Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ 87Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΣΚΑΡ

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ έφτασε στο τέλος της. Ήταν μία όμορφη βραδιά χωρίς σχετικά μεγάλες εκπλήξεις. Παρουσιαστής αυτής ο κωμικός N. P. Harris, ο οποίος ήταν καλός στον ρόλο του, είχε κάποιες αξιομνημόνευτες στιγμές αλλά υπήρξε αρκετά χλιαρός στο σύνολο. Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε το “Birdman” του Inarritu, το οποίο απέσπασε συνολικά 4 Όσκαρ συμπεριλαμβανομένου το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας.  Ίδιο αριθμό χρυσών αγαλματιδίων κέρδισε και το “The Grand Budapest Hotel” του Wes Anderson, το οποίο επιβραβεύτηκε για τα τεχνικά του κυρίως στοιχεία. Με 3 Όσκαρ έφυγε από την αίθουσα το εξαιρετικό“Whiplash” με σημαντικότερο αυτό του J.K. Simmons για την μοναδική του ερμηνεία. Χαμένο και αδικημένο της βραδιάς θα χαρακτηρίζαμε το “Boyhood”, το οποίο απέσπασε 1 μόλις βραβείο αυτό της Patricia Arquette, στην κατηγορία Β’ Γυναικέιου Ρόλου.
Θα έλεγα πως ήταν υπερβολή η απονομή και των τριών σημαντικών  Όσκαρ (Ταινία, Σκηνοθεσία, Πρωτότυπο Σενάριο) στο “Birdman”, χωρίς καμία επιβράβευση για την επική 12-χρόνων γυρισμένη ταινία του Richard Linklater (“Boyhood”). Περίεργα γούστα και ιδιαιτερότητες της Ακαδημίας είναι αυτά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Το σημαντικό είναι πως το “Boyhood” κέρδισε αναμφίβολα το κινηματογραφικό κοινό και με το παραπάνω. Από 1 επίσης αγαλματίδιο μοιράστηκαν οι ακόλουθες ταινίες: “American Sniper” (που πήγαινε για περισσότερα αλλά δεν τα άξιζε είναι η αλήθεια), “Interstellar” (που του στέρησαν τα ηχητικά βραβεία), “The Imitation Game”, “Selma”, “Still Alice” (βραβείο για την Julianne Moore, η οποία το άξιζε εξίσου με την Rosamund Pike του “Gone Girl”) και το βιογραφικό “The Theory of Everything” (όπου ο νεαρός Eddie Redmayne έκλεψε την παράσταση και δικαίως κέρδισε ένα Όσκαρ που δεν χανόταν με τίποτα). Στην αιώνια διαμάχη ‘Disney’ vs ‘Dreamworks’, η πρώτη αναδείχθηκε λαμπρή νικήτρια χάρη στο πολύ καλό “Big Hero 6″απέναντι στο επίσης δυνατό “How to Train your Dragon 2″. Τέλος στις ξενόγλωσσες επικράτησε -όπως ήταν αναμενόμενο- το “Ida” κόντρα στο “Leviathan”.


10 σημαντικοί λόγοι που θα μείνουν στη μνήμη μας τα Όσκαρ του 2015 είναι:
1. Η εντυπωσιακή έναρξη των μαγικών οπτικών εφέ και του μουσικοχορευτικού υπερθεάματος του N. P. Harris (απολαυστική και άκρως χιουμοριστική η συμβολή του Jack Black).
2. Ο τρυφερός λόγος του J.K Simmons για την εκτίμηση και την αγάπη που πρέπει να δείχνει ο καθένας στους γονείς του. Αυθεντικός και αληθινός, αξιοσέβαστος και μετρημένος εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός.
3. Οι αλκοολικές τάσεις του Benedict Cumberbatch!
4. Η σημαντική απουσία του “LEGO Movie” από την βασική κατηγορία του animation. Ωστόσο, η ακαδημία αποφάσισε να την τιμήσει με το δικό της τρόπο, μοιράζοντας αγαλματίδια Όσκαρ κατασκευασμένα από τουβλάκια LEGO.
5. Η συγκλονιστική ερμηνεία του τραγουδιού “Glory” της ταινίας “Selma” (για το οποίο βραβεύτηκε), το οποίο συγκίνησε όλο το Dolby Theatres και προκάλεσε πολλά δάκρυα.
6. Οι σατανικές και καταραμένες διαφημίσεις που συνέβαιναν με συχνότητα 1 φορά στα δέκα λεπτά (και πολλά λέω).
7. Η επιτυχημένη και πανέξυπνη παρωδία της σκηνής του “Birdman” στην οποία ο M. Keaton μένει να φοράει μόνο το εσώρουχο του. Keaton στη θέση του Keaton ο N. P. Harris σε μια από τις καλύτερες στιγμές του στην λαμπρή τελετή. Αξιοσημείωτο και το σημείο της σκηνής στο οποίο εμφανίζεται ο Miles Teller να δημιουργεί την μουσική υπόκρουση της παρωδίας και στο τέλος ο Harris να εμφανίζεται ως ένας αυστηρός Simmons του “Whiplash”. Άκρως επιτυγχημένο ολόκληρο το εγχείρημα.
8. Η μοναδική γοητεία ορισμένων θηλυκών αστέρων της βραδιάς! Emma Stone (μάτια από άλλο πλανήτη), Keira Knightley, Marion Cotillard και Rosamund Pike τράβηξαν αδιαμφισβήτητα όλα βλέμματα επάνω τους!
9. Η δικαίωση για το μικρό διαμάντι “Whiplash” και η απογοήτευση για το “Boyhood”.
10. Ο ενθουσιασμός του νεαρού Eddie Redmayne την ώρα που ακούστηκε το όνομα του για την απονομή του βραβείου Α’ Ανδρικού ρόλου!
Το 2014-2015 ήταν μία χρονιά που την σημάδεψαν πολλές εξαιρετικές ταινίες και για αυτό το λόγο είχαμε και μία από τις πιο ανταγωνιστικές χρονιές στα βραβεία Όσκαρ. Συνολικά, τα περισσότερα βραβεία κατέληξαν στα σωστά χέρια με μερικές αδικίες τις οποίες προανέφερα. Το θέμα είναι να θυμόμαστε πως το Όσκαρ δεν κάνει την ταινία καθώς είναι συγκεκριμένα τα γούστα και η λογική απονομής των βραβείων της Ακαδημίας. Το μόνο που εύχομαι είναι να υπάρχουν κάθε χρόνο τόσες πολλές σημαντικές ταινίες, οι οποίες θα μας προβληματίζουν, θα περνάνε σημαντικά μηνύματα ωμά και χωρίς φόβο και θα προσφέρουν μοναδικά πολυποίκιλα συναισθήματα. Ραντεβού του χρόνου!

Αναλυτικά όλοι οι νικητές της φαντασμαγορικής τελετής της Ακαδημίας:
- ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ: Birdman
- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Alejandro G. Iñárritu / Birdman
- Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ: Eddie Redmayne/ The Theory of Everything
- Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ: Julianne Moore/ Still Alice
- Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ: J.K. Simmons/ Whiplash
- Β’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ: Patricia Arquette/ Boyhood
- ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Birdman / Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr. & Armando Bo
- ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Graham Moore / The Imitation Game
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Emmanuel Lubezki / Birdman
- ΜΟΝΤΑΖ: Tom Cross / Whiplash
- ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ: Ida / Πολωνία
- ΤΑΙΝΙΑ ANIMATION: Big Hero 6 – Don Hall, Chris Williams και Roy Conli
- ΜΟΥΣΙΚΗ: Alexandre Desplat / The Grand Budapest Hotel
- ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Glory» / Selma
- ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Citizenfour
- NΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: Crisis Hotline: Veterans Press 1
- ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Adam Stockhausen, Anna Pinnock /The Grand Budapest Hotel
- ENΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ – Κουστούμια: Milena Canonero / The Grand Budapest Hotel
- ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ: Interstellar
- ΜΕΪΚ ΑΠ & ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Frances Hannon and Mark Coulier / The Grand Budapest Hotel
- ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΟΝΤΑΖ: American Sniper
- HXHTIKO MIΞΑΖ: Whiplash
- MIKΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ: Feast/ Patrick Osborne and Kristina Reed
- ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑ: The Phone Call / Mat Kirkby and James Lucas


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα