Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Εργασία με τη φωτιά- 1. Η ΚΑΡΔΙΑ

.

Σύμφωνα με την Κινέζικη Ιατρική η εργασία για την αποκατάσταση της αρμονίας και της υγείας  στο φυσικό σώμα και τα ενεργειακά σώματα του ανθρώπου ξεκινά με την αποκατάσταση του στοιχείου της φωτιάς που όταν βρίσκεται είτε σε υπερδιέγερση είτε σε καταστολή δημιουργεί ψυχοσωματικές  δυσλειτουργίες.
Όσον αφορά την εργασία με τη φωτιά στο φυσικό σώμα τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα και μπορεί κάποιος με τον ελάχιστο χρόνο να δει εξαιρετικά αποτελέσματα. Πάντοτε όμως -κι αυτό συμβαίνει με την εργασία και για τα υπόλοιπα στοιχεία- όταν εργαζόμαστε στα ενεργειακά σώματα όλα εξαρτώνται από τον βαθμό συνειδητοποίησης μας , οπότε και είναι αρκετά ασαφή τα ποσοστά επιτυχίας.
Σήμερα θα περιοριστούμε στην εργασία με τη φωτιά στο φυσικό σώμα ούτως ώστε να κρατηθεί μια σειρά ορθή που τα σταδιακά οφέλη της θα παρακινήσουν τον καθένα να συνεχίσει με προσωπική μελέτη και εμβάθυνση.
Στο στοιχείο της φωτιάς αντιστοιχούν συγκεκριμένα  όργανα του σώματος  και καλό είναι να ξεκινούμε να δουλεύουμε το σημαντικότερο εξ αυτών, την καρδιά.
Τόσο στην δεξιά πλευρά του σώματος, όσο και στην αριστερή διατρέχουν το σώμα δύο ενεργειακά κανάλια που σχετίζονται με την καλή λειτουργία της καρδιάς. Αν εμείς ασκήσουμε πιέσεις  σε ορισμένα σημεία επάνω στα ενεργειακά αυτά κανάλια τότε τα αποφορτίζουμε από ενεργειακά κατάλοιπα που υπάρχουν εκεί μπλοκαρισμένα και αποκαθιστούμε την ομαλή ροή της περιοχής.
Στο γράφημα που ακολουθεί βλέπουμε τον μεσημβρινό της καρδιάς και τα σημεία που πρέπει να ασκηθεί η πίεση.  Αρχικά αποφορτίζουμε τους μεσημβρινούς αυτούς ασκώντας πιέσεις στα σημεία έναρξης (κέντρο μασχάλης)  και λήξης τους (μέσα πλευρά του μικρού δάχτυλου). Εφ όσον ξεμπλοκαριστεί η ενέργεια των μεσημβρινών για την ομαλή ροή της μετά απλά πιέζουμε από αρχής έως λήξεως του μεσημβρινού τα σημεία όλα.


Συνήθως τα αποτελέσματα είναι σχετικά άμεσα και ορατά με ταχυκαρδίες και αρρυθμίες να υποχωρούν. Σε συναισθηματικό επίπεδο νοιώθουμε την θλίψη να υποχωρεί και αισθήματα χαράς. Το συναίσθημα της χαράς είναι δείκτης (όπως και κάθε συναίσθημα) πως επέτυχε η εργασία μας και η ενέργεια του μεσημβρινού της καρδιάς έχει αποκατασταθεί.
Πάντοτε κρατάμε κατά νου πως κατά την πρώτη φάση, τη φάση του ξεμπλοκαρίσματος, εμφανίζονται κι εκεί συναισθήματα και μάλιστα πολύ έντονα.  Ό,τι ο άνθρωπος κρατεί ως πόνους καρδιάς  απελευθερώνεται γι αυτό και δεν πρέπει να τρομάζουμε με τα όσα νοιώθουμε να εγείρονται μέσα μας όταν εργαζόμαστε με την φωτιά στην καρδιά. Απλά τα αφήνουμε να υπάρξουν, τα αποδεχόμαστε με χαμόγελο ή δάκρυα  για να μην τα ξαναθάψουμε μέσα μας και η αποδοχή τους απλά τα εξαφανίζει και έτσι ελαφραίνει όλο το ενεργειακό μας σύστημα.
Τα σημεία του μεσημβρινού της καρδιάς  (HT) με τα οποία εργαζόμαστε είναι  9 και εμφανίζονται στο γράφημα. Σε αυτά ασκούμε δακτυλοπίεση ή ελαφρά χτυπηματάκια για μερικά λεπτά.  Ειδικά τα σημεία Η1 και Η3 αφορούν στην θλίψη και εργαζόμενοι σε αυτά την απελευθερώνουμε και την μετατρέπουμε σε χαρά.
@Λύρα


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα