήριξη."
 
«Ελέγξτε το στόμα του για οποιοδήποτε εμπόδιο. Αν εξακολουθεί να υπάρχει μπλοκάρισμα,  γυρίστε το βρέφος  και δώστε μέχρι πέντε ωθήσεις στο στήθος. "
 
"Χρησιμοποιήστε δύο δάχτυλα, σπρώξτε προς τα μέσα και προς τα πάνω κόντρα στο στέρνο τους.»
 
"Αν η απόφραξη δεν ''καθαρίσει'' μετά από τρεις κύκλους με χτυπήματα στην πλάτη και έλξεις στο στήθος, καλέστε ένα ασθενοφόρο και συνεχίστε μέχρι να έρθει βοήθεια."


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

 
[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα