Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ;;..ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ


ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ;;..ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ


"ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

1)ΤΖΑΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Τα τζάμια στο παράθυρο της κουζίνας μαζεύουν λιπαρούς ατμούς. Για να καθαρίσουν καλύτερα, περάστε τα με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο με ζεστή σαπουνάδα και ξεβγάλετε τα με υγρό πανί. Όταν στεγνώσουν εξαφανίστε τη θαμπάδα που ίσως μείνει τρίβοντας τα με ένα στεγνό πανάκι.
2)ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΖΑΜΙΩΝ
Τα τζάμια σας θα αστράψουν κυριολεκτικά, αν τα τρίψετε με ένα πανάκι βουτηγμένο σε άσπρο ξίδι ή κρύο τσάι ( χωρίς ζάχαρη !!). Η βρεγμένη εφημερίδα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική φτάνει να διαλέξετε την σωστή ποιότητα χαρτιού!!! Οι ιλουστρασιόν εφημερίδες με γλασέ χαρτί δεν προσφέρονται γι' αυτή τη δουλειά.
3)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ
Αν το μάρμαρο είναι πολύ λερωμένο, διαλύετε στο νερό λίγο σαπούνι ελαιολάδου σε σκόνη. Αφού το πλύνετε, θα πρέπει να το ξεβγάλετε και να το τρίψετε με ένα στεγνό μάλλινο πανί, για να εξαφανίσετε τυχόν θαμπάδες. Μη χρησιμοποιήσετε ποτέ χλωρίνη ή άλλα καυστικά απορρυπαντικά για να καθαρίσετε μαρμάρινες επιφάνειες.
4)ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ
Η καλύτερη προστασία των μαρμάρων είναι να τα περάσετε με διαφανές ματ βερνίκι, που μειώνει την απορροφητικότητά τους. Επειδή όμως το βερνίκι αυτό δεν είναι αιώνιο και σιγά - σιγά φεύγει, καλό είναι κάθε 5-6 χρόνια να το ανανεώνετε. Στο μεταξύ, για να καθαρίζετε τις μαρμάρινες επιφάνειες, χωρίς να ανησυχείτε για τα σημεία όπου έχει φθαρεί το βερνίκι, χρησιμοποιείτε σκέτο νερό και ένα καθαρό πανί.
5)ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΥΑΛΙΣΜΑ
Για αποτελέσματα πολύ καλύτερα όταν γυαλίζετε τα έπιπλά σας, προσθέστε σε όποιο στιλβωτικό αγοράσετε λίγες σταγόνες ξίδι.
6)ΛΑΜΠΕΡΟΙ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ
Τέλος στο θάμπωμα των καθρεφτών στο μπάνιο, αν τους τρίψετε με ένα πανί εμποτισμένο με μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα. Ένα πέρασμα με ένα μαλακό πανί αρκεί για να λάμπουν πάντα οι καθρέφτες σας.
7)ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ
Καθαρίστε και γυαλίστε τα έπιπλα από ξύλο με ένα στιλβωτικό που θα φτιάξετε μόνη σας : Πάρτε λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε χονδρό αλάτι φαγητού και ανακατέψτε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Βρέξτε ένα πανί με το μείγμα και τρίψτε πολύ καλά το έπιπλο μέχρι να γυαλίσει. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε και αν χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από λάδι και ξίδι, σε ίσες ποσότητες.
8)ΘΑΜΠΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ
Για να αποφύγετε το θάμπωμα στους καθρέφτες του λουτρού όταν κάνετε μπάνιο ρίξτε πρώτα στη μπανιέρα 2-3 εκ. κρύο νερό προτού ρίξετε το ζεστό. Έτσι οι υδρατμοί μειώνονται αισθητά!!
9)ΒΑΖΑ
Για να καθαρίσουν τα κρυστάλλινα βάζα σας, ξεπλύνετέ τα με ξίδι και πασπαλίστε τα με χοντρό αλάτι. Μετά από μερικές ώρες ξεβγάλετε τα με νερό και τρίψτε τους λεκέδες που επιμένουν με μια παλιά οδοντόβουρτσα.. 
10)ΤΖΑΜΙΑ
Αν τα τζάμια σας έχουν μικρούς λεκέδες και στίγματα, τρίψτε τα με μισό λεμόνι προτού τα περάσετε με το απορρυπαντικό.
11)ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΖΑΜΙΩΝ

Ξίδι : Σε έναν ψεκαστήρα χρησιμοποιήστε το αδιάλυτο ή αναμείξτε ίσα μέρη ξίδι και νερό...

Λεμόνι : Ψεκάστε με το διάλυμα 2 φλιτζανιών νερού και 1/2 φλιτζανιού χυμού λεμονιού...

Καλαμποκάλευρο : Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο με 8 φλιτζάνια ζεστό νερό, απλώστε με ένα σφουγγάρι και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Για τζάμια απαλλαγμένα από στίγματα, αναμείξτε 1/4 φλιτζανιού λευκό ξίδι, 1 κουταλιά καλαμποκάλευρο και 4 φλιτζάνια ζεστό νερό σε έναν ψεκαστήρα, ψεκάστε και σκουπίστε με μία εφημερίδα...
12)ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

1. Αφού έχετε χρησιμοποιήσει τη σχάρα και όσο είναι ακόμα ζεστή, ξύστε τα υπολείμματα φαγητού με μία σιδερόβουρτσα. Έτσι δε θα σκληρύνουν και δε θα μαυρίσουν επάνω της και θα είναι καθαρή την επόμενη φορά που θα τη χρησιμοποιήσετε.

2. Ένα κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα λίπη από ένα τηγάνι ή κατσαρόλα: Παίρνετε 4-5 αναβράζοντα δισκία για τον πονοκέφαλο, γεμίζετε το σκεύος με νερό και αντί να τα πιείτε εσείς, τα... ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα / τηγάνι. Περιμένετε καμιά ωρίτσα και μετά πλένετε το σκεύος κανονικά (χωρίς να ταλαιπωρηθείτε ιδιαίτερα).

3. Ένα διάλυμα από 1 κουταλιά σόδα σε 4 λίτρα ζεστό νερό θα εξαφανίσει τις περισσότερες μυρωδιές από τα πλαστικά σκεύη. Απλά βυθίστε τα στο διάλυμα για λίγη ώρα πριν τα πλύνετε.
13)ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Για να καθαρίσετε μπρούτζινα είδη (ορειχάλκου). Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο, προσθέστε του αρκετό αλάτι, και τρίψτε τα σκεύη σας με αυτό. Τρίψτε τα με νωπό πανί μετά.
14)ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΓΥΑΛΙ
Αν έχετε τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια, χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και τρίψτε τον με μια χαρτοπετσέτα. Θα αστράφτει!
15)ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Θέλετε να παρασκευάσετε το δικό σας υγρό καθαρισμού του μπαρμπρίζ του αυτοκινήτου σας; 
 Σε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων και τρεις κούπες οινόπνευμα εντριβής προσθέστε αρκετό νερό για να συμπληρώσετε 1 λίτρο. Άριστο για καθαρισμό και οιασδήποτε γυάλινης επιφάνειας.
15)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
 Ο καθαρισμός του φούρνου είναι από τις πλέον σκληρές εργασίες στο σπίτι γι' αυτό απαιτούνται και σκληρά χημικά. Χρησιμοποιήστε ακίνδυνα υλικά όπως αλάτι, σόδα, και βορικό οξύ. Βάλτε 2 κουταλιές σούπας υγρό σαπούνι, 2 κουταλιές βορικό οξύ, ανακατέψτε το και φυλάξετέ το σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκάσματος. Με το μείγμα αυτό μπορείτε να ψεκάζετε το φούρνο και να τα αφήνετε 20 λεπτά. Αν λοιπόν σας χύθηκαν υγρά ή φαγητά καθόσον ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, απλώστε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω τους. Αν έχουν ξεραθεί βρέξτε τα λίγο πριν. Όταν κρυώσει ο φούρνος ξύστε τα σημεία εκείνα και πλύνετέ τα μετά.Μετά τρίψτε τον.
16)ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
Αν τρέξουν λάδια, λίπη ή υγρά κατά το μαγείρεμα στο φούρνο σας, καθαρίστε τα αμέσως, πριν προλάβουν να καούν, οπότε δε θα χρειαστεί να καταφύγετε στα τοξικά σπρέϊ.... 
17)ΑΣΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑ
Για γυαλιστερά ασημικά, τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τα να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό με αλάτι. Η χημική αντίδραση απομακρύνει τους λεκέδες από την οξείδωση του ασημιού.
18)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΙΞΕΡ
Θέλετε να καθαρίσετε το μίξερ σας χωρίς να το αποσυναρμολογήσετε ; Γεμίστε το ως τη μέση με χλιαρό νερό με λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα και βάλτε το να δουλέψει λίγα δευτερόλεπτα. Μετά απλώς ξεβγάλτε το...
19)ΑΛΑΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ
Για να εξαφανιστούν τα άλατα από το τηλέφωνο του ντους, αφήστε το σε ένα μπολ με ξίδι μια ολόκληρη μέρα.
20)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΟΥ
Αν το σφουγγάρι στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας μυρίζει έντονα, τότε έχει συγκεντρώσει βακτήρια. Είναι ώρα λοιπόν είτε να το πετάξετε είτε να το πλύνετε στο πλυντήριο. Αν πλένεται βέβαια με ζεστό νερό και σαπούνι, δεν υπάρχει λόγος να το πετάξετε, αλλά ούτε και να το βλέπετε σαν τρομερή εστία μόλυνσης που χρειάζεται αντιβακτηριακό σαπούνι. Το κοινό αρκεί...
21)ΑΛΑΤΑ
Μπορείτε να καθαρίσετε τα πορσελάνινα είδη υγιεινής από τα άλατα του νερού, χρησιμοποιώντας το καθαριστικό του φούρνου. Ψεκάζετε και αφήνετε για 1-2' να λειτουργήσει ο αφρός και κατόπιν ξεπλένετε με άφθονο νερό..
22)ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
1. Ξίδι και αλάτι: Το μείγμα τους αποτελεί πολύ καλό καθαριστικό επιφανειών.

2. Μαγειρική σόδα : Διαλύστε 4 κουταλιές σόδας σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση. Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο πανί. Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει και θα αρωματίσει όλες τις επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου...

3. Αμμωνία: Ένα από τα καλύτερα καθαριστικά με πολλές εφαρμογές - πλακάκια, πατώματα, συσκευές, κ.λ.π. - μπορείτε να παρασκευάσετε ανακατεύοντας 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι αμμωνία, 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι και 4 λίτρα ζεστό νερό. Διατηρήστε το υγρό για επόμενη χρήση σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο. Προσέξτε μα μην ανακατέψετε την αμμωνία με χλωρίνη γιατί είναι δηλητηριώδης !!.Να συμπληρώσω στα Φυσικά Καθαριστικά, πως η σόδα θαυμάσια (και φθηνά) μπορεί ν' αντικαταστήσει τις σκόνες κατά των αλάτων του πλυντηρίου ρούχων! Έτσι, δεν θα φρακάρουν τις αποχετεύσεις οι συμπαγείς μάζες απ' τις διάφορες σκόνες.

Ένα κουτί σόδας στο πρόγραμμα των 60 βαθμών χωρίς πρόπλυση (και φυσικά χωρίς ρούχα) κάθε 2-3 μήνες, διαλύει τα άλατα στον κάδο.

Για περισσότερο οικολογικό σπίτι, αποφύγετε τελείως τη χρήση χλωρίνης! Διότι εκτός απ' τις διαβρώσεις που προκαλεί, βγάζει στο περιβάλλον αέρια τα οποία καταστρέφουν τους πνεύμονές μας και το όζον!

Να θυμάστε πως το καλύτερο καθαριστικό είναι το ζεστό νερό!!!!.
23)ΛΕΚΕΔΕΣ ΣΤΗ ΠΙΑΤΕΛΑ
Οι πιατέλες από διάφανο γυαλί λεκιάζουν και αποκτούν μαυρισμένες κηλίδες στα πλάγια. Αφήστε την πιατέλα μέσα σε ξύδι και λίγο αλάτι όλη τη νύχτα. Τρίβοντας την μ' ένα ξυστήρι, οι λεκέδες εξαφανίζονται.
(Μεταφρασμένο από το βιβλίο μου 'Herbs and Special Botanical'' )"

1)ΤΖΑΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣΤα τζάμια στο παράθυρο της κουζίνας μαζεύουν λιπαρούς ατμούς. Για να καθαρίσουν καλύτερα, περάστε τα με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο με ζεστή σαπουνάδα και ξεβγάλετε τα με υγρό πανί. Όταν στεγνώσουν εξαφανίστε τη θαμπάδα που ίσως μείνει τρίβοντας τα με ένα στεγνό πανάκι.

2)ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΖΑΜΙΩΝΤα τζάμια σας θα αστράψουν κυριολεκτικά, αν τα τρίψετε με ένα πανάκι βουτηγμένο σε άσπρο ξίδι ή κρύο τσάι ( χωρίς ζάχαρη !!). Η βρεγμένη εφημερίδα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική φτάνει να διαλέξετε την σωστή ποιότητα χαρτιού!!! Οι ιλουστρασιόν εφημερίδες με γλασέ χαρτί δεν προσφέρονται γι' αυτή τη δουλειά.

3)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝΑν το μάρμαρο είναι πολύ λερωμένο, διαλύετε στο νερό λίγο σαπούνι ελαιολάδου σε σκόνη. Αφού το πλύνετε, θα πρέπει να το ξεβγάλετε και να το τρίψετε με ένα στεγνό μάλλινο πανί, για να εξαφανίσετε τυχόν θαμπάδες. Μη χρησιμοποιήσετε ποτέ χλωρίνη ή άλλα καυστικά απορρυπαντικά για να καθαρίσετε μαρμάρινες επιφάνειες.


4)ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑΗ καλύτερη προστασία των μαρμάρων είναι να τα περάσετε με διαφανές ματ βερνίκι, που μειώνει την απορροφητικότητά τους. Επειδή όμως το βερνίκι αυτό δεν είναι αιώνιο και σιγά - σιγά φεύγει, καλό είναι κάθε 5-6 χρόνια να το ανανεώνετε. Στο μεταξύ, για να καθαρίζετε τις μαρμάρινες επιφάνειες, χωρίς να ανησυχείτε για τα σημεία όπου έχει φθαρεί το βερνίκι, χρησιμοποιείτε σκέτο νερό και ένα καθαρό πανί.

5)ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΥΑΛΙΣΜΑΓια αποτελέσματα πολύ καλύτερα όταν γυαλίζετε τα έπιπλά σας, προσθέστε σε όποιο στιλβωτικό αγοράσετε λίγες σταγόνες ξίδι.

6)ΛΑΜΠΕΡΟΙ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣΤέλος στο θάμπωμα των καθρεφτών στο μπάνιο, αν τους τρίψετε με ένα πανί εμποτισμένο με μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα. Ένα πέρασμα με ένα μαλακό πανί αρκεί για να λάμπουν πάντα οι καθρέφτες σας.

7)ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑΚαθαρίστε και γυαλίστε τα έπιπλα από ξύλο με ένα στιλβωτικό που θα φτιάξετε μόνη σας : Πάρτε λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε χονδρό αλάτι φαγητού και ανακατέψτε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Βρέξτε ένα πανί με το μείγμα και τρίψτε πολύ καλά το έπιπλο μέχρι να γυαλίσει. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε και αν χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από λάδι και ξίδι, σε ίσες ποσότητες.

8)ΘΑΜΠΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣΓια να αποφύγετε το θάμπωμα στους καθρέφτες του λουτρού όταν κάνετε μπάνιο ρίξτε πρώτα στη μπανιέρα 2-3 εκ. κρύο νερό προτού ρίξετε το ζεστό. Έτσι οι υδρατμοί μειώνονται αισθητά!!

9)ΒΑΖΑΓια να καθαρίσουν τα κρυστάλλινα βάζα σας, ξεπλύνετέ τα με ξίδι και πασπαλίστε τα με χοντρό αλάτι. Μετά από μερικές ώρες ξεβγάλετε τα με νερό και τρίψτε τους λεκέδες που επιμένουν με μια παλιά οδοντόβουρτσα..

10)ΤΖΑΜΙΑΑν τα τζάμια σας έχουν μικρούς λεκέδες και στίγματα, τρίψτε τα με μισό λεμόνι προτού τα περάσετε με το απορρυπαντικό.

11)ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΖΑΜΙΩΝ
Ξίδι : Σε έναν ψεκαστήρα χρησιμοποιήστε το αδιάλυτο ή αναμείξτε ίσα μέρη ξίδι και νερό...
Λεμόνι : Ψεκάστε με το διάλυμα 2 φλιτζανιών νερού και 1/2 φλιτζανιού χυμού λεμονιού...
Καλαμποκάλευρο : Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο με 8 φλιτζάνια ζεστό νερό, απλώστε με ένα σφουγγάρι και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Για τζάμια απαλλαγμένα από στίγματα, αναμείξτε 1/4 φλιτζανιού λευκό ξίδι, 1 κουταλιά καλαμποκάλευρο και 4 φλιτζάνια ζεστό νερό σε έναν ψεκαστήρα, ψεκάστε και σκουπίστε με μία εφημερίδα...

12)ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ
1. Αφού έχετε χρησιμοποιήσει τη σχάρα και όσο είναι ακόμα ζεστή, ξύστε τα υπολείμματα φαγητού με μία σιδερόβουρτσα. Έτσι δε θα σκληρύνουν και δε θα μαυρίσουν επάνω της και θα είναι καθαρή την επόμενη φορά που θα τη χρησιμοποιήσετε.
2. Ένα κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα λίπη από ένα τηγάνι ή κατσαρόλα: Παίρνετε 4-5 αναβράζοντα δισκία για τον πονοκέφαλο, γεμίζετε το σκεύος με νερό και αντί να τα πιείτε εσείς, τα... ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα / τηγάνι. Περιμένετε καμιά ωρίτσα και μετά πλένετε το σκεύος κανονικά (χωρίς να ταλαιπωρηθείτε ιδιαίτερα).
3. Ένα διάλυμα από 1 κουταλιά σόδα σε 4 λίτρα ζεστό νερό θα εξαφανίσει τις περισσότερες μυρωδιές από τα πλαστικά σκεύη. Απλά βυθίστε τα στο διάλυμα για λίγη ώρα πριν τα πλύνετε.

13)ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣΓια να καθαρίσετε μπρούτζινα είδη (ορειχάλκου). Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο, προσθέστε του αρκετό αλάτι, και τρίψτε τα σκεύη σας με αυτό. Τρίψτε τα με νωπό πανί μετά.

14)ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΓΥΑΛΙΑν έχετε τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια, χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και τρίψτε τον με μια χαρτοπετσέτα. Θα αστράφτει!

15)ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΘέλετε να παρασκευάσετε το δικό σας υγρό καθαρισμού του μπαρμπρίζ του αυτοκινήτου σας;
Σε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων και τρεις κούπες οινόπνευμα εντριβής προσθέστε αρκετό νερό για να συμπληρώσετε 1 λίτρο. Άριστο για καθαρισμό και οιασδήποτε γυάλινης επιφάνειας.

15)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥΟ καθαρισμός του φούρνου είναι από τις πλέον σκληρές εργασίες στο σπίτι γι' αυτό απαιτούνται και σκληρά χημικά. Χρησιμοποιήστε ακίνδυνα υλικά όπως αλάτι, σόδα, και βορικό οξύ. Βάλτε 2 κουταλιές σούπας υγρό σαπούνι, 2 κουταλιές βορικό οξύ, ανακατέψτε το και φυλάξετέ το σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκάσματος. Με το μείγμα αυτό μπορείτε να ψεκάζετε το φούρνο και να τα αφήνετε 20 λεπτά. Αν λοιπόν σας χύθηκαν υγρά ή φαγητά καθόσον ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, απλώστε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω τους. Αν έχουν ξεραθεί βρέξτε τα λίγο πριν. Όταν κρυώσει ο φούρνος ξύστε τα σημεία εκείνα και πλύνετέ τα μετά.Μετά τρίψτε τον.

16)ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑΑν τρέξουν λάδια, λίπη ή υγρά κατά το μαγείρεμα στο φούρνο σας, καθαρίστε τα αμέσως, πριν προλάβουν να καούν, οπότε δε θα χρειαστεί να καταφύγετε στα τοξικά σπρέϊ.... 

17)ΑΣΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑΓια γυαλιστερά ασημικά, τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τα να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό με αλάτι. Η χημική αντίδραση απομακρύνει τους λεκέδες από την οξείδωση του ασημιού.

18)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΙΞΕΡΘέλετε να καθαρίσετε το μίξερ σας χωρίς να το αποσυναρμολογήσετε ; Γεμίστε το ως τη μέση με χλιαρό νερό με λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα και βάλτε το να δουλέψει λίγα δευτερόλεπτα. Μετά απλώς ξεβγάλτε το...
19)ΑΛΑΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣΓια να εξαφανιστούν τα άλατα από το τηλέφωνο του ντους, αφήστε το σε ένα μπολ με ξίδι μια ολόκληρη μέρα.
20)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΟΥΑν το σφουγγάρι στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας μυρίζει έντονα, τότε έχει συγκεντρώσει βακτήρια. Είναι ώρα λοιπόν είτε να το πετάξετε είτε να το πλύνετε στο πλυντήριο. Αν πλένεται βέβαια με ζεστό νερό και σαπούνι, δεν υπάρχει λόγος να το πετάξετε, αλλά ούτε και να το βλέπετε σαν τρομερή εστία μόλυνσης που χρειάζεται αντιβακτηριακό σαπούνι. Το κοινό αρκεί...
21)ΑΛΑΤΑ
Μπορείτε να καθαρίσετε τα πορσελάνινα είδη υγιεινής από τα άλατα του νερού, χρησιμοποιώντας το καθαριστικό του φούρνου. Ψεκάζετε και αφήνετε για 1-2' να λειτουργήσει ο αφρός και κατόπιν ξεπλένετε με άφθονο νερό..
22)ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
1. Ξίδι και αλάτι: Το μείγμα τους αποτελεί πολύ καλό καθαριστικό επιφανειών.
2. Μαγειρική σόδα : Διαλύστε 4 κουταλιές σόδας σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση. Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο πανί. Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει και θα αρωματίσει όλες τις επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου...
3. Αμμωνία: Ένα από τα καλύτερα καθαριστικά με πολλές εφαρμογές - πλακάκια, πατώματα, συσκευές, κ.λ.π. - μπορείτε να παρασκευάσετε ανακατεύοντας 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι αμμωνία, 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι και 4 λίτρα ζεστό νερό. Διατηρήστε το υγρό για επόμενη χρήση σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο. Προσέξτε μα μην ανακατέψετε την αμμωνία με χλωρίνη γιατί είναι δηλητηριώδης !!.Να συμπληρώσω στα Φυσικά Καθαριστικά, πως η σόδα θαυμάσια (και φθηνά) μπορεί ν' αντικαταστήσει τις σκόνες κατά των αλάτων του πλυντηρίου ρούχων! Έτσι, δεν θα φρακάρουν τις αποχετεύσεις οι συμπαγείς μάζες απ' τις διάφορες σκόνες.
Ένα κουτί σόδας στο πρόγραμμα των 60 βαθμών χωρίς πρόπλυση (και φυσικά χωρίς ρούχα) κάθε 2-3 μήνες, διαλύει τα άλατα στον κάδο.
Για περισσότερο οικολογικό σπίτι, αποφύγετε τελείως τη χρήση χλωρίνης! Διότι εκτός απ' τις διαβρώσεις που προκαλεί, βγάζει στο περιβάλλον αέρια τα οποία καταστρέφουν τους πνεύμονές μας και το όζον!
Να θυμάστε πως το καλύτερο καθαριστικό είναι το ζεστό νερό!!!!.
23)ΛΕΚΕΔΕΣ ΣΤΗ ΠΙΑΤΕΛΑ
Οι πιατέλες από διάφανο γυαλί λεκιάζουν και αποκτούν μαυρισμένες κηλίδες στα πλάγια. Αφήστε την πιατέλα μέσα σε ξύδι και λίγο αλάτι όλη τη νύχτα. Τρίβοντας την μ' ένα ξυστήρι, οι λεκέδες εξαφανίζονται.
(Μεταφρασμένο από το βιβλίο μου 'Herbs and Special Botanical'' )



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα