Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Να είσαι έντιμος και όχι τυπικός


Η εντιμότητα είναι η ανώτερη κλίμακα του αμφίδρομου σεβασμού σε αντίθεση με την τυπικότητα. Η τυπικότητα έχει μέσα της το δήθεν

 και την υποκρισία. Ενώ η εντιμότητα είναι η απόλυτη ειλικρίνεια.
Ο έντιμος άνθρωπος είναι έντιμος παντού. Κρατάει την ισορροπία στον εαυτό του τον οποίο τον υποστηρίζει μέσα από την εκτίμηση και τον σεβασμό. Έτσι από έναν έντιμο άνθρωπο μη περιμένεις ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά σταθερότητα μέσα από τον λόγο του. Θέλεις να αναγνωρίσεις έντιμο άνθρωπο ? Δες πως φέρετε στον εαυτό του. Αν είναι έντιμος με τον εαυτό του τότε θα είναι με όλους και με όλα.
Ο έντιμος σέβεται απόλυτα κάθε δρόμο σου, χωρίς καμία διάθεση για κριτική. Σέβεται όμως απόλυτα και τον δικό του δρόμο. Ο άνθρωπος που σέβεται απόλυτα τον εαυτό του έχει λίγες σχέσεις αλλά ουσιαστικές. Όταν θα επιλέξει να συνεργαστεί θα επιλέξει τον δρόμο του απόλυτου σεβασμού και οι λέξεις του θα είναι ξεκάθαρες. Γνωρίζει μέχρι που θα αφήσει περιθώρια στον άλλον, αλλά τα περιθώρια αυτά επειδή είναι μέσα από τον απόλυτο σεβασμό δεν θα τα ζητήσει ποτέ πίσω. Έτσι ο έντιμος άνθρωπος έχοντας ως οδηγό τον σεβασμό αυτόματα έχει ενεργοποιήσει και την ελευθερία στην όποια σχέση. Δεν γεμίζει με θηλιές ούτε υποτιμητικές, ούτε υποδούλωσης τον άλλον αλλά με την «μαγική» φράση σέβομαι και σου επιτρέπω να είσαι πορεύεται στις σχέσεις του με υγεία. 

Η τυπικότητα από την άλλη είναι μία κακιά μέγαιρα. Η οποία επειδή η τυπικότητα δεν σέβεται ποτέ τον εαυτό της, θα δώσει πλασματικά περιθώρια και πλασματικές υποσχέσεις. Με αποτέλεσμα κάθε σχέση ενός τυπικού ανθρώπου, πάντα να βρίσκονται πάνω σε μία τραμπάλα. Ο τυπικός σχεδόν πάντα θα χάσει την ισορροπία του και θα πέφτει γιατί ο ίδιος στηρίζει τη κάθε του σχέση σε λάθος αρχή. Στον μη σεβασμό και των δύο πλευρών. Έτσι βιώνει κι εκείνος με τη σειρά του τυπικές υποσχέσεις οι οποίες πέφτουν στο κενό. Γιατί αν τυπικά και χωρίς σεβασμό φερθείς αυτό και θα πάρεις πίσω. Νόμος είναι αυτό.
Αν λοιπόν μέχρι τώρα στη ζωή σας είχατε σχέσεις ή είχατε πάρει τον δρόμο της τυπικότητας η οποία σας έχει φέρει αντιμέτωπους με το πάτωμα. Αλλάξτε ρότα και βάλτε στη ζωή σας τον αλληλοσεβασμό και τον δρόμο της εντιμότητας.
Εντιμότητα δεν θα πει λέω πάντα ναι ή πάντα όχι. Αλλά σέβομαι απόλυτα και το ναι και το όχι. Αφού μέσα από τον σεβασμό τα χειρίζομαι για μένα έτσι με σεβασμό θα τα χειρίζομαι και για τους άλλους. 

Εντιμότητα θα πει θέτω τα όριά μου, αφού τα γνωρίζω και δεν αφήνω τον άλλον μέσα από την τυπικότητα να ξεπεράσει τα όρια και ύστερα να γίνω θηρίο, που όλοι με εκμεταλλεύονται.
Ο έντιμος άνθρωπος ξέρει πάντα τι θέλει, γιατί το θέλει, πώς το θέλει και μέσα από αυτό το στάτους σέβεται απόλυτα και τα θέλω του δίπλα του. Έτσι η κάθε του σχέση βασίζεται στον δρόμο της αλήθεια, που η αλήθεια για να ειπωθεί στην ώρα της θέλει πολύ αυτογνωσία και επίγνωση. Αλλιώς ναι μπορεί η αλήθεια να κάνει την εμφάνισή της αλλά θα κάνει και έκρηξη ταυτόχρονα.

Μαθαίνω τα όρια μου είναι από τους βασικούς δρόμους της αυτογνωσίας. Γιατί αν δεν τα γνωρίζω, νομίζω ότι είμαι πάντα ένα υποχείριο στα χέρια των άλλων, αλλά τελικά είμαι υποχείριο της δικής μου ουτοπικής τυπικότητας.  

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα