Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

13 Συνήθειες των ανθρώπων που γίνονται πολύ συμπαθείςCo-author of Emotional Intelligence 2.0 and President at TalentSmart
   
MARCH 10, 2015
Πάρα πολλοί άνθρωποι υποκύπτουν στο εσφαλμένο πιστεύω ότι για να γίνουν αρεστοί είναι κάτι που προέρχεται από τα φυσικά χωρίς διδασκαλία χαρακτηριστικά τους τα οποία τυχαίνει να έχουν  λίγοι- οι όμορφοι και οι όμορφες, τα αγρίως κοινωνικά άτομα και τα απίστευτα ταλαντούχα άτομα. Είναι εύκολο βέβαια να πέσεις στην παγίδα αυτής της παρερμηνείας. Στην πραγματικότητα  το να γίνεσαι αρεστός βρίσκεται ολοκληρωτικά στο δικό σου έλεγχο και είναι ένα θέμα Συναισθηματικής Νοημοσύνης  (EQ).
Σε μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο UCLA , οι ερευνώμενοι υποβλήθηκαν σε 500 επίθετα βάσει της προϋπάρχουσας σημασίας που απέδιδαν στο να γίνεται κάποιος αρεστός. Τα επίθετα που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία  δεν είχαν σε τίποτα να κάνουν με το να γίνονται  κοινωνικοί, ευφυείς ή ελκυστικοί (έμφυτα χαρακτηριστικά). Αντίθετα τα κορυφαία επίθετα ήσαν, ειλικρίνεια, διαφάνεια και ικανότητα κατανόησης (ενός άλλου ατόμου).
Αυτά τα επίθετα-και άλλα σαν κι αυτά- περιγράφουν ανθρώπους που έχουν δεξιότητες στην κοινωνική πλευρά της συναισθηματικής νοημοσύνης. Η έρευνα TalentSmart που συγκεντρώνει πληροφορίες από περισσότερα από 1 εκατομμύριο άτομα  δείχνει ότι οι άνθρωποι που κατέχουν αυτές τις δεξιότητες, δεν είναι απλά  πολύ αρεστοί, αλλά υπερτερούν αυτών που δεν τις κατέχουν με υψηλό  ποσοστό.
 «Σκάψαμε» κατά κάποιο τρόπο για να ανακαλύψουμε τις βασικές συμπεριφορές που έχουν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι και οι οποίες τους κάνουν τόσο αρεστούς. Να 13 από τις καλύτερες:
1. Κάνουν Ερωτήσεις
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν ακούν, είναι ότι εστιάζονται τόσο πολύ στο τι πρόκειται να πουν μετά ή στο πως αυτό που λέει το άλλο άτομο πρόκειται να έχει επίδραση πάνω τους, ώστε τελικά δεν καταφέρνουν να ακούσουν  το τι στα αλήθεια λέγεται. Οι λέξεις ακούγονται καθαρά και δυνατά, χάνουν όμως το νόημα τους.
Ένας απλός τρόπος να αποφύγεις αυτό το λάθος, είναι να κάνεις πολλές ερωτήσεις. Οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν ότι τους ακούς, και κάτι τόσο απλό όπως είναι μια διευκρινιστική  ερώτηση τους δείχνει ότι όχι μόνο τους ακούς αλλά επίσης ενδιαφέρεσαι για αυτά που σου λένε. Θα εκπλαγείς με το   πόσο σεβασμό και εκτίμηση θα κερδίσεις απλά κάνοντας ερωτήσεις.
2. Βάζουν μακριά τα τηλέφωνα τους
Τίποτα δεν πρόκειται να διώξει μακριά σας  ένα άτομο  όσο το διάβασμα ενός μηνύματος κειμένου (SMS) ή   μια γρήγορη ματιά στο τηλέφωνο σας για να δείτε μήπως «χάσατε κάτι». Όταν μπαίνετε σε μια συζήτηση, εστιάστε όλη σας την ενέργεια στη συζήτηση. Θα ανακαλύψετε πως οι συζητήσεις είναι πολύ πιο ευχάριστες και αποτελεσματικές όταν "βυθίζεστε" σε αυτές.
3. Είναι Γνήσιοι
Το να είσαι γνήσιος και ειλικρινής είναι βασικό για να γίνεις αρεστός. Κανείς δεν συμπαθεί τους ψεύτικούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι κλίνουν προς τα άτομα που είναι γνήσια επειδή  ξέρουν πως μπορούν να εμπιστευθούν αυτά τα άτομα. Είναι δύσκολο να σου αρέσει κάποιος όταν δεν ξέρεις ποιος είναι πραγματικά και πως νοιώθει στην πραγματικότητα.
Οι άνθρωποι που αρέσουν ξέρουν ποιοι είναι. Έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να νοιώθουν άνετα μέσα στο «πετσί τους». Αν επικεντρώνεστε  στο τι σας καθοδηγεί και σας κάνει ευτυχισμένο ως άτομο, τότε θα γίνεστε πολύ πιο ενδιαφέρον άτομο από ότι αν προσπαθείτε να κερδίσετε τους ανθρώπους κάνοντας επιλογές που νομίζετε ότι θα τους κάνουν να σας συμπαθήσουν.
4. Δεν Κρίνουν
Αν θέλεις να αρέσεις θα πρέπει να είσαι ανοικτόμυαλος. Το να είσαι ανοικτόμυαλος  σε κάνει προσεγγίσιμο και ενδιαφέροντα. Κανείς βλέπεις δεν θέλει να έχει μια συζήτηση με κάποιον που ήδη έχει μια διαμορφωμένη γνώμη και δεν θέλει να ακούσει.
Το να είσαι ανοικτόμυαλος είναι κρίσιμο για το χώρο  εργασίας σου όπου η προσβασιμότητα σημαίνει πρόσβαση σε νέες ιδέες και σε βοήθεια. Για να εξαφανίσεις τις προκαταλήψεις και τις κρίσεις θα πρέπει να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια των άλλων. Για αυτό δεν χρειάζεται να πιστεύεις  αυτά που εκείνοι πιστεύουν ή να παραβλέπεις τη συμπεριφορά τους, απλά σημαίνει ότι προσπερνάς το να ασκείς κριτική ώστε έτσι να μπορέσεις να καταλάβεις στα αλήθεια τι τους υποκινεί. Γιατί μόνο τότε  μπορείς να τους αφήσεις να είναι αυτοί που είναι στα αλήθεια.
5. Δεν Επιδιώκουν την Προσοχή
Οι άνθρωποι είναι αντίθετοι με  εκείνους που απελπισμένα προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή τους.Δεν χρειάζεται να αναπτύξεις  μια μεγάλη, εξωστρεφή προσωπικότητα για να αρέσεις. Απλά να είσαι φιλικός και να σκέφτεσαι , αυτά είναι όλα όσα χρειάζονται για να κερδίζεις τους ανθρώπους. Όταν μιλάς με φιλικό τρόπο, με αυτοπεποίθηση και συνοπτικό τρόπο θα παρατηρήσεις πως οι άνθρωποι είναι πολύ πιο προσεκτικοί και καλόπιστοι  από ότι αν προσπαθούσες  να τους δείξεις πόσο σημαντικός είσαι. Οι άνθρωποι πιάνουν τη στάση σου γρήγορα, και προσελκύονται περισσότερο  από τη σωστή στάση από ότι πόσα ή πόσους ανθρώπους ξέρεις .
‘Όταν σου αποδίδεται προσοχή , όπως για παράδειγμα όταν αναγνωρίζεσαι για κάποιο επίτευγμα, στρέφε την προσοχή σε όλα τα άτομα που εργάστηκαν σκληρά για να σε βοηθήσουν να  φτάσεις σε αυτό. Αυτό τώρα μπορεί να σου ακουστεί σαν κλισέ, αλλά αν είναι γνήσιο, τότε το γεγονός ότι δίνεις προσοχή στους άλλους και εκτιμάς την βοήθεια τους, θα δείχνει ότι είσαι άτομο που εκτιμά και είναι ταπεινό- δύο χαρακτηριστικά που συνδέονται άμεσα με το να γίνεται κάποιος αρεστός.
6. Είναι Συνεπείς
Λίγα πράγματα σε κάνουν περισσότερο αντιπαθή από το να νομίζεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου. Όταν οι άνθρωποι σε προσεγγίζουν, τους αρέσει να ξέρουν με ποιόν συνδιαλέγονται και τί είδους ανταπόκριση μπορεί να περιμένουν από εσένα. Για να είσαι συνεπής πρέπει να είσαι αξιόπιστος, και θα πρέπει να εξασφαλίζεις πως ακόμη κι όταν η διάθεση σου ανεβαίνει και κατεβαίνει, αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει το πώς συμπεριφέρεσαι στους άλλους.
7. Χρησιμοποιούν Θετική Γλώσσα του Σώματος
Με το να γίνετε ενήμεροι των χειρονομιών σας,   των εκφράσεων και του τόνου της φωνής σας (και βεβαιούμενοι ότι είναι θετικά)  θα τραβάτε πάνω σας τους ανθρώπους σαν τα μυρμήγκια σε ένα πικνίκ. Χρησιμοποιώντας έναν ενθουσιώδη τόνο, μη έχοντας σταυρωμένα τα χέρια σας, διατηρώντας οπτική επαφή και γέρνοντας προς τη μεριά  του ατόμου που μιλά, όλα αυτά αποτελούν μορφές μια θετικής γλώσσας του σώματος που χρησιμοποιούν τα άτομα υψηλής  EQ για να έλξουν τους άλλους. Η θετική γλώσσα του σώματος μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά σε μια συζήτηση.
 Η αλήθεια είναι ότι το πως λες κάτι μπορεί να είναι πιο σημαντικό από αυτό που λες.
8. Αφήνουν μια Πολύ Δυνατή Πρώτη Εντύπωση
Η έρευνα δείχνει πως οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν το κατά πόσο τους αρέσεις  μέσα στα πρώτα 7 δευτερόλεπτα της συνάντησης σας.  Μετά ξοδεύουν τον υπόλοιπο χρόνο της συζήτησης σας για να δικαιολογήσουν στον εαυτό τους αυτή την αρχική αντίδραση τους. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό, όμως  μπορείς να γνωρίζεις πως μπορείς να αποκτήσεις πλεονέκτημα και να κερδίσεις τεράστια στη διαδρομή του να γίνεσαι αρεστός. Η πρώτη εντύπωση είναι στενά συνδεδεμένη με θετική γλώσσα του σώματος. Η ισχυρή στάση, μια αποφασιστική χειραψία, και άνοιγμα των ώμων στο άτομο με το οποίο μιλάς θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις ότι η πρώτη σου εντύπωση ήταν καλή.
9. Χαιρετούν τα Άτομα με το Όνομα τους
Το όνομα σου είναι ένα βασικό μέρος της ταυτότητας σου και  δίνει θαυμάσια αίσθηση όταν οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν. Οι άνθρωποι που γίνονται αρεστοί βεβαιώνονται ότι χρησιμοποιούν τα ονόματα των άλλων κάθε φορά που τους συναντάς. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς το όνομα κάποιου μόνο όταν τον χαιρετάς. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι αισθάνονται επικύρωση όταν το άτομο με το οποίο μιλούν αναφέρεται σε αυτούς ονομαστικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Αν είσαι καλός στο να θυμάσαι τα πρόσωπα αλλά έχεις  πρόβλημα με τα ονόματα, διασκέδασε το κάνοντας την θύμηση ονομάτων μια άσκηση του εγκεφάλου σου. Όταν συναντάς κάποιον, μη φοβηθείς να ρωτήσεις δεύτερη φορά το όνομα του , αν το ξέχασες  μόλις σου το είπε.  Θα πρέπει να κρατήσεις εύχερο το όνομα του  αν θέλεις να το θυμάσαι την επόμενη φορά που θα τον δεις.
10. Χαμογελούν
Είναι φυσικό (και γίνεται υποσυνείδητα) οι άνθρωποι να αντικαθρεπτίζουν τη γλώσσα του σώματος του ατόμου με το οποίο συνομιλούν. Αν θες να αρέσεις στους ανθρώπους , χαμογέλα τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης σας και τότε και αυτοί υποσυνείδητα θα σας επιστρέψουν τη χάρη και το αποτέλεσμα θα είναι μια ωραία αίσθηση.
11. Ξέρουν Πότε να Ανοίγονται
Να είσαι προσεκτικός και να αποφεύγεις να μοιράζεσαι προσωπικά προβλήματα και εξομολογήσεις  πάρα πολύ γρήγορα, καθώς αυτό θα σου δώσει την ταμπέλα ενός παραπονιάρη. Οι άνθρωποι που γίνονται αρεστοί αφήνουν του άλλους να τους καθοδηγήσουν στο πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτούς να ανοιχτούν.
12. Ξέρουν Ποιόν να Αγγίξουν  (και τον Αγγίζουν)
Όταν αγγίζεις κάποιον κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης , απελευθερώνεις οξυτοκίνη στον εγκέφαλο του , ένα νευροδιαβιβαστή που κάνει τον εγκέφαλο   τους να σε συνδέει  με εμπιστοσύνη και με ένα μεγάλο αριθμό άλλων θετικών συναισθημάτων. Ένα απλό άγγιγμα στον ώμο, μια αγκαλιά, ή μια φιλική χειραψία  είναι όλο που χρειάζεται για την απελευθέρωση οξυτοκίνης. Φυσικά θα πρέπει να αγγίξεις το σωστό άτομο με το σωστό τρόπο για να απελευθερώσεις οξυτοκίνη, καθώς μη επιθυμητό ή ακατάλληλο άγγιγμα έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Να θυμάσαι απλά ότι οι σχέσεις δεν κτίζονται μόνο με λόγια, αλλά επίσης με γενικά συναισθήματα που νοιώθει ο ένας για τον άλλον. Το να αγγίξεις κατάλληλα  κάποιον είναι ένας σπουδαίος τρόπος να δείξεις το ενδιαφέρον σου.
13. Ισορροπούν το Πάθος με τη Διασκέδαση
Οι άνθρωποι έλκονται από τα άτομα που έχουν πάθος. Λέγεται ότι είναι εύκολο οι παθιασμένοι άνθρωποι να θεωρηθούν πάρα πολύ σοβαροί ή πως δεν ενδιαφέρονται επειδή απορροφώνται από τη δουλειά τους.Οι άνθρωποι που γίνονται αρεστοί εξισορροπούν  το πάθος τους με την ικανότητα τους να διασκεδάζουν. Στη δουλειάτους είναι σοβαροίαλλά φιλικοίΦέρνουν ακόμη τα πράγματα σε πέρας επειδή είναι κοινωνικά αποτελεσματικοί σε σύντομο χρονικό διάστημα και κεφαλαιοποιούν τις πολύτιμές κοινωνικές στιγμές. Ελαχιστοποιούν τις  κουβεντούλες και το κουτσομπολιό και αντί για αυτά εστιάζουν στο να έχουν σημαντικές αλληλεπιδράσεις με τους συναδέλφους τους. Θυμούνται τι τους είπες χθες ή την περασμένη εβδομάδα, πράγμα που δείχνει ότι είσαι  τόσο σημαντικός για αυτούς όσο και η δουλειά τους.Φέρνοντας τα Όλα Μαζί
Οι άνθρωποι που γίνονται αρεστοί είναι πολύτιμοι και μοναδικοί. Δικτυώνονται με ευκολία , προωθούν την αρμονία στο χώρο εργασίας, βγάζουν τον καλύτερο εαυτό στους ανθρώπους που τους περιβάλλουν και γενικά φαίνεται να είναι οι πιο διασκεδαστικοί. Πρόσθεσε λοιπόν αυτές τις δεξιότητες στο ρεπερτόριο σου και δες πως θα απογειωθεί η ικανότητα  σου να αρέσεις.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα