Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Τα 6 μυστικά μιας ευτυχισμένης σχέσης


Στις μέρες μας, είναι αξιοσημείωτο το πόσα ζευγάρια δεν είναι ευτυχισμένα στη σχέση τους. Υπάρχουν και ζευγάρια όμως τα οποία είναι, όπως ο Jake και η Hannah Eagle, οι οποίοι είναι προγραμματιστές ενός online προγράμματος για διαπροσωπικές σχέσεις. Ως σύζυγος και ψυχοθεραπευτής ο Jake ρωτήθηκε σχετικά με το τι κάνουν διαφορετικά τα ζευγάρια που διατηρούν μια αρμονία στη σχέση τους και είναι πιο ευτυχισμένα. Ανέφερε λοιπόν 6 σημεία που διαφοροποιούν τα ευτυχισμένα ζευγάρια.


1.   Αφιερώνουν περισσότερο χρόνο ώστε να αισθανθούν ο ένας τον άλλο.
Μια γρήγορη αγκαλιά και ένα γρήγορο φιλί στο μάγουλο ίσως να φαίνεται φυσιολογικό αλλά τα ευτυχισμένα ζευγάρια αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να αισθανθούν ο ένας το σώμα του άλλου. Οι αληθινές αγκαλιές και τα φιλιά στα οποία αισθάνεται κανείς τα χείλη του άλλου οδηγούν στην ουσιώδη σύνδεση των δυο ανθρώπων.
Μελέτες έχουν δείξει πως η νούμερο 1 συμβουλή είναι η επαφή, ειδικότερα η σωματική η οποία ενισχύει την οξυτοκίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει τους ανθρώπινους δεσμούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, τα ζευγάρια που κοιμούνται χωρίς ρούχα είναι πιο ευτυχισμένα.


2.   Τα χαρούμενα ζευγάρια κάνουν εκπλήξεις ο ένας στον άλλο.
Η ανθρώπινη ανάγκη για ποικιλία θα σκοτώσει την μακροχρόνια σχέση αν δεν ικανοποιηθεί. Με ποιο τρόπο όμως διατηρείς το ενδιαφέρον της σχέσης με κάποιον που γνωρίζεις χρόνια;
  • Κάνε μια έκπληξη! Δείξε πως νοιάζεσαι και σκέφτεσαι τον σύντροφο σου λέγοντάς του “σε αγαπώ” ακόμα και μια καθημερινή ημέρα, όταν δεν το περιμένει.
  • Αγόρασε ένα δώρο ή οργάνωσε μια έξοδο.
  • Απάλλαξε τον από τις ημερήσιες αρμοδιότητες του σπιτιού.
  • Πρόσφερε ένα μασάζ στον/στην αγαπημένη σου.
Είναι τα μικρά  πράγματα που μετράνε και κάνουν τη διάφορα. Αυτά αλλάζουν την καθημερινότητα μιας σχέσης και αν τα παραμελήσεις ίσως κάποια μέρα να μην έχεις μια τόσο ωραία έκπληξη.

3.   Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, εξετάζουν κυρίως  τους εαυτούς τους πρώτα (τις περισσότερες φορές)
Τα υγιή ζευγάρια είναι καλά στο να θέτουν ο ένας τον άλλο υπεύθυνο. Η στρατηγική του να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για τον εαυτό του, οδηγεί σε αμοιβαία δυσαρέσκεια και την προβολή αμυνών. Ο σεβασμός που αξίζει κανείς προέρχεται από την προσωπική ωριμότητα.

4.   Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μαθαίνουν να επικοινωνούν με συναισθηματικές δεξιότητες επικοινωνίας
Ένα νέο επίπεδο εκλεπτυσμένων δεξιοτήτων επικοινωνίας δεν είναι δύσκολο να μαθευτεί και να εφαρμοστεί. Η επικοινωνία τις περισσότερες φορές γίνεται μέσα από τις 3 εκ των 5 αισθήσεων μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να επικοινωνούν με εικόνες, ήχους και συναισθήματα. Η αγάπη είναι μια μορφή επικοινωνίας και το καλύτερο είναι να επικοινωνείτε με τον τρόπο που επιθυμεί ο σύντροφός σας.
Στους οπτικούς λάτρεις, αρέσει η οπτική απόδειξη της αγάπης όπως: να τους κάνουν δώρα, να ντύνονται ωραία και να βγαίνουν έξω, μια καθαρή κουζίνα και γενικότερα να βλέπουν ότι κάνεις κάτι για αυτούς.
Οι ακουστικοί λάτρεις, επιθυμούν να ακούν ευγενικά λόγια, γεμάτες αγάπη εκφράσεις στον ανάλογο τόνο φωνής.
Στους λάτρεις της αφής αρέσει το άγγιγμα όπως οι αγκαλιές, η εγγύτητα, το κράτημα των χεριών και τα φιλιά.
Αν προσπαθεί κανείς να εκφράσει την αγάπη του στον σύντροφό του μέσω της αφής ενώ εκείνος είναι περισσότερο οπτικός, μια αγκαλιά δεν θα σημαίνει τόσα πολλά όσο το να δει κάποια πράγματα.
Αφήστε τον σύντροφο σας να σας δει,  να σας ακούσει ή να σας αισθανθεί. Αν δεν γνωρίζετε τις δικές του προτιμήσεις του, μπορείτε να ρωτήσετε.

5.   Τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι πρώτα φίλοι.
Ένας πετυχημένος γάμος είναι αποτέλεσμα μιας καλής φιλίας. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε μέσω μιας εφαρμογής συγκέντρωσε πάνω από 3 εκατομμύρια απαντήσεις σχετικά με την ευτυχία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι φίλοι κάνουν τους ανθρώπους πιο χαρούμενους σε σύγκριση με τους συζύγους.  Μέσα σε μια οικογένεια συνήθως υπάρχει καταπίεση των μελών καθώς και ασέβεια μεταξύ τους και οι σχέσεις τους είναι εκείνες που προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα.
Φαίνεται ότι ένας γάμος έχει καλύτερη έκβαση όταν το ζευγάρι είναι φίλοι. Οι καλοί φίλοι είναι λιγότερο πιθανό να φερθούν με ασέβεια γιατί νοιάζονται για τη διατήρηση του φιλικού  “δεσμού”.
Τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν ένα μοιραίο λάθος και μπαίνουν σε μια καινούργια σχέση πολύ γρήγορα και σε βάθος. Με αυτόν τον τρόπο, προσπερνάει κανείς τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια φιλία και δημιουργεί ένα νέο μέλος άμεσα.

6.   Ηρεμία και ευγένεια
Η ευγένεια μπορεί να μεταμορφώσει τη σχέση σας. Το Ινστιτούτο Gottman το οποίο κατέχει ηγετική θέση στην έρευνα για τον γάμο, ισχυρίζεται ότι το να είσαι ευγενής είναι ο υπ 'αριθμόν ένα παράγοντας για την επιτυχία σε μια σχέση.
Είστε ευγενής με τον/την σύζυγό σας; Αν όχι, να είστε σίγουροι ότι θα οδηγηθείτε στο πόνο και την απόρριψη τα οποία δεν εξαφανίζονται χωρίς τη συμφιλίωση. Είναι ενδιαφέρον το ότι πολλοί συγχέουν την ευγένεια με την επιείκεια. Πιστεύουμε οτι αν είμαστε ευγενικοί, πρέπει να συμβιβαζόμαστε με την αγένεια και την κακοποίηση κάτι το οποίο είναι βέβαια λανθασμένο. Μπορεί κανείς να είναι ευγενικός και να απαιτεί σεβασμό και στην πραγματικότητα το να είναι κανείς ευγενικός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να απαιτήσει τον σεβασμό.

-----------------------------------------
Πηγή: psychcentral.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα