Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Σόρος: Χαμένη υπόθεση η Ελλάδα – 50-50 οι πιθανότητες για Grexit



Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί το «γεράκι» (ή κοράκι) της παγκόσμιας τοκογλυφίας που λέγεται Τζορτζ Σόρος την ‘υπόθεση’ που λέγεται Ελλάδα. Τι δήλωσε στο Bloomberg

Ακριβής μετάφραση από το Bloomberg

«Οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη είναι σήμερα  50-50 και η χώρα μπορεί να «πάει στράφι» (down the drain), δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος.
«Τώρα πρόκειται για ένα lose-lose game και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι η Ελλάδα να τα κουτσοκαταφέρει», δήλωσε ο 84χρονος Σόρος. «Η Ελλάδα είναι μια μακρόχρονη πληγή που είναι κακομεταχειρισμένη εξ αρχής από όλους τους εμπλεκόμενους».

Η κυβέρνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χρειάζεται να πείσει τους πιστωτές της να τερματίσει ένα πακέτο οικονομικών μέτρων για να απελευθερωθεί η μακρόχρονη παρακράτηση ενισχυτικών πληρωμών που θα κρατήσει τη χώρα στη ζωή. Από την εκλογική του νίκη του Ιανουαρίου, ο ηγέτης προσπάθησε να διαμορφώσει μια εναλλακτική λύση για το πρόγραμμα λιτότητας που περιλαμβάνει η συμφωνία διάσωσης της χώρας, τονώνοντας την ανησυχία ότι μπορεί να αναγκαστεί να βγει από το ευρώ.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τα θεσμικά όργανα που συμβάλλουν στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – θα μπορούσε να οδηγήσουν σε μια “κατάρρευση”, οδηγώντας τη χώρα εκτός κοινής νομισματικής ζώνης, είπε ο Σόρος στη συνέντευξη που έγινε στο σπίτι του στο Λονδίνο.
«Μπορείτε να συνεχίσετε να πιέζετε επ ‘αόριστον», κάνοντας πληρωμές τόκων, χωρίς να καταγράψετε το χρέος», είπε ο Σόρος. «Αλλά στο μεταξύ δεν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή η Ελλάδα πάει στράφι».
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μεταίχμιο και μπορώ να δω και τις δύο δυνατότητες», είπε.
Η έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ σε μια εποχή που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων «δημιουργεί διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών», είπε ο Σόρος, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με 28.700 εκατομμύρια δολάρια περιουσία, που φτιάχτηκε, εν μέρει, μέσω πολλών συναλλαγών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αγορές συναλλάγματος, σύμφωνα με το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Χαμένοι στη μετάφραση;

Το κείμενο που αναπαράγεται αυτή τη στιγμή από τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ, σε ελεύθερη απόδοση, αφήνει μια “δημιουργική ασάφεια” αν ο ίδιος θα ήθελε ένα Grexit ή όχι. Μάλιστα, το κείμενο-καρμπόν καταλήγει με τη φράση «Αυτό ίσως δημιουργεί μερικές μεγάλες ευκαιρίες για τα hedge funds, αλλά εγώ δεν μετέχω πια σε αυτή την αγορά», η οποία όμως ΔΕΝ αφορά σχόλια του για την Ελλάδα, αλλά για την Ουκρανία.
Φυσικά και για την Ουκρανία, το ενδιαφέρον του κορακιού δεν έχει λείψει  -Ο Σόρος στο “τιμόνι” της οικονομίας της Ουκρανίας!- αλλά η Ελλάδα είναι το “ψοφίμι” που το κοράκι παρακολουθεί στενά.


allnewz

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα