Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γνωστοί Μύθοι για σκύλους

- Τα σκυλιά έχουν όραση νυκτός
Στην πραγματικότητα, τα σκλυλιά δεν έχουν "όραση νύχτας", αλλά όντως βλέπουν καλύτερα από τους ανθρώπους στο σκοτάδι. Ο κύριος λόγος που οι σκύλοι βλέπουν καλύτερα από τους ανθρώπους στο σκοτάδι είναι ότι τα μάτια τους είναι εξοπλισμένα με ένα Tapetum. Το Tapetum είναι ένα δόμημα που μοιάζει με καθρέπτη, βρίσκεται στο πίσω μέρος του σκυλίσιου ματιού και αντανακλά το φως στον αμφιβληστροειδή, επιτρέποντας στο σκύλο να βλέπει καλύτερα από το άνθρωπο σε συνθήκες σκότους. Δεν έχουν όραση νυκτός.

-Τα σκυλιά πρέπει να κάνουν μία γέννα πριν στειρωθούν
Η έρευνα έχει δείξει ξανά και ξανά ότι το να κάνει μια σκύλα μια γέννα δε βοηθάει με κανέναν τρόπο. Για την ακρίβεια, τα αστείρωτα σκυλιά έχουν στην πραγματικότητα μεγαλύτερη προδιάθεση γιακαρκίνο και λοιμώξεις του ουροποιητικού και επίσης, είναι γνωστό ότι έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από ό,τι τα στειρωμένα.

-Μόνο τα αρσενικά σκυλιά καβαλούν, επειδή προσπαθούν να ζευγαρώσουν
Αυτό είναι πολύ λάθος. Ενώ τα αρσενικά σκυλιά καβαλούν τις θηλυκές για αναπαραγωγή, μπορούν επίσης να επιδείξουν αυτή τη συμπεριφορά για να δείξουν κυριαρχία. Τα θηλυκά σκυλιά μπορεί να επιδείξουν αυτή τη συμπεριφορά για τον ίδιο λόγο. [και όχι μόνο για αυτό το λόγο]

-Τα καθαρόαιμα σκυλιά είναι πιο υγιή από τα ημίαιμα
Αυτός ο μύθος συζητείται εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι τακαθαρόαιμα είναι πιο υγιή από τα ημίαιμα - στην πραγματικότητα, μπορεί να ισχύει το αντίθετο. Τακαθαρόαιμα έχουν αναπαραχθεί κλειστά για πολλά χρόνια, για να δημιουργηθούν, και έτσι μετέδωσαν επιζήμια γνωρίσματα. Για να το πούμε απλά, ο σκύλος μεταδίδει τα κακά του γνωρίσματα λόγω της επιδίωξης του εκτροφέα για διατήρηση των γνωρισμάτων του "πρότυπου φυλής". Αυτό δε σημαίνει ότι ένα ημίαιμο αποκλείεται να έχει εξίσου επιζήμια γνωρίσματα, αλλά είναι λιγότερο πιθανό, επειδή ο σκύλος πιθανότατα δεν προέρχεται από γονείς που έχουν συγγένεια μεταξύ τους.

-Από τη μύτη του σκύλου βλέπουμε αν είναι άρρωστος
Για πολλά χρόνια, οι ιστορίες των παλιών έλεγαν ότι η μύτη του σκύλου λέει αν είναι υγιής. Δεν υπάρχουν έρευνες να στηρίξουν αυτό το μύθο. Για την ακρίβεια, η μύτη του σκύλου μπορεί να είναι υγρή, δροσερή, ξερή ή ζεστή ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν ισχύει για τις ηλιοκαμένες μύτες ή τις γδαρμένες. Αν ανησυχείτε γι' αυτό, πηγαίνετε στον κτηνίατρο.

-Δε μπορείς να διδάξεις σε ένα γέρικο σκυλί νέα κόλπα
Οποιοσδήποτε σκύλος έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει, είτε νέος είτε γέρος. Θυμηθείτε, ένα πιο ηλικιωμένο σκυλί μπορεί να έχει αποκτήσει κάποιες συνήθειες, αλλά με λίγη δουλειά και εκπαίδευση, μπορεί να μάθει τόσα, όσα και οποιοσδήποτε άλλος σκύλος. Να θυμάστε, αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα νέο σκύλο, ότι μπορεί οι πιο μεγάλοι σε ηλικία να έρθουν ήδη εκπαιδευμένοι στο να μην κάνουν ζημιές στο σπίτι.

-Τα σκυλιά έχουν πιο καθαρό στόμα από τους ανθρώπους
Σοβαρά μικρόβια μπορούν να υπάρχουν και στο στόμα των ανθρώπων και των σκύλων, σαν μέρος της φυσικής χλωρίδας στο σώμα των θηλαστικών. Σκεφτείτε την τελευταία φορά που βουρτσίσατε τα δόντια του Μαξ. Έχει πάει έξω να φάει περιττώματα, νεκρά πουλιά, ζουζούνια και ποιος ξέρει τι άλλο... Αν και το στόμα του Μαξ έχει διαφορετικά μικρόβια, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πιο καθαρό.

-Κάποιες φυλές, όπως τα πιτ μπουλ, έχουν την ικανότητα να "κλειδώνουν τα σαγόνια τους"
Έχουν γίνει μελέτες πάνω στη λειτουργία των σαγονιών και παρ' όλο που ένας σκύλος μπορεί να έχει δυνατό άρπαγμα, δεν έχει "σαγόνια που κλειδώνουν".

-Τα σκυλιά δε μπορούν να μάθουν το όνομά τους, έρχονται μόνο όταν χρειάζονται κάτι
Αυτό είναι, επίσης, λάθος. Για την ακρίβεια, οι εκπαιδευτές προτείνουν η εκμάθηση του ονόματος να είναι ένα από τα πρώτα βήματα στην εκπαίδευση ενός σκύλου για καλή συμπεριφορά. Το όνομα του σκύλου είναι μια καλή πλατφόρμα για το χτίσιμο νέων τρικ και για την επιπλέον εκπαίδευσή του.

-Ένα άγριο σκυλί είναι καλός φύλακας
Αυτό μπορεί να μοιάζει αλήθεια, αν ο σκύλος σας γαυγίζει στα πάντα και προσπαθεί να επιτεθεί σε ανθρώπους και άλλα ζώα, αλλά στην πραγματικότητα, τα επιθετικά σκυλιά δεν ξέρουν πότε αυτός που τα πλησιάζει είναι φίλος και πότε εχθρός. Αυτό μπορεί να μπερδέψει το σκύλο και να καταλήξει να δαγκώσει το λάθος άνθρωπο. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την επιθετικότητα με την προστασίακαι καταλήγουν να τραυματίζονται από το κατοικίδιό τους. Αν το κατοικίδιό σας δείχνει σημάδια επιθετικότητας, παρακαλώ ξεκινήστε να το εκπαιδεύετε και να το κοινωνικοποιείτε.

-Τα σκυλιά δεν έχουν συναισθήματα
Ολοκληρωτικά και πέρα για πέρα λάθος. Τα σκυλιά έχουν τη δυνατότητα να κινούν τους μύες του προσώπου για να δείξουν εκφράσειςΣκεφτείτε: Όταν ο σκύλος σας είναι ταραγμένος (θυμωμένος) θα προσαρμόσει τα αυτιά του, θα μισοκλείσει τα μάτια και μπορεί ακόμα να δείξει και τα δόντια του για να δείξει ότι είναι ταραγμένος. Κάποια σκυλιά είναι γνωστό ότι μπορεί ακόμα και να κατσουφιάσουν και να μην κάνουν επαφή με τα μάτια όταν είναι στεναχωρημένα.

TheDogDate.com`


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα