Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Βρωμάει η ανάσα σου! Μήπως είσαι αθλητής;


Είναι πολλές φορές που αναρωτιέσαι αν η δυσοσμία του στόματός σου είναι όντως ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα σου ή είναι απλά η ιδέα σου. Έχεις σκεφτεί ποτέ πως η γυμναστική μπορεί να κάνει το στόμα σου να μυρίζει; Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα, αν είσαι αθλητής χειρότερη στοματική υγιεινή από τους υπολοίπους.
Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε το περιοδικό «Medicine and Scince in Sports» και συμμετείχαν τόσο αθλητές του τριάθλου όσο και άνθρωποι που δε γυμνάζονται, οι μη αθλητές είχαν πολύ καλύτερη στοματική υγεία, όπως αποδείχθηκε, ενώ όσο περισσότερο ένας αθλητής περνάει το χρόνο του αθλούμενος, τόσο η υγεία των δοντιών του φθίνει.
«Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι η παρατεταμένη προπόνηση μπορεί να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για τη στοματική υγεία», αναφέρει η Cornelia Frese, γιατρός και επικεφαλής της έρευνας.

Καθένας από τους συμμετέχοντες υποβλήθηκε σε εξετάσεις σχετικά με την στοματική του υγεία, με ιδιαίτερη έμφαση στην τερηδόνα, τη διάβρωση, την εξέταση σάλιου, ενώ απάντησαν σε ένα ειδικό ερωτηματολόγιο για τις συνήθειες τους στο φαγητό, το ποτό, και τη στοματική υγιεινή.
Η πρώτη σκέψη, ωστόσο, πως η κακή στοματική υγεία των αθλητών, ήταν αποτέλεσμα της διατροφής τους εξαιτίας των ενεργειακών ποτών που πίνουν για να διατηρούν υψηλά τις επιδόσεις τους στα αθλήματα, ήταν λανθασμένη!
Οι τριαθλητές, σύμφωνα με την έρευνα, έτρεξαν για 35 λεπτά σε μια υπαίθρια πίστα, δίνοντας συχνά δείγματα σάλιου. Καθώς το μήκος και η ένταση της άσκησης αυξανόταν, τα επίπεδα του PH στο στόμα των αθλητών αυξάνονταν, ενώ η ροή του σάλιου τους μειωνόταν.
Εν ολίγοις, το στόμα έγινε ξηρότερο και είχε υψηλότερη αλκαλικότητα, που όπως αναφέρουν οι επιστήμονες είναι οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της πλάκας. Επιπλέον, αν και το στόμα κρατήθηκε ενυδατωμένο, ακόμα και με νερό, αυτό δεν το απέτρεψε από το να είναι ξηρότερο.
Γι” αυτό αν δε θες να κόψεις τις προπονήσεις σου, τουλάχιστον βούρτσιζε συχνά τα δόντια σου!  
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα